Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

PayPal od nocas dostupan u Srbiji

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
pelepop
Poruka: 159
Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h

Re: PayPal od nocas dostupan u Srbiji

Poruka od pelepop » utorak, 21. maj 2013. u 09:09h

Cinjenica je da u zemlji Srbiji ne funkcionise mnogo stosta, a pogadja nas samo ono sto direktno utice na nas.
Kad bismo bistrili ovde politiku oko svega sto ne valja potrosili bismo ceo zivot.
Iskulirajte malo, na istoj smo strani. thumbsuph
Kom opanci tom i džeri.

Vladapetr
Poruka: 398
Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h

Poruka od Vladapetr » utorak, 21. maj 2013. u 11:25h

Pa bistrimo politiku o onome što je u naslovu teme mrgreen
A teško da možeš da argumentuješ ono što nisi dobro upoznao ili na svojoj koži osetio...

Drugar je poručio punjač za baterije, evo statusa pošiljke:
04.05.2013 10:14:23 CN - 100614
10.05.2013 08:12:00 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
10.05.2013 09:11:22 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
14.05.2013 10:35:12 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
20.05.2013 11:02:15 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Isporučeno danas. Dakle, iz Kine do Srbije je doleteo za 6 dana, a onda je 11 dana carinjen. I to mrtvi punjač, paket od 400 grama koji košta 18$!?

Procenili su mu vrednost na 30$ i na osnovu toga naplatili porez, a da bi mu vratili 250din koje su mu ukrali mora da plati žalbenu taksu od 380din :ozid: A na netu ne možeš naći taj punjač po ceni od 30$, svuda je 15-20, tako da se carinik nije pogrešno informisao već se nije informisao uopšte. Samo je lupio cenu, i za to mu je trebalo 10 dana...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't
.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 21. maj 2013. u 12:21h

To sto si ti zamenio teze to je tvoj problem.
Vladan piše:Cisto onako, sve to na sta se zalite, bilo je uvek u svim verzijama zakona, samo se granicni iznosi menjaju, i tako je svuda u svetu, sa malim varijacijama.
Vladapetr piše:Nigde u svetu se ne naplaćuje porez na SVE pošiljke koje stižu od preko.

I nigde u svetu pošiljke ne stoje na carini po 7-10 dana jer ne mogu da stignu da ih otvore i procene im vrednost.
Dakle, ja nisam bio iskljuciv, a ti jesi. Uz to naglasavas "SVE", pa to kasnije menjas tako sto posle 5 postova dodajes "pravna lica" u jednacinu.

Tako da ...

Vladapetr

Poruka od Vladapetr » utorak, 21. maj 2013. u 12:32h

Hoćeš li prestati da filozofiraš i navesti jednu zemlju u Evropi u kojoj se naplaćuje porez na sve pošiljke koje stižu iz npr Kine?

Kažeš da je tako "svuda u svetu, sa malim varijacijama"? Ja ti tražim da navedeš samo jednu takvu državu u Evropi. Hvala ;)
.

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 21. maj 2013. u 13:14h

Slika
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 21. maj 2013. u 15:19h

Vladapetr piše:Hoćeš li prestati da filozofiraš i navesti jednu zemlju u Evropi u kojoj se naplaćuje porez na sve pošiljke koje stižu iz npr Kine?

Kažeš da je tako "svuda u svetu, sa malim varijacijama"? Ja ti tražim da navedeš samo jednu takvu državu u Evropi. Hvala ;)
Sta da ti dokazem, da je svuda vrlo slicno? Procitaj zakone, evo Hrvatski na primer pa mi reci u cemu azlika.

Nisam ja tvrdio da se svuda placa na SVE. To je tvoja konstrukcija, a "SVE" si upotrebio samo ti.
Moja tvrdnja je da je svuda vrlo slicno, sa malim varijacijama. Odnosi se na zakone I propise.

Dalje, u Srbiji, po zakonu, ne placas dazbine (carinu I PDV) na posiljke nekomercijalne prirode I to:
- od privatnog lica do 70EUR
- od pravnog lica do 50EUR

Simptomaticno je da I ti to znas, sto se vidi iz onog primera sa prijateljem, ali ipak tvrdis da Drzava nesto otima. Sto nije tacno. Otima ti vlast. Vlast si sam birao. Vlast nije drzava.

