tablice
Moderator: ace1
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
tablice
ljudi,konta li iko koja ja zastava na nasim tablicama?! Jugoslavenska!!! eeee,svasta...ja kad sam vidio,rakoh;vidi,ovo je neki zajeb,kad ono sve sa yu zastavom... ja na to nisam obracao paznju i sve sam kontao da je srpska,crven plav bijel...
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Re: tablice
kako dosad nisi primetio
Jos zivimo u bratstvu i jedinstvu,samo nam jos zvezda fali i marame oko vrata...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- Tihi92
- Poruka: 474
- Član foruma od: utorak, 21. apr. 2009. u 23:38h
Kad je ovde vec tema o tablicama...jel zna neko gde mogu da se naprave tablice sa licnim potpisom
npr: COSWORTH samo da pise.......
npr: COSWORTH samo da pise.......
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kod nas ne može, mada će moći nove tablice da se uzimaju po želji po principu dve cifre - jedno slovo - dve cifre.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- nesho
- Poruka: 186
- Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h
Neko je sada na sajmu pravio tablice sa licnim imenom i priveske za kljuceve. Raspitaj se kod nekoga ko nije zdrakao u promoterke.
evo nesto sto sam nasao:
Preuzeto sa : Danas.rs
Ispisivanje ličnih imena i drugih natpisa na automobilskim tablicama, koje do sada nije bilo moguće, najverovatnije će biti dozvoljeno novim propisom koji treba da uredi tu oblast. Na taj način, vozači će moći da kombinacijom slova i cifara daju lični pečat svom automobilu po kojem će biti prepoznatljivi.
Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, smatra da je ova mogućnost, po uzoru na svet, dobra, ali da će građani, ukoliko personalizacija tablica bude dozvoljena, to zadovoljstvo morati dodatno da plate.
- Svuda u svetu je dozvoljeno da se na tablice stavljaju imena i drugi natpisi ukoliko građani to žele i u tome nema ništa loše. Država će imati prihod budući da se te tablice dodatno plaćaju, a građani će imati oznaku na automobilu kakvu žele. Sada je sve na pravilniku, koji tek treba da bude usvojen, da li će dozvoliti odstupanje u izgledu tablica od predviđene kombinacije sa oznakom grada, tri cifre, a potom dva slova - objašnjava Vujanić.
Da je personalizacija tablica popularna i u našem regionu potvrđuje primer Crne Gore koja je još pre dve godine, od početka zamene tablica nekada zajedničke države, dozvolila ispisivanje nestandardnih natpisa na tablice.
Jedini uslov je da tablica, iza oznake grada, mora da sadrži pet karaktera, od kojih minimum jedno mora da bude slovo. Zabranjeno je stavljati nacionalna obeležja i vulgarne reči. Ovu mogućnost treba platiti 200 evra plus takse, a tablica trajno ostaje u vlasništvu i može se prenositi sa auta na auto. Prenos tablice na drugi auto takođe se plaća 200 evra. Isto važi i za motocikle, a cena je 50 evra, gde plaćena tablica mora da sadrži četiri karaktera od kojih minimum jedno mora da bude slovo.
Oznake po izboru
Aktuelni Pravilnik o registraciji motornih vozila iz doba SFRJ, koji je na snazi od 1989, striktno je zabranjivao stavljanje natpisa na tablice. Jedino je bilo moguće zahtevati broj po izboru, što se dodatno plaćalo. Tako je za šestocifrenu oznaku trebalo izdvojiti dodatnih 25.200 dinara, petocifrenu 28.920 dinara, a četvorocifrenu čak 32.880 dinara. Na sve to plaćaju se i administrativne takse.
Autor : R.V. Bibić
evo nesto sto sam nasao:
Preuzeto sa : Danas.rs
Ispisivanje ličnih imena i drugih natpisa na automobilskim tablicama, koje do sada nije bilo moguće, najverovatnije će biti dozvoljeno novim propisom koji treba da uredi tu oblast. Na taj način, vozači će moći da kombinacijom slova i cifara daju lični pečat svom automobilu po kojem će biti prepoznatljivi.
Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, smatra da je ova mogućnost, po uzoru na svet, dobra, ali da će građani, ukoliko personalizacija tablica bude dozvoljena, to zadovoljstvo morati dodatno da plate.
- Svuda u svetu je dozvoljeno da se na tablice stavljaju imena i drugi natpisi ukoliko građani to žele i u tome nema ništa loše. Država će imati prihod budući da se te tablice dodatno plaćaju, a građani će imati oznaku na automobilu kakvu žele. Sada je sve na pravilniku, koji tek treba da bude usvojen, da li će dozvoliti odstupanje u izgledu tablica od predviđene kombinacije sa oznakom grada, tri cifre, a potom dva slova - objašnjava Vujanić.
Da je personalizacija tablica popularna i u našem regionu potvrđuje primer Crne Gore koja je još pre dve godine, od početka zamene tablica nekada zajedničke države, dozvolila ispisivanje nestandardnih natpisa na tablice.
Jedini uslov je da tablica, iza oznake grada, mora da sadrži pet karaktera, od kojih minimum jedno mora da bude slovo. Zabranjeno je stavljati nacionalna obeležja i vulgarne reči. Ovu mogućnost treba platiti 200 evra plus takse, a tablica trajno ostaje u vlasništvu i može se prenositi sa auta na auto. Prenos tablice na drugi auto takođe se plaća 200 evra. Isto važi i za motocikle, a cena je 50 evra, gde plaćena tablica mora da sadrži četiri karaktera od kojih minimum jedno mora da bude slovo.
Oznake po izboru
Aktuelni Pravilnik o registraciji motornih vozila iz doba SFRJ, koji je na snazi od 1989, striktno je zabranjivao stavljanje natpisa na tablice. Jedino je bilo moguće zahtevati broj po izboru, što se dodatno plaćalo. Tako je za šestocifrenu oznaku trebalo izdvojiti dodatnih 25.200 dinara, petocifrenu 28.920 dinara, a četvorocifrenu čak 32.880 dinara. Na sve to plaćaju se i administrativne takse.
Autor : R.V. Bibić
- Tihi92
- Poruka: 474
- Član foruma od: utorak, 21. apr. 2009. u 23:38h
Niste me shvatili...netrebaju meni prave tablice nego one ukrasne
....one sto kamijondzije recimo imaju napred na sajbi....
Al u svakom slucaju i ovo moze da bude zanimljivo....

Al u svakom slucaju i ovo moze da bude zanimljivo....
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
za 700 kinti uradim ti tablicu "kao sto imaju kamiondzije" pa i bolje.....
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
Ovaj nije dobro zasharafio tablicu pa mu je ker demontirao.....
http://www.24sata.hr/video/pas-sa-stavo ... ce/178946/
http://www.24sata.hr/video/pas-sa-stavo ... ce/178946/
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h