Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Rih
Poruka: 288
Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Rih » petak, 2. jan. 2026. u 16:36h

mbole piše:
petak, 2. jan. 2026. u 12:38h
Rih piše:Ne znam gde da postavim pitanje u vezi TAG-a, izgleda da nema posebna tema, zato pitam ovde.
Da li se nekome desilo da mu na naplatnoj rampi bude skinut veći iznos sa TAG-a i kako je to moguće?
Situacija od juče:
- ulazim na auto put (Miloš Veliki) u Pakovraću, na onom "semaforu" mi piše da je preostali iznos na TAGu 770din
- izlazim u Preljini, skinuo 70din, ostalo 700din. Sve ok
- u povratku se uključujem u Preljini, iznos na TAGu 700din, sve ok
- isključujem se u Požegi, skida mi 310din (putarina je inače 200din), preostali iznos je 390din :wtf: :wtf: :wtf:
Da napomenem da smo sve iznose (na svim ulazima i izlazima) pratili i supruga i ja, dakle 2 para očiju....nemoguće da smo negde pogrešili.
Pomislio sam da je u pitanju bilo očitavanje nekog drugog (prethodnog) vozila, ili nešto slično...da je neka greška. Svretim u Sevojno na NIS da mi provere preostli iznos, kažu 390din.
Kako je moguće da mi je, umesto 200din, skinuto 310din, koje je logično objašnjenje? :blink:
Ako je pozega naplatna rampa prilipac, cena jeste 310 kinti
https://www.putevi-srbije.rs/index.php/ ... 0%BD%D0%B5
Gledam ovo i NE VERUJEM šta čitam?!?!?
Pa ta putarina je do skoro bila 200din (Preljina- Prilipac), to je poskupljenje od 55%...nerealno, čak i za ove napredne lopove! :suicide: :suicide:
I onda trube na sva zvona o podizanju plata od 5%!!!!! :diablo:
Ta deonica NE VREDI te pare, kilometarski potpuno isto kao i kroz Ovčarsku klisuru (do Ariljske rampe razlika 100m), vremenski SKORO ISTO .
Pričam o deonici Pakovraće-Prilipac, cena je 230din!!!!!

sarabo

 
Poruka: 2240
Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h

Poruka od sarabo » subota, 3. jan. 2026. u 19:05h

Poskupele su putarine od 01.01. I to samo za putnička kola

Poslato sa REA-NX9 pomoću Tapatoka

Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK4 1,5 tdci 88 KW ( 2022 )

sarabo

 

Poruka od sarabo » ponedeljak, 26. jan. 2026. u 21:23h

Jedno pitanjce u vezi odjave tablica - osim tablica i saobraćajne, treba li još nešto, tipa neki zahtev ili samo nosim tablice i saob?
Plaća li se nešto?
Znam da je rok 60 dana

Fiesta 1.8 d ( 1997 )

macaneli
VIP
Poruka: 9996
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 26. jan. 2026. u 21:35h

Ne placa se nista,treba ti vlasnik,saobracajna i registracioni list
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

sarabo

 

Poruka od sarabo » ponedeljak, 26. jan. 2026. u 21:43h

Odjavljujem moje tablice od C max, istekla reg, a nisam prodao

Fiesta 1.8 d ( 1997 )

Stefan_93
Poruka: 1678
Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h

Poruka od Stefan_93 » četvrtak, 29. jan. 2026. u 14:24h

Da li sajt ,,Registar neplacenih kazni" funkcionise kako treba ili ne?
Da li je neko skoro proveravao da li uopste ima neku kaznu.