PMilan
Poruka: 725
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » utorak, 21. maj 2013. u 15:37h

Ipak ce biti da otima drzava jer: drzava nastaje donosenjem ustava; ustav donose politicke sile vodjene svojom ideologijom, kasnije i zakone; birali smo vlast 2006 koja je donela novi ustav; birali smo novu vlast kojoj je isti taj ustav valjao i nisu ga menjali, samo neke zakone. Sto ce reci: vlast donosi ustav, a iz proizilazi ustanovljena vlast-drzava.

On topic:
Pre bi rodili mecku nego dokazali nasim carinicima da je neki paket vrednosti od 60 evra poslat od strane fizickog lica. Kad vec salje fizicko lice onda bi najbolje bilo da ide kao poklon. A na svaku posiljku se placa PDV nebitna cena.

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 21. maj 2013. u 16:58h

Zakon kaze drugacije.

Zakon o PDV u mislim clan 26. tacka 7, kaze da se PDV ne placa na posiljke oslobodjene carine, a carinski zakon, clan 216 kaze koje su to posiljke. To i kolega Vladapetr zna.

Drzava su zakoni i narod, a Vlast je izvrsna, sudska i zakonodavna. Zakonodavci su posao odradili relativno dobro, ali izvrsna vlast to ne sprovodi u dobrom duhu, a sudska ne procesuira prekrsioce. Tako, od izbora do izbora, jednom ce biti bolje vlasti, samo da nam drzava opstane do tad. Na zalost, kakav smo narod, slaba vajda.

Edit
PDV 26
7) za koja je u skladu sa članom 216. i članom 217. stav 1. tačka 6) Carinskog zakona ("Službeni glasnik RS", broj 18/10) propisano oslobođenje od carine, osim na uvoz motornih vozila.

Carinski 216 oslobodjeni su ...
5) domaći i strani državljani – na pošiljke male vrednosti koje besplatno primaju od fizičkih lica iz inostranstva, pod uslovom da te pošiljke nisu komercijalne prirode;

Vladapetr

Poruka od Vladapetr » utorak, 21. maj 2013. u 18:05h

Hajde sad polako pročitaj ovaj svoj zadnji post, pa ovaj citirani sa prošle strane. Izbacio sam delove koji bi mogli da ti skrenu pažnju sa suštine ;)
Dakle:
BojanM piše:
Dažbine na robu kupljenu u inostranstvu - zvanično tumačenje

Potrošači se često susreću sa zbunjujućim i oprečnim informacijama o tome koliko nas zapravo košta kada kupimo robu u inostranstvu i kada je ona isporučena u Srbiji. Šta mi to, osim poštarine, plaćamo kada roba konačno treba da stigne do nas, i koliko.
Ovo pitanje je još aktuelnije sada, od kada građani nesmetano mogu da kupuju robu preko inostranih sajtova i, plaćaju je preko servisa PayPal.

Od i do 50 evra, fizičko od pravnog lica

Na robu koju fizičko lice, kupuje od pravnog lica iz inostranstva, čija vrednost ne premašuje iznos od 50 evra, ne plaćaju se carinske dažbina, ali roba podleže plaćanju PDV-a.

To znači da vrednost ove robe sa troškovima transporta, predstavlja ukupnu osnovicu za obračun PDV-a.

U slučaju da roba prelazi vrednost od 50 evra, plaćaju se i carinske dažbine, i PDV.

U ovom slučaju robe veće vrednosti, na ukupnu vrednost robe i poštanskih troškova, obračunavaju se carinske dažbine u vrednosti od 10%. Tako dobijena suma, osnovica je za obračun PDV-a.
...

Izvor: http://potrosac.info/novosti/carina-na- ... -tumacenje
Poručimo Crnogorac, Hrvat, Austrijanac Englez i ja sa istog sajta u Americi.
Crnogorac će platiti carinu i porez ako je vrednost robe veća od 100 eura, inače neće.
Hrvatu je limit 20 eura, Austrijancu 50.
Englez će za vrednost do 35 funti biti oslobodjen ikakvih dadžbina, od 35-130 plaća porez na tu vrednost, preko 135 funti plaća i carinu.

Ja ću da platim porez, na svaki paket, kolika god da mu je vrednost!
Jesi li ti video fakture koje su ljudi kačili, naplaćen porez na mindjuše od 8 dolara!?

To NIGDE u svetu ne postoji, svuda postoji neki limit osim ovde gde se porez naplaćuje ZA SVE pakete. Govorim o paketima poručenim sa online sajtova. I to NIJE ODUVEK praksa, to su počeli da rade OD SKORA. A zbog toga što to ne umeju da rade, paketi leže na carini po 10 dana.

