Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mercury

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
čačak
Poruka: 31
Član foruma od: četvrtak, 14. okt. 2010. u 20:09h
Kontakt:

Re: Mercury

Poruka od čačak » subota, 5. feb. 2011. u 00:15h

Plovidba_Pogodak redbullw
Najbolji je za laganu vožnju.Kad sve vidiš i svi te vide. :D

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » subota, 5. feb. 2011. u 00:36h

Kolega auto ti je fantastican,neka te dobro posluzi..ako te ustopiram u Kamenici obavezno stani :D ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

HEMI 426
Poruka: 286
Član foruma od: subota, 29. nov. 2008. u 15:23h

Poruka od HEMI 426 » subota, 5. feb. 2011. u 01:11h

Mercury Sable je isto sto i prva generacija Ford Taurusa ( mehanicki su identicni ) ali, kao i svaki Mercury, tako je i ovaj bio razlicit u par detalja i boljoj opremi. Posto je prodaja Mercurya bila uvek nesto manja nego Fordova, tako je i Sable redji. Ne nesto preterano redji ( jer se prodaja merila u stotinama hiljada primeraka ) ali je u Evropi retka zverka. Mislim da nije jedini u Srbiji, ja se secam 2 u NS a verovatno ima negde jos neki. U svakom slucaju, auto zasluzuje postovanje i cuvanje i drago mi je da je dosao u prave ruke! thumbsuph

Fora sa 85 mph brzinomerom je bila aktuelna krajem 70tih i tokom 80tih godina na svim US automobilima i automobilima koji su oficijelno prodavani u Americi. Ogranicenje brzine na nacionalnom nivou je bilo 55 mph a kasnije i 80-85 mph ( koliko je i danas ) i vlada je sugerisala prozivodjacima da prave takve brzinomere koji ne bi merili vecu brzinu da bi i na taj nacin vozace odvratila od prekoracenja. Automobili su naravno mogli daleko brze da idu a kad se voze brze, ili se kazaljka zakuca ili ( ako imaju neku jacu opremu ) pocinju da piste ili nekim signalom stavljaju do znanja da se vozi brzo... Kao da to vozac vec ne zna... ;)

Ovo je brzinomer na Ferrariju 308 GTS i ide do 80 mph.... :D

Slika
Ford Mustang GT 5.0 & BMW 320Ci

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14355
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » subota, 5. feb. 2011. u 02:48h

Hemi ga je uglavnom opisao, a evo jos par detalja. Zbog naftne krize krajem 1970ih limit na autoputu je bio 55 mph (88 km/h) i da, drzava je savetovala kompanije da stavljaju sat za brzinu ne veci od 85 mph (136 km/h).

Ford Taurus i Mercury Sable su "blizanci" i mozda najbitniji automobili u istoriji Forda jer su spasili Ford od sigurnog bankrota tokom 1980ih. To je bio prvi mid-size Ford sa prednjom vucom sa kojim je Ford mnogo rizikovao. Ni sam Ford nije bio siguran u uspeh i nastavio je da proizvodi zastareli LTD (koga je Taurus trebao da zameni) sa zadnjom vucom i nakon sto je Taurus predstavljen. Taurus se pokazao kao ogroman uspeh i dan danas se proizvodi.
Ono sto ga je krasilo je sto je bio aerodinamican u poredjenju sa kockastim rivalima (i automatski ekonomicniji), a kao sto je rekoh imao je i prednju vucu tako da je enterijer bio dosta veci. Nudjen je sa dva motora - 2.5L I4 sa 90 hp i 3.0L V6 sa 140 hp (nesto kasnije je predstavljena i sportska SHO verzija sa Yamahinim 3.0L motorom i 220 hp). Ta prva generacija se proizvodila od '86 do '91. Imaju dosta kvalitetnu mehaniku, ali su veoma skloni rdjanju. Ja sam licno posedovao '91 Taurus sa 3.0L motorom i odlicno me je sluzio, imao je preko 140,000 milja (224,000 km) na satu kad je zavrsio na otpadu, a i motor i menjac su mu i dalje odlicno funkcionisali. Problem je bio sto je 20 godina stajao napolju po zimama Wisconsina i Illinoisa i sam je bio zardjao ispod (auspuh sam drzao u gepeku). :D

Mercury Sable je delio celu mehaniku, ali je bio nesto drugaciji dizajnerski i imao vecu luksuznost i vise opreme, a sa tim automatski i visu cenu.
Inace, Ford ime se nigde ne koristi, Mercury je bio Fordova divizija i puno ime auta je Mercury Sable.

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

čačak
Kontakt:

Poruka od čačak » subota, 5. feb. 2011. u 10:35h

Da se zahvalim na ovakvom odgovoru.Kad sam ga prvi put video ,znao sam da je specifičan auto.

Zamolio bih samo Talladega da mi kaže na koji bi način mogao neke delove da naručim iz USA.
Što se tiče limarije,u odličnom je stanju.U fabričkom je stanju donji deo auta .Nije nikada zaštićivan protiv korozije.

popovicvl
Poruka: 5661
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » subota, 5. feb. 2011. u 12:57h

Ako ti je limarija u odlicnom stanju, onda je pravo vreme da ga zastitis. Tektiraj patos, koseve prednje i zadnje, produzices mu vek za 5-10 godina. Usput mozes da ga dobro ocetkas od povrsinske rdje
na osovinama i isprskas sa antikorozivnim sredstvo i prefarbas sa zastitnom bojom. Ne dozvoli da se rascveta, suvise je redak.

Sto se tice delova kao sto su plocice i pumpe za gorivo, pogledaj da li pase neke od drugih fordova, posebno obrati paznju na Scorpiju.

čačak
Kontakt:

Poruka od čačak » subota, 5. feb. 2011. u 14:29h

Ako veruješ sa donje strane je kao da je izašao juče sa trake.Što se tiče zaštite ,nameravam da uradim samo čekam toplije dane.
Prvo moram da završim garažu koju sam započeo prošle godine. thumbup

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14355
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » subota, 5. feb. 2011. u 15:30h

čačak piše:Zamolio bih samo Talladega da mi kaže na koji bi način mogao neke delove da naručim iz USA.
Sta ti tacno treba? eBay uglavnom je najbolja opcija ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

čačak
Kontakt:

Poruka od čačak » subota, 5. feb. 2011. u 15:40h

Uglavnom potrošne stvari.
Prednje disk pločice,svećice(na njemu su motocraft platinum),Razvodna kapa,itd.Neznam samo koliko ovi naši cepaju carinu.Ako je neko već poručivao delove ,voleo bih da dobijem te informacije.
Za sada je sve OK,ali nikad se ne zna .Bolje se unapred informisati.

Najveći problem za sada su mi rezervne sijalice.Totalno su drugačije od ovih naših.Ubodne su,a za farove su posebne sa nekom plastičnom pečurkom koja se utačinje u far.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 9. feb. 2011. u 10:09h

Danas sam vidio kod Futoške Mercury, jesi to ti bio? :)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

čačak
Kontakt:

Poruka od čačak » sreda, 9. feb. 2011. u 15:16h

Jesam ,bio sam u gradu.Malo sam zujao po gradu, rally pokupovao šta mi treba da uradim servis na Mercury-u.
Ulje ,filteri ulja ,vazduha i benzina.Promenio sam zadnje uloške amortizera u servisu mechanic .Zadnji desni je bio pri kraju.Odgovaraju od Volkswagen Venta.Čovek mi samo izbacio stari uložak,na strugu uradio navoj na amortizeru i to je to.
Filter vazduha odgovara od Fiat Punto TD
Filter Ulja od Volkswagen Pasata 4
Filter benzina od Audi A4
I to je to.Za ovaj mesec dooosta. sign0007

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 9. feb. 2011. u 15:18h

Bio sam u busu i samo u prlazu sam vidio. Inače da sam bio pješke bi ti legao na haubu. vid budale
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

čačak
Kontakt:

Poruka od čačak » sreda, 9. feb. 2011. u 15:23h

Samo napred.Na haubi ima mesta za trojicu smileychar022

milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Poruka od milanbil » sreda, 9. feb. 2011. u 17:16h

Stvarno jako interesantan auto.
Čuvaj ga dobro!

čačak
Kontakt:

Poruka od čačak » sreda, 9. feb. 2011. u 17:34h

Ima li neko ideju kako da uglavim zadnju novu tablicu od pola metra.
Registracija je sve bliže mrgreen

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 9. feb. 2011. u 17:51h

Nemoj trojicu, bolje dve plavuše i ja. vid budale

A za tablice, nemam pojma, zar nema neki fazon kod njih da se uzmu uže, ali po visini veće. Tako da brojevi pišu u dva reda.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 9. feb. 2011. u 17:57h

čačak piše:Ima li neko ideju kako da uglavim zadnju novu tablicu od pola metra.
Registracija je sve bliže mrgreen
Mislim da mogu da se poruče tablice za američka kola (mislim na dimenziju pošto je zadnja tablica kod amera uža ali viša) ;)

Raspitaj se u nekom sup-u ;)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 9. feb. 2011. u 18:05h

Upravo tako, konačno su zakonom predvideli i taj 'ameriken' format (za džipove, fiće, bube i američka kola mrgreen ), ali se verovatno doplaćuje kao izrada treće tablice.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

CougarXR
Poruka: 240
Član foruma od: sreda, 14. okt. 2009. u 15:31h

Poruka od CougarXR » sreda, 9. feb. 2011. u 18:45h

Isti problem, isto na Mercury-u :P

Po novom zakonu moguće je podneti zahtev za četvrtastu zadnju tablicu, zahtev se podnosi u Ljermontovoj.

Član 30

Ako je na putničkom vozilu i teškom četvorociklu fabrički izrađena površina na zadnjem delu vozila na
koju se ne može postaviti pod normalnim uslovima registarska tablica predviđena ovim pravilnikom, na
zahtev vlasnika vozila može se izraditi posebna zadnja registarska tablica.

Registarska tablica iz stava 1. ovog člana bele je boje, dimenzija 341,8 x 202,8 mm, oivičena crnom
linijom čije su sredine vertikalnih strana spojene linijom u istoj boji tako da registarsku tablicu dele na
dva dela, i na njoj je u gornjem levom uglu na plavoj podlozi, belim slovima latiničnim pismom ispisana
međunarodna oznaka Republike Srbije "SRB", crnim slovima latiničnim pismom ispisana oznaka
registarskog područja, od koje je desno utisnut crveni štit na kome je beli krst između četiri ocila
bridovima okrenutim ka vertikalnoj gredi krsta, a ispod crvenog štita ispisana je ponovljena oznaka
registarskog područja na diriličkom pismu ispod kojih je ispisan registarska oznaka vozila koja se sastoji
od kombinacije arapskih brojeva od "0" do "9" na tri odnosno četiri pozicije i svih slova latiničnog pisma
srpskog jezika i latiničnih slova: "X", "Y" i "W" na dve pozicije razdvojenih znakom Posebna zadnja
registarska tablica po sadržini mora biti istovetna sa prednjom registarskom tablicom vozila, uključujudi i
izabrani sadržaj te tablice.

Izgled, mogudi sadržaj i dimenzije registarskih tablica iz ovog člana prikazani su na Crtežu broj 3, koji je
odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

SlikaSlika

10. Посебна задња регистарска таблица за тешке четвороцикле односно путничка возила
(комад) – (2.000,00 дин)
* рачун Завода за израду новчаница и кованог новца, број 980-333-07,
са позивом на број 022112.......................................................................................999,00 дин
* рачун МУП-а, број 840-21849-56..........................................................................1.001,00 дин

Izvor: MUP Srbije

Dokument: ИЗНОСИ НАКНАДА КОЈИ СУ УТВРЂЕНИ УРЕДБОМ О ИЗМЕНИ УРЕДБЕ О
ВИСИНИ НАКНАДА ЗА УСЛУГЕ КОЈЕ ПРУЖА МИНИСТАРСТВО
УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
(ИЗНОСИ НАКНАДА ЗА ПРОДАЈУ ВРЕДНОСНИХ ОБРАЗАЦА,
РЕГИСТАРСКИХ ТАБЛИЦА И ФОТОКОПИРАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ О
РЕГИСТРАЦИЈИ ВОЗИЛА ПО ЗАХТЕВУ СТРАНКЕ):

Link: http://www.mup.gov.rs/cms/resursi.nsf/V ... 0MUP-a.pdf
boost is automotive equivalent of cocaine

čačak
Kontakt:

Poruka od čačak » sreda, 9. feb. 2011. u 18:52h

Svaka čast za odgovor.
Znači ja moram u Beogradu da naručim tablice(ljermontova),ili imaju ovde u Sup-u u Novom Sadu već gotove. sign0023

Bolje da su napravili ovakve tablice za sva auta,a ne one trake od pola metra.Pa izledaju kao da si snimao EKG kod neke mlade doktorice cekicko
Poslednja izmena: čačak, na dan sreda, 9. feb. 2011. u 18:57h. Ukupno izmenjeno 1 put.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 9. feb. 2011. u 18:55h

Ne verujem da imaju gotove, izrađuju ih po potrebi, a za BGD je verovatno "centralizovano" u MUPu Ljermontova... a ti bi trebalo da normalno ideš u svoj MUP gde i inače završavaš registraciju. Sve i da nije tamo, mogu da ti daju tačnu informaciju... al' verovatno je tako, a da je kolega CougarXR prevideo da nisi iz BGD.
Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 9. feb. 2011. u 18:56h. Ukupno izmenjeno 1 put.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

CougarXR

Poruka od CougarXR » sreda, 9. feb. 2011. u 18:56h

Verujem da možeš i u NS-u da podneseš zahtev, malo sam prevideo odakle si... :) a odgovor je sastavljen od više odgovora koje sam ja dobio i iskopao pre par dana jer sam se bio zabrinuo kako ugurati to čudo nazad hahahaha

Ovako to izgleda sad kod mene...

Slika

a sa novim tablama koje su duže 100mm bi virila sa obe strane :P

čačak
Kontakt:

Poruka od čačak » sreda, 9. feb. 2011. u 19:21h

mene su već zaustavljali zbog zadnje table.Kažu mi da ih skinem i stavim original.Ja izadjem ,uzmem ključ br 10 i stavim original.(stoji mi u gepeku).Kad ovaj drugi pajkan kaže-Ne valja ,skidaj to.Zaklanja ti rikverc svetlo i poziciju.
Ja sve opet vratim ,zahvalim se kulturno war ,i nastavim dalje.I tako par puta u raznim delovima grada.
Sada me više ne zaustavljaju. redbullw

CougarXR

Poruka od CougarXR » sreda, 9. feb. 2011. u 19:34h

ja do sada nisam imao nijedno cimanje a baš me ima svuda po SR... od Subotice do Niša... doduše kod mene nije pravljena druga tabla već originalna "malo" savijena i probušena... :P što po PS-u nije dozvoljeno...

deluje mi da si skoro uzeo auto... obzirom da još nisi pohvatao šta ti paše sa kog auta...

u svakom slučaju ako budeš u problemu sa vijanjem nekog dela cimaj za pomoć slobodno pošto znam kako ti je hahahaha

čačak
Kontakt:

Poruka od čačak » sreda, 9. feb. 2011. u 19:46h

Auto sam uzeo u septembru prošle godine.Pošto idem često na posao sa autom prolazim svakog dana auto-putem na ulazu u NS.Tu me čekaju naša braća smileychar022 .Šta će ljudi-živa duša.

Što se tiče delova na početku je bila strava.Najviše pamtim izraze lica naših prodavačica u fordovim prodavnicama ,kada im kažem za model Forda.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“