Prvi problem su bili kederi na prednjim vratima. Prvo letovanje i sunčanje i kad sam otvorio vrata guma je skoro cela spala

ne baš sjajan utisak za novi auto star par meseci.
Popravka skoro celo prepodne i većina vremena čišćenje i priprema. Kederi su zalepljeni dupolepljivom Tesa trakom za visoke temperature i evo posle 10 godina na svom mestu
Sledeća zajebancija je bila prskalica prednjeg stakla koja je delimično radila, oće, neće... Ja sam preko polugice forsirao dok je moglo

,tj. dok pumpica nije izgorela. Kupljena zamenska Polcar za nekih 5€, skoro ista kao Ford, ali nema žljebove za brze spojke

, pa je zbudženo nešto se crevima sa Golfa 2 i originalne pokvarene pumpe.. Međutim i dalje je to kilavo radilo, ali vozio sam tako par godina i na kraju rešio problem. A problem je od starta bio u nepovratnom ventilu pre prskalica. Umesto ventila je stavljena cevčica, kupljena nova Swag pumpa za nekih 20€, zamenjeno i od tada radi ko lutka.
Zadnji trap, moja nedoumica kod kupovine. Mislio sam da je nežnija i osetljivija stvar ali prošla je sve testove maltretriranja i ocena 10/10, mislim da je kilometraža oko 220-230k km.
Slika trapa je sa radova zadnjih kočnica. Auto sam kupio sa 4 disk kočnice, bila je naka akcija i tako je i pisalo na računu, ali posle nekog vremena sam video da su pozadi doboši i pomislio sam Extra

, prva intervencija posle 220k
Ovo je unutrašnje stanje doboša.
novi doboši su oko 200€, materijala ima za još puno km pa sam se odlučio za obradu. Dobar majstor nikad nije daleko, a cena za dva doboša je bila 1000 din.
Unutra je jedna mačka, mašine za obradu i merenje i majstor Peda. Garantuje za radove ali mora i stručna ugradnja, nema problema...
Fo Mo Co original, 500 din.
Višak delova
Razrađeno za nekih 500km pa na tehnički, kočnice maksimalne nema razlike između leve i desne, grafici preslikani...
Sajla ručne desna istegnuta, nemoguće naštelovati, prijavio na tehničkom, prošao bez sajle... pošteno.
Komplet pakni je original Ford, koštalo je oko 14k din. Ima jeftinijih zamenskih, verovatno jako sličnih.
Pošteno je i to što je sajla zamenjena nakon par dana. Originalna Ford bezobrazno skupa, pa je stavljena neka marka 5-6 puta jeftinija, proizvedena u Danskoj mislim i ozbiljna je ništa manje vredna.
Nema puno slika, prašina i blato, ali zamenjeno, sajla naštelovana, ručna radi na autoputu na 120+

Ostali su stari krajevi sajli koji idu u doboše, ali su razrađeni i našpricani litijumskom mašću, rade ali valja uskoro zameniti.