Ako ti ni posle ovog pojašnjenja nije jasno, znaću da se radi o skrivenoj kameri :)
.

Daniel
Poruka: 6086
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » utorak, 21. maj 2013. u 18:35h

upravo mi stigao paket.. samo sam ovo narucio http://www.aliexpress.com/snapshot/220643490.html

porez placen 85din + provizija itd.. oko 130din sam doplatio
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 21. maj 2013. u 19:27h

Vladapetr piše:Hajde sad polako pročitaj ovaj svoj zadnji post, pa ovaj citirani sa prošle strane. Izbacio sam delove koji bi mogli da ti skrenu pažnju sa suštine ;)
Dakle:
BojanM piše:
Dažbine na robu kupljenu u inostranstvu - zvanično tumačenje

Potrošači se često susreću sa zbunjujućim i oprečnim informacijama o tome koliko nas zapravo košta kada kupimo robu u inostranstvu i kada je ona isporučena u Srbiji. Šta mi to, osim poštarine, plaćamo kada roba konačno treba da stigne do nas, i koliko.
Ovo pitanje je još aktuelnije sada, od kada građani nesmetano mogu da kupuju robu preko inostranih sajtova i, plaćaju je preko servisa PayPal.

Od i do 50 evra, fizičko od pravnog lica

Na robu koju fizičko lice, kupuje od pravnog lica iz inostranstva, čija vrednost ne premašuje iznos od 50 evra, ne plaćaju se carinske dažbina, ali roba podleže plaćanju PDV-a.

To znači da vrednost ove robe sa troškovima transporta, predstavlja ukupnu osnovicu za obračun PDV-a.

U slučaju da roba prelazi vrednost od 50 evra, plaćaju se i carinske dažbine, i PDV.

U ovom slučaju robe veće vrednosti, na ukupnu vrednost robe i poštanskih troškova, obračunavaju se carinske dažbine u vrednosti od 10%. Tako dobijena suma, osnovica je za obračun PDV-a.
...

Izvor: http://potrosac.info/novosti/carina-na- ... -tumacenje
Poručimo Crnogorac, Hrvat, Austrijanac Englez i ja sa istog sajta u Americi.
Crnogorac će platiti carinu i porez ako je vrednost robe veća od 100 eura, inače neće.
Hrvatu je limit 20 eura, Austrijancu 50.
Englez će za vrednost do 35 funti biti oslobodjen ikakvih dadžbina, od 35-130 plaća porez na tu vrednost, preko 135 funti plaća i carinu.

Ja ću da platim porez, na svaki paket, kolika god da mu je vrednost!
Jesi li ti video fakture koje su ljudi kačili, naplaćen porez na mindjuše od 8 dolara!?

To NIGDE u svetu ne postoji, svuda postoji neki limit osim ovde gde se porez naplaćuje ZA SVE pakete. Govorim o paketima poručenim sa online sajtova. I to NIJE ODUVEK praksa, to su počeli da rade OD SKORA. A zbog toga što to ne umeju da rade, paketi leže na carini po 10 dana.

Ako ti ni posle ovog pojašnjenja nije jasno, znaću da se radi o skrivenoj kameri :)
Verovatno jeste skrivena kamera.
Odluci se da li ces i dalje pricas o SVIM, posiljkama, ili si odlucio da svedes na komercijalne?
Tumacenje koje je bojan citirao, a ti ga ovde ponovio, koje kaze da se porez placa i na bezvredne posiljke, odnosi se na one komercijalne, a to nisu sve.

Trebalo bi prvo da savladas znacenje reci i pojmova, pre nego se upustis u raspravu. Pojmovi i reci koje bi trebalo provezbati za pocetak:
- Sve
- komercijalna posiljka

Kad to savladas, pokusaj opet da vredjas, nicim izazvan.

Vladapetr

Poruka od Vladapetr » utorak, 21. maj 2013. u 19:54h

Dižem ruke, čovek je neuništiv :D
.

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » utorak, 21. maj 2013. u 20:21h

masala duplo !

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3352
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 21. maj 2013. u 21:10h

ja ne reazumem ?. Zakon kaze da se ne naplacuje sve,ali u praksi drzava ipak krade i ljudi kazu da naplacuju i za najmanje sitnice. Da li gresim ili sam pogresno razumeo?

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 21. maj 2013. u 21:38h

Oslobodjene su samo nekomercijalne, a to su one gde
- nije bilo placanja,
- za licnu su upotrebu (ocigledno nisu za preprodaju), i
- ne stizu ti svako malo.