Poslato sa DNP-NX9 pomoću Tapatoka

sarabo

 

Poruka od sarabo » četvrtak, 29. jan. 2026. u 14:51h

U taj registar ideš ako nisi platio i ako je prošlo kroz sud tj ako si dospeo na sud zato što nisi platio.
Ja sam skoro proveravao i na Eupravi za saobraćajne kazne i tamo stoji da nemam kazni, a ja očekujem da mi stigne od prošle godine iz Prijepolja.
Neki dan donosi poštar to što sam očekivao, ja opet na eupravu i opet kaže da nemam kazni :eek: :eek: :eek:
Ja malo bolje pogledam zapisnik koji je nepismeni pandur pravio u Decembru i skontam da je matični broj pogrešno upisan i da zbog toga nema na Eupravi.
Tako da j...beš sistem kad nepismeni pandur omaši mat broj :ozid:
Fiesta 1.8 d ( 1997 )

raca_mk2
Poruka: 444
Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h

Poruka od raca_mk2 » četvrtak, 29. jan. 2026. u 16:16h

Stefan_93 piše:
četvrtak, 29. jan. 2026. u 14:24h
Imam ja, puno ko oko. :jeeej: Par stotina hiljada dinara. :)
Ono što je bitno je apsolutni rok zastarelosti od dve godine od učinjenog dela. Ništa više.
Taj registar je uspostavljen na osnovu zakona koji je poništen od strane Ustavnog suda. Kasnije je donet drugačiji, a u suštini isti zakon i opet poništen od strane Ustavnog suda. Tako da ta priča o neizdavanju dokumenata i slične gluposti postoje samo u medijima. Uvek pred sezonu letovanja čitamo bajke o vraćanju sa granice, obavezno sa malim detetom po vrućini...

Inače je ideja da se rok naplate poveća sa dve godine na četiri, svi prekršaji stariji od četiri godine bi trebali biti brisani iz registra. U mom slučaju postoje upisani prekršaji stari skoro deset godina.

Stefan_93
Poruka: 1678
Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h

Poruka od Stefan_93 » četvrtak, 29. jan. 2026. u 18:27h

sarabo piše:U taj registar ideš ako nisi platio i ako je prošlo kroz sud tj ako si dospeo na sud zato što nisi platio.
Ja sam skoro proveravao i na Eupravi za saobraćajne kazne i tamo stoji da nemam kazni, a ja očekujem da mi stigne od prošle godine iz Prijepolja.
Neki dan donosi poštar to što sam očekivao, ja opet na eupravu i opet kaže da nemam kazni :eek: :eek: :eek:
Ja malo bolje pogledam zapisnik koji je nepismeni pandur pravio u Decembru i skontam da je matični broj pogrešno upisan i da zbog toga nema na Eupravi.
Tako da j...beš sistem kad nepismeni pandur omaši mat broj :ozid:
Pitam vise informativno.
Bio sam na odmor, u medjuvremenu u sanducetu sam pronasao kao potvrdu ili priznanicu da trebam da pokupim posiljku neku u roku od 5 radnih dana.
Medjutim, na papiru nista nije stiklirano od koga je i sta je i pise samo moje ime i prezime i mesto tj. posta gde da preuzmem.
Raspitao se danas u posti na toj adresi i nema nista na moje ime.
Pretpostavljaju da je vraceno u toku nedelje i da u vecini slucajeva ima veze sa saobracajnim prekrsajem, tips oko sokolovo i tome slicno.
Od 2011 do danas nemam ni jednu kaznu sa srpskom dozvolom, ako ne racunam kosovsku dok sam ziveo u mom rodnom kraju to je vec druga prica.
Zato i nisam upucen kako sad stizu kazne kad te uslikaju u nekom prekrsaju.
Svestan sam i ocekujem negde neku kaznu jer znam kako sam vozio i gde sam pogresio sad videcemo sta je u stvari.
Trebalo bi ponovo da dostave ako je nesto bitno.

raca_mk2 piše:
Stefan_93 piše:
Ono što je bitno je apsolutni rok zastarelosti od dve godine od učinjenog dela. Ništa više.
Taj registar je uspostavljen na osnovu zakona koji je poništen od strane Ustavnog suda. Kasnije je donet drugačiji, a u suštini isti zakon i opet poništen od strane Ustavnog suda. Tako da ta priča o neizdavanju dokumenata i slične gluposti postoje samo u medijima. Uvek pred sezonu letovanja čitamo bajke o vraćanju sa granice, obavezno sa malim detetom po vrućini...

