Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta MK5 1.6 S

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
raca_mk2
Poruka: 491
Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h

Re: Ford Fiesta MK5 1.6 S

Poruka od raca_mk2 » sreda, 22. apr. 2026. u 18:43h

Slika

Slika

Nisu stigli delovi, pakovanje pa sutra nastavak.
Slika

Stari diskovi su kočili dobro, verovatno je pokvarena mašina za merenje na tehničkom pregledu.
Aca06 piše:
sreda, 22. apr. 2026. u 09:15h

Trebao si odmah da poručiš i zadnje ležajeve jer postoji mogućnost da se raspadne kad budeš skidao doboš.
Zapekne unutrašnja strana na osovini i ležaj se razleti.
"razleteo" se i ovaj koji sam skidao, ali načukaš malo i sve ok. Nego ćale krenuo da skida "manžetnu" da skine ležaj, kad sam video da je šrafcigerom iskrivio ABS prsten nije mi bilo dobro. Uzeo sam jednu veliku metalnu ploču i izlupao doboš preko ABS prstena, ispravio i radi bem mu miša!!?
Slika

Ovo isto treba zameniti, dosuo sam tečnost za stakla pre tehničkog i testirao. Ne radi desna prskalica, ali oprao je motor samo tako, sve fino isprskao, miriše, milina...

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » četvrtak, 23. apr. 2026. u 12:06h

Slika

Slika

Desna strana mnogo bolja, očišćena prošle godine. Tako je trebalo i sa levom i ne bi bilo problema. Ali evo sada je došao trenutak za reset kočnica. Diskove namestio, niko ne zove, nema delova, nervoza raste...
Za sve mora da ce cima, juri, zove... Delovi stigli, otišao da preuzmem i tamo shvate da su pločice poslali nekom drugom. Neću drugu marku, zabedio sam za ATE i nema nazad, sad lepo u auto i pravac tamo gde ste poslali. Kažu za dva sata da zovem, biće vraćeno. Videćemo šta će biti, vremena sve manje.
Koliko imam vremena za popravku nedostataka na tehničkom? Reklu su mi 6, pa 5, a sad čitam da su u pitanju 7 radnih dana za otklanjanje nedostataka. Nakon isteka ide komplet novi tehnički i plaćanje.
Vraćene pločice, jedini problem je što su Bendix. Otišli opet, kaže do 16h stiže ATE, ko zna gde je to i šta se dešava...
Ja jedino namazao klinove, nema drugo.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Završeno napred, sutra zadnji kraj.
Za sutra ima ovo za sad.

Slika
Slika

Slika

Zamenio leve papuče, opruge i klinove. Ostalo sutra fina šmirgla da očistim doboš. Desna strana misterija tu će verovatno biti više problema.
Nije misterija, stanje bolje nego levo. Skinuo doboš, povadio delove. Sajla deluje ok, to mi je naveća briga

Slika

Slika

mbole
Poruka: 15299
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 23. apr. 2026. u 22:21h

Pravilnik o tehnickom pregledu:
https://www.paragraf.rs/propisi/praviln ... ozila.html

Član 33

...
Ponovni tehnički pregled vozila mora biti izvršen u roku koji nije duži od sedam radnih dana od dana vršenja tehničkog pregleda vozila u celini. U napomenu propisanih evidencija unosi se datum i ID broj redovnog ili vanrednog tehničkom pregledu na kojem je vozilo ocenjeno kao neispravno.

Prevedeno...
Do 7 RADNIH dana, moraju da urade ponovni.
Ako prodje vise od toga.. ide komplet, kao da si prvi put dosao.
Aji nastave da te drndaju a rok nije prosao.. pozoves policiju, i prijavis.
Fućko :)
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » četvrtak, 23. apr. 2026. u 23:15h

Ako nastave da me drndaju onda oni zovu Policiju. :)
Stići ću valjda da rešim u roku, a jeste mi na tehničkom rekao 6 dana, a posle cica koja naplaćuje smanji na 5.
Sutra teško da odem, moram da nameštam i posle po kraju da razrađujem koliko može. Realnije subota ako rade ili ponedeljak.

mbole
Poruka: 15299
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 24. apr. 2026. u 01:53h

Pazi.. radi se o 7 RADNIH dana...
To ce reci, ako ne rade nedeljom.. to je 8 dana, ako ne rade ni subotom, to je 9 dana :)
A ovo za zvanje policije.. slazemo se u potpunosti thumbsuph :oldman: 8)
Fućko :)
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » petak, 24. apr. 2026. u 12:23h

Otprilike završene kočnice. Da probam kako radi, teško. Ispraznio se akumulator, naslušao sam se muzike uz radove. :)
Slika
Hidraulika radi, koči dobro. Nema škripanja i grebanja. Ručna koči na desnoj strani, na levoj slabije. Probaću da doštelujem mehanizam ručne, moguće da ima još prostora za širenje.
Ako je do sajlica naručujem ATE pa kad stigne iz Nemačke stigne. Ne vredi se majati sa lošim i neadekvatnim delovima.
Ono što su mi rekli na tehničkom da razlika u parkirnoj kočnici nije bitna, bitno da jedna koči dobro?

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“