Fiesta bregasta ili ne
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 60
- Član foruma od: subota, 7. maj 2011. u 11:21h
Fiesta bregasta ili ne
Imam jednu dilemu sumljam na bregastu u pitanju je 1.1 motor fieste mk3 benzinac ne znam dali one imaju takav zvuk ili je to lupanje problem . Zvuk je takav kao da je dizel a ne benzinac to cukaranje mi smeta nenormalno pitao sam majstore ali neki kaze bregasta neki klackalica a neki da ona tako radi da je to njen fabricki zvuk . Otisao sam da mi nasteluju ventile ali posle toga nista promenio sam i ulje ali nista lanac i lancanici i opet nista . Dali neko ima slican problem molio bih da mi odgovori ili neko misljenje hvala unapred .
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Re: Fiesta bregasta ili ne
fabricka je takva , svake su takve... bar ja mislim 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Loša bregasta... najverovatnije.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
'Oće da bude i kad je pomjereno paljenje.
-
hvala na odgovorima , otjero sam fiestu u preporucen servis jer cesto putujem sa njom do CG pa nesmijem rizikovati a ide fenomenalno i ne trosi ulje pa da sumljam da je motor zaribao .Drugar ce da je otvori da bi vidio sta CUKARA , javljam kad sve zavrsim kad sve sredim i javljam kakve sve popravke je prosao motor i cenu svega uradjenog pozzzz i hvala jos jednom 

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ланац и клацкалице лупају . То је зврндави Кент . Иста конструкција мотора као и југо 45 .
Poslednja izmena: van, na dan ponedeljak, 23. maj 2011. u 10:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
Da sve isto kao i kod mog yuga 45 EX 903 kubika samo 180 proizvedeno na svetu samo sto je fiestin jaci troduplo . Fiesta je u servisu ali lance sam mjenjao i nista vidjecemo mozda su i klackalice hvala pozz
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
klackalice, podizaci, bregasta..... sve je moguce.ali uglavnom je takav zvuk kod svih, pogotovu kod lanca i lancanika. nisi naveo koliki zazor ventila je majstor stavio prilikom stelovanja istih? imam maltene isti motor jedino je 1300 kubika, kod njih prilikom svakog menjanja ulja treba prestelovati ventile, jer se skoro uvek na 7-8000km razlabave(valjda je zbog konstrukcije) tj poveca se zazor, a samim tim i lupanje pa se cuje kao dizel. ali za pocetak ... proveri koliki je zazor ventila pa tek onda ostalo
-
Zdravo ljudi hvala svima na odgovorima :
Danas sam dotjero fiesticu kuci kvarovi su bili sledeci : Lanac i lancanici posto su oni koje sam kupio bili fals ono sto je KLEPETALO u motoru to je solja u motoru ali kad su mi prestelovali ventile skidajuci klackalice a ne samo onako auto radi ko doksa klepetanja nema .Pod hitno su morale svecice i