Inače je ideja da se rok naplate poveća sa dve godine na četiri, svi prekršaji stariji od četiri godine bi trebali biti brisani iz registra. U mom slučaju postoje upisani prekršaji stari skoro deset godina.
Videcemo sta ce biti. Odgovorio sam u prosloj poruci gore o cemu se radi.
Ako je nesto hitno, pokusace sa dostavom bar jos jednom.

mbole
Poruka: 15235
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 29. jan. 2026. u 21:14h

raca_mk2 piše:
četvrtak, 29. jan. 2026. u 18:16h
Stefan_93 piše:

Paaa... ne bas :)
Neustavnim je proglasen samo jedan clan (336) koji je uskracivao pravo da ti se izda saobracajna dozvola, vozacka, potvrda o registraciji i tome slicno... dok ne izmiris obavezu.

I taj clan je obrisan iz zakona: https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o ... ajima.html

Ostali clanovi tog dela zakona, koji se odnose na uspostavljanje registra i njegovu primenu nisu osporeni i dalje su na snazi.
Fućko :)
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » četvrtak, 29. jan. 2026. u 22:02h

Obrisan je samo član koji omogućava kažnjavanje, što u praksi znači registar je sviranje kupcu. :D

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » četvrtak, 29. jan. 2026. u 23:24h

Stigla kazna za brzinu posle 11 meseci.15000din+3000din troskovi suda u Ru i 4 boda :prodato:

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » petak, 30. jan. 2026. u 00:23h

Ja ništa ne plaćam kad stigne od saobraćajnih prekršaja, u ovom slučaju opustiš se i čekaš šta će dalje biti. U najvećem broju slučajeva dolazi do zamene novčane kazne u kaznu zatvora 18.000 din. (18 dana). Tad se opustiš još više i čekaš i u najvećem broju slučajeva nalog za izvršenje kazne ne stigne u roku od 24 meseca od učinjenog prekršaja... i nikom ništa. :)

Evo meni stoji neplaćena kazna za Rašku, pre sedam godina unazad 56 km/h na dozvoljenih 50 km/h! (a dužni su da obrišu sve neplaćene kazne starije od 4 godine)
2022 mi je stigao dopis od Suda Raška o obustavljanju izvršenja, ko je lud a ko zbunjem ebem li ga.

ОБУСТАВЉА СЕ извршење казне затвора у трајању од три дана, против кажњеног... , јер је наступила апсолутна застарелост дана...

Решењем о извршењу ИЗПР ... кажњеном је новчана казна замењена у казну затвора у трајању од 3 дана. Како изречена казна није извршена суд је на основу чл.85ст.6 закона о прекршајима одлучио као у изреци решења, јер је наступила застарелост извршења.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 30. jan. 2026. u 00:51h

Moras negde dati djavolu....

mbole

Poruka od mbole » petak, 30. jan. 2026. u 09:41h

raca_mk2 piše:
četvrtak, 29. jan. 2026. u 22:02h
Obrisan je samo član koji omogućava kažnjavanje, što u praksi znači registar je sviranje kupcu. :D
Ne.
Obrisan je clan koji nije dozvoljavao da ti se izdaju dokumenta dok ne platis kaznu.
Nije obrisano nista sto se tice same kazne, njenog upisa u registar...

Konkretno obrisano je samo ovo:
Наиме, оспорени члан 336. односи се на последице уписа грађана у регистар новчаних казни.

