Najsličnije daylight varijanti.

Upravo sam završio sa montažom i testiranjem, pa dajte komentare.
Razmišljam se o dodavanju još jedne trake ka unutrašnjoj krivini, ali o tom potom.
Pozz.
Moderator: Dragomir
Samo da znas da takva svetla nisu legalna.gazda piše:1. Ovo nije pokušaj imitiranja Audijevih daylight svetala, već želja da nemam uključena oborena svetla non-stop. Muka mi je od menjanja sijalica koje crkavaju na svakih par meseci.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
Otkud znas da on nije terao na atest?gazda piše:E baš, to što nisu legalna, ne sprečava autobuse privatnog prevoznika u BG daih nalepi na branik i baš ga briga.
E i mene isto tako, s tim što sam ostavio pozicije da svetle, pa nek se pitaju šta je.
Ne bih da ti kvarim ideju, jer i sam mislim nekom prilikom da ugradim dnevna svetla na svoj auto. Samo, policija ne zauztavlja bas autobuse gradskog saobracaja, sem ako nisu prouzrokovali neki udes. Bar ja nikad nisam video da gradski bus pun putnika neko zaustavlja. Plus vlasnik tih buseva vrlo verovatno ima neki dil sa policijom, ili je zapravo uradio atest (u sta sumnjam), i kazne ne placa.gazda piše:Inače zaustavili su me pre neki dan i nisu pravili problem, već su gledali zabezeknuto, tako da ću nastaviti po svome.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
Atest(acija) je utvrđivanje da li su uređaji homolog(n)i sa međunarodno usvojenim (jednoobraznim) normativima. Ako ih svetlosna oprema ne poseduje "fabrički", mora da se dobije potvrda ("atest")... ili da se ode negde gde to neće gledati na tehničkom.P R A V I L N I K
O PODELI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA I TEHNIČKIM USLOVIMA ZA VOZILA U SAOBRAĆAJU NA PUTEVIMA
Člаn 49.
Pod uređаjimа zа osvetljаvаnje putа nа motornim i priključnim vozilimа, u smislu ovog prаvilnikа, podrаzumevаju se:
1. glаvni fаrovi;
2. fаrovi zа mаglu;
3. dnevno svetlo;
4. svetlа zа vožnju unаzаd;
5. fаrovi i svetlа zа osvetljаvаnje mestа nа kome se izvode rаdovi;
6. pokretni fаr (reflektor).
Glаvni fаrovi mogu biti izvedeni tаko dа imаju:
1. veliko svetlo;
2. oboreno svetlo;
3. veliko i oboreno svetlo.
Svetlosni izvori – sijаlice morаju biti homologovаni premа jednoobrаznim tehničkim uslovimа.
Svetlosnа opremа morа biti homologovаnа i ugrаđenа premа jednoobrаznim tehničkim uslovimа.
A da bi se utvrdilo da li odgovara ovim normativima (i možda još ponekim koji nisu pomenuti a spadaju u "jednoobrazne uslove") to mora da obavi laboratorija koja je za to ovlašćena, šacimetrija ne pomaže.Člаn 55.
Dnevno svetlo nа motornim vozilimа, kаdа je ugrаđeno, morа imаti svetleću površinu od nаjmаnje 40 cm2 i emitovаti nаjmаnje 400 cd svetlosti zа novа vozilа, odnosno 200 cd zа vozilа u upotrebi, u prаvcu referentne ose. Svetlost dvnevnog svetlа morа biti bele boje. Dnevno svetlo može biti ugrаđeno u druge fаrove. Dnevno svetlo se nа vozilu ugrаđuje premа prаvilimа kojа vаže zа glаvne fаrove vozilа.
najbolje je da se ne stavljaju ovakve led trake u farove... msm stvar ukusa ali iskreno kad vidim da lepe ljudi na branike da oponasaju maglenke i tako to...MOMO piše:Ovo sa prigusenim kratkim al cesce dugim svjetlima vidjam svakodnevno na audi autima.. i nije lose uopce, tu mogucnost ima svaki, koliko sam ja skontao stavi se samo neki relej bas za to..
a ove led sto je stavljeno u sierru, mozda je bolje da su okrenute prema unutra, tj na sjenilo i da citavo sjenilo bude osvjetljeno??
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam