Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI 2002

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
lyraen
Poruka: 2
Član foruma od: ponedeljak, 9. maj 2011. u 12:43h

Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI 2002

Poruka od lyraen » četvrtak, 19. maj 2011. u 14:00h

Pozdrav.
Kad je takav red i običaj na forumu, koji je kako vidim prilično dobro organizovan i odradjen i znanjem potkovan, rekoh da prestavim i ja moju prinovu u garaži.

Kao prvo moram da napomenem da sam se uverio da je strpljenje u ovom slučaju ipak vrlina, mada se ponekad i brzopletost iliti igranje "na prvu loptu" može nazvati vrlinom.

Dakle posle višemesečne potrage, pretrage i proučavanja "zašto" i "zato" određen automobil nije ili jeste za nas i naše puteve, gorivo, budžet, održavanje, bla, bla,bla, sign0023 sve više sam se od veselog, razdraganog kupca koji maše gotovinom pretvarao u zbunjenog, frustriranog i nemotivisanog kupca polovnjaka. Jedino mi je za utehu bilo to što sam moje zbunjene kopije sretao na svakom koraku, po placevima a još više po forumima.

Vozač sam već oko 20 godina i provozao sam gomilu kola, znao sam šta očekujem kao kupac od mog budućeg automobila, ali sam isto tako znao za gomilu stvari kojima se služe prodavci polovnjaka, tako da je moja obazrivost bila razumljiva.
Isto tako kako se moj budžet smanjivao i povećavao takvi su bili i moji apetiti.

Uglavnom kod izbora rukovodio sam se isključivo time - za šta je meni ustvari automobil potreban, bez nekog preterivanja i iživljavanja, ( to će doći kasnije, a mislio sam da me je prošlo ccc.)
Godišnje prelazim 10-13 hiljada KM i izbor goriva je definitivno pao na benzinca, da sad ne dužim oko prednosti i mana istih, jer je gomila tastatura potrošeno na diskusije o tome, da ima 5-oro vrata zbog praktičnosti, boja nije bila nešto vrlo bitna ali je srebrna bila poželjna, oprema standardna za ova godišta a ako bude nešto pride neće da se baci.

Poučen ovim iskustvom mogu stvarno svima da savetujem da je generalno stanje automobila presudno u svakom pogledu. Znači svi vitalni organi, spoljna i unutrašnja lepota, održavanje, nega i poštovanje prema papučicama, poneko milovanje krpom i zalivanje neškodi, a što neškodi može samo da koristi...( uf ja se raspisah kao da ne govorim o automobilu, a upravo je to tema ups.)
Ustvari htedoh reći da vam ne bude žao ako naletite na ovakav primerak a da premašuje nekih 300-tinjak eura od cifre koju ste spremni da izdvojite, već da se rastegnete odakle možete. Upravo je ovakav slučaj bio i sa mnom.

Kad sam konačno odlučio da to bude Ford Fokus ( mada sam to neznajući u podsvesti odlučio još davno kad sam ga prvi put provozao 2004) morao je biti 1.8 jer je, kako to neko reče ovde to je vrlo radostan motor :bravo: . Motor je radostan :bravo: , vozač je radostan :bravo: , radosni su radari i organi reda sign0007 , pumpadžije, naftni lobi, (nedaj bože da bude i pogrebnik radostan). Mada da se razumemo stvar je naravno u tome koliko si spreman da se raduješ i da ne preteraš u lumpovanju :beer: .

Bio sam spreman već i sam da odem iza grane po kola, čak sam jedan i rezervisao u Nemačkoj, dan pre puta mi je prodavac javio da je kola prodao jer nije bi o siguran da li ću doći. Onda sam naručio isključivo taj model kod jednog našeg dilera iz Nemačke i čekao sam konkretan primerak skoro mesec dana ali čovek nije mogao da nadje zadovoljavajući primerak, to je zbog toga što smo poznanici, a da nismo verovatno bi se već neki "našao".

I onda sasvim slučajno na Auto placu u Pančevu, kolega je video kako istovaruju novi kontingent automobila i medju njima i ovog mog Focusa, nisam znao da li je 1.6 ili 1.8 ali sam otišao sa zetom majstorom da vidim kola.
Uglavnom sve što sam od kola hteo u tom primerku sam dobio, čak i više, naravno dobio sam i taj rastegljiv budžet preko 300 eura.

Kola su prešla 161000 KM, očuvana do pedantnosti, uvežena su iz Italije, kasnije sam nekim istraživanjem došao do bivših vlasnika i kontaktirao ih.
Prvi vlasnik je bio neki deda, zaslužni građanin Verone 1929 godište.
Kupio je kola 2002 i vozio ih do 2008 kad je posle njegove smrti kola nasledilo unuk ili neki bliži rođak koji je fanatik i zaljubljenik u Focusa. Ovog je isključivo prodao jer kupuje Fokusa RS.

Dijagnostika nije pokazala ništa loše, motor, trap, diskovi, ulje, tečnosti, struja... sve izgleda vrlo dobro, ali ću posetiti još i Dragomira kad se dogovorimo da odradimo šta treba po njegovom mišljenju, jer ovi moji majstori ipak nisu specijalizovani konkretno za Forda.

Uglavnom ja sam za sada prezadovoljan, i stvarno svi skeptici koji se još nisu upoznali sa Focusom posle vožnje menjaju mišljenje.

Focus, 1.8L Zetec-E EFI (115PS), Moondust Silver (Metallic)

Build Date: 30.11.2001
Vehicle Line: Focus
Body Style: 5 Door Saloon
Version: Series 35
Engine: 1.8L Zetec-E EFI (115PS)
Transmission: 5 Speed Manual Transaxle - B5/IB5
Drive: LHD FWD
Axle Ratio: 4.06
Emission: 2000 EEC (EEC 7)
Air Conditioning: Manual Air Conditioning
Territory: (+)"I"
Paint: Moondust Silver (Metallic)
Interior Fabric: Bussac

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI 2002

Poruka od totti » četvrtak, 19. maj 2011. u 14:28h

Ja nemam vremena (na poslu sam) da pisem opsirno kao ti :) , samo kratko - prelepo izgleda thumbsuph .
Ghia, 1.8 motor (ovo ce se posebno svideti mnogima)... sve extra thumbsuph

Pravi izbor, da te lepo i duuuuuugo sluzi!
Slika

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 19. maj 2011. u 16:13h

Auto izgleda sjajno, priča je spektakularna thumbsuph. Daj još slika unutrašnjiosti 8)
Koliko je koštao ako nije tajna? :)

Edit: Moram još jednom da se javim da posebno naglasim da su felne fe-no-me-nal-ne thumbsuph thumbsuph thumbsuph

+ mala preporuka za kompletnost ugođaja: http://www.madmotors.co.uk/autoart-ford ... aters.html <-- samo to i ništa više.
Poslednja izmena: fancy, na dan četvrtak, 19. maj 2011. u 17:38h. Ukupno izmenjeno 1 put.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

makinjo
Poruka: 313
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h

Poruka od makinjo » četvrtak, 19. maj 2011. u 16:35h

Fancy preduhitri me :). Auto izgleda ekstra na slikama . thumbsuph Evo i ja pitam za cenu ako nije tajna. Ja sam trazio jednog ovakvog. :'(

lyraen
Poruka: 2
Član foruma od: ponedeljak, 9. maj 2011. u 12:43h

Poruka od lyraen » petak, 20. maj 2011. u 00:04h

Ha 8), a ko vam garantuje da nisam preprodavac i da nisam našminkao slike i celu priču samo da bolje udam mladu (kola) !!!

Šalim se naravno, kola sam uzeo krajem oktobra 2010 godine u Pančevu, cena prava sitnica 4350 eura od početne 4700, na ovo treba dodati troškove registracije i "vozi Miško".

Cene su se u tom periodu ovako i kretale, gore - dole 100-200 eura, ali u ovom slučaju je po mom skromnom mišljenju cela operacija kupovine vredela toliko, pa čak i po cenu već pomenutog
rastegljivanja planiranog budžeta.

U sledećem periodu planiram neke korekcije eksterijera, ali ništa napadno i neukusno da nenarušim zamišljen redizajn kreatora.

Felne su koliko ja znam standardne za ovaj tip "15" 195/60/15' i još bi trebalo da vidim neke za zimu verovatno "14" 185/65/14, mislim da bi čelične bile ok za zimski period i ove dimenzije guma.
Neka me neko ispravi ako grešim.

Drago mi je da vam je privuklo pažnju ovo predstavljanje.

Mada se pomalo osećam u fazonu "svako svoga konja hvali", ali šta ću kad me ovih 115 stalno na to podsećaju thumbsuph.

Poz.

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 20. maj 2011. u 00:11h

Ovo je najbolji motor za Focusa,a auto je kao nov thumbsuph
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 20. maj 2011. u 00:45h

Odlican auto! thumbsuph
Stavarno je lepo ocuvan koliko se vidi spolja! U zdravlju da ga vozis!
A ovaj motor je odlican i u dizel i benzinskoj verziji! :D A za zimu stavi 185\70 14" Tad ti je auto po obimu tocka za oko 1 mm u okviru fabrickih dimenzija! ;)
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 20. maj 2011. u 01:09h

Најбољи мотор за фокуса , као и верзија 2.0 .

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 22. maj 2011. u 12:22h

Odlično izgleda! thumbsuph
A nasmija onim radosnim lance motor, vozač radari... hahahaha
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Stefan_focus
Poruka: 214
Član foruma od: sreda, 6. okt. 2010. u 18:19h

Poruka od Stefan_focus » nedelja, 22. maj 2011. u 13:49h

Neka te lepo sluzi, dobra ti je fokusara :) A samo reci kolika je potrosnja u gradu i na otvorenom? Cisto da uporedim :)

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » četvrtak, 26. maj 2011. u 00:49h

Definitivno pun pogodak od auta...

Nadam se da si svestan da si imao dosta sreće što si uzeo auto iz Italjie u extra stanju thumbsuph ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

HEMI 426
Poruka: 286
Član foruma od: subota, 29. nov. 2008. u 15:23h

Poruka od HEMI 426 » četvrtak, 26. maj 2011. u 09:58h

Jako lepa Focusara! thumbsuph
I moj je dosao iz Italije...
Ford Mustang GT 5.0 & BMW 320Ci

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“