Тај члан предвиђа да се у сврху наплате изречене новчане казне, трошкова поступка и других досуђених новчаних износа који су евидентирани у регистру новчаних казни, кажњеном лицу док у потпуности не измири дуговани износ неће дозволити:

1) издавање возачке дозволе и пробне возачке дозволе;

2) издавање потврде о регистрацији, саобраћајне дозволе, регистарских таблица и регистрационе налепнице, потврде о привременој регистрацији возила и привремених регистрацијских таблица;

3) одјава возила.

Такође, тај законски члан наводи да се посебним законом може предвидети и привремено ускраћивање издавања или продужења важности других дозвола и докумената, али да се не може ускратити издавање или продужење важности дозвола и докумената којим би се угрозило остваривање Уставом гарантованих људских и мањинских права, здравље и безбедност људи, животна средина или имовина већег обима.
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » petak, 30. jan. 2026. u 10:08h

Postoji teorija, a postoji i praksa... u praksi "registar neplaćenih kazni" je svirane kupcu! :woohoo:

Slika
macaneli piše:
petak, 30. jan. 2026. u 00:51h
Moras negde dati djavolu....
Moraš se uvek boriti protiv đavola i onda su drugi gospodari uz tebe. :)

Ne platiš 18.000 i čekaš 4-5-6 meseci da zamene u kaznu od 18 dana (zavisi od grada do grada), opet se opustiš i radiš svoj posao i čekaš da stigne poziv za izdržavanje kazne (opet u zavisnosti 3-4-5-6 meseci). Ako prođe 24 meseca od učinjenog prekršaja ne može ti niko ništa, a ukoliko stigne jedan dan pre isteka roka i ne želiš da se dalje cimaš i nerviraš onda odeš i platiš 18.000 din. i nikom ništa. Ne postoji nikakva kamata i uvećanja troškova za saobraćajne prekršaje. Bukvalno možeš da uplatiš na dan kada ti je stigao poziv za izdržavanje kazne zatvora, a posle toga ako ne registruju uplatu i praviš se blesav pa te odvedu na izdržavanje kazne možeš naplatiti 200-300 i više eura po danu. A ako ne želiš samo pokažeš uplatnicu i ćao zdravo...

Naravno niti te savetujem niti predlažem šta da radiš, svako kako želi i može. thumbsuph

mbole

Poruka od mbole » petak, 30. jan. 2026. u 12:46h

Donekle si u pravu, ali to nije bila jedina svrha registra.
Recimo jedna od bitnijih je da sudija vidi da li si kaznjavan i za koje prekrsaje u prethodnom periodu, pa da na osnovu toga odlucuje o mogucim blazim ili ostrijim sankcijama u okviru moguceg zakonskog raspona.

Sto se tice zastare.. to je prastara varijanta, naravno koristio sam je kad god sam mogao. I sve je to ok, sve dok te jednom ne sacekaju na krivini.
Pogodi kako znam :(
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » petak, 30. jan. 2026. u 13:11h

Mogu da čekaju na krivini do mile volje,možeš da duguješ milijardu i ne mogu ti ništa.
Druga stvar je neodazivanje na poziv suda, tu već mogu sve, nebitno da li te utužuju za 1 din. ako postoji potera, a zaustave te onda si ga naje....
Recimo potražuje te Sud Subotica, a ti kreneš za Grčku i provere te u Preševu. Onda ide privođenje i voze te u Suboticu i naplate ti svaki km., tj oderu te do gole kože. Sad ako te traže jer si pljunuo na ulici ili ubio nekog totalno nebitno, isto košta.
A za proveru istorije kažnjavanja ne gledaju sudije u taj registar provereno. Šta kaže zakon, nakon 4 god. moraju da brišu sve iz registra, a evo u mom slučaju to ne rade.

mbole

Poruka od mbole » petak, 30. jan. 2026. u 13:40h

Nisi cuo za izvrsitelje :)

A sudije gledaju, provereno (rodjak je sudija)
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“