Vladapetr

Poruka od Vladapetr » utorak, 21. maj 2013. u 22:16h

RS_cabrio piše:ja ne reazumem ?. Zakon kaze da se ne naplacuje sve,ali u praksi drzava ipak krade i ljudi kazu da naplacuju i za najmanje sitnice. Da li gresim ili sam pogresno razumeo?
Ako poručuješ iz Kine, naplatiće ti porez kolika god da je vrednost. Procenu vrednosti lupaju odokativno, gomilu puta procene manje nego što jeste - ali dovoljan broj puta procene i na tvoju štetu. Onda ili platiš taksu da bi se žalio, ili progutaš i platiš.
Iz Evrope i USA, ako ti šalje pravno lice(neka firma itd...) takođe ćeš platiti, samo se tu i provuče poneki paket da ga ne rebnu.

Paket koji bi ti poslalo fizičko lice iz Evrope ili eventualno Amerike bi imao najveće šanse da prođe bez harača, ali su se i tu "izveštili" pa umeju i njih da oporezuju.
.

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 21. maj 2013. u 22:59h

al ste ga smorili za medalju :zuti:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

zx3
Poruka: 308
Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h

Poruka od zx3 » nedelja, 26. maj 2013. u 15:42h

Jel može neko da mi kaže ja imam intesa hit račun i uključio sam opciju m-banking koji mi daje mogućnost kupovine deviza koje se prosleđuju na moj devizni račun. Moje pitanje je da li mogu taj devizni račun da koristim za PayPal ili moram da otvorim neki drugi račun.
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3352
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 26. maj 2013. u 15:52h

mozes taj racun, pod uslovom da imas karticu koja se oslanja na isti (visa electron ili visa internet)

pelepop

Poruka od pelepop » nedelja, 26. maj 2013. u 16:24h

RS_cabrio ti je lepo odgovorio.
Internet kartica u Intesi je besplatna cak i za korisnike koji nemaju tekuci racun u njihovoj banci.
Kom opanci tom i džeri.

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » nedelja, 26. maj 2013. u 16:44h

Odes u intesu, kazes hocu visu internet... Odradis papirologiju, cekas do 10dana da stigne, kad je pokupis cekas dan da je aktiviraju. Obavezno aktiviraj i e-banking za koji se isto ceka 1dan da se aktivira kako bi mogao online da vidis stanje, uplate i isplate. Napravis paypal, verifikujes i to je to...

E sad, meni je paypal skinuo 1.59e, ali posle verifikacije proslo je 48sati i jos mi nisu vratili tu kintu, nije neka ali je taman koliko mi fali... ima li neko neko slicno iskustvo?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 26. maj 2013. u 17:44h

http://fordclubserbia.org/forum/viewtop ... 25#p267314
BojanM piše:- Ovaj sledeći deo ne piše nigde kod njih, ali iz prakse znam da od trenutka kada oni tamo kliknu na "poništi rezervaciju" (tj. ne radi to čovek, ide automatski, ali svejedno) pa dok se to kod tebe ne pokaže na kartici obično prođe 30 dana; kao da informacija o poništenju nikada ne "prostruji" natrag pa banka sama otkaže transakciju kao nerealizovanu posle jednog meseca. Bar, meni se tako više puta dešavalo, rezerviše mi neko neki novac na kartici u fazonu depozita ili čega već (tipa za rent-a-car), i onda čekam metar dana da ponovo vidim te pare. Možda je to "feature" samo u Intesa banci, zbog njima znanih razloga i potreba, nemam pojma. Meni i dalje stoji da je taj iznos sa PayPal-a rezervisan. Your mileage may vary.
Dobio sam pare nazad posle otprilike mesec dana, nisam baš svaki dan proveravao stanje pa ne znam tačno kad.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » nedelja, 26. maj 2013. u 19:54h

imam isto hit racun, sa tom karticom platnom povezes bez problema pay pal ;)

pelepop

Poruka od pelepop » ponedeljak, 27. maj 2013. u 00:38h

Moze naravno, samo je malkice nesigurnije.
Na Internet karticu prebacis onoliko koliko ti treba i platis.
Kom opanci tom i džeri.

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 27. maj 2013. u 10:32h

pazi, ne pricamo i nekom sajtu koji lupa kes.. rec je o payPalu a ne o xx sajtu :) realno sta je sigurnije od pay pala i para ispod jastuka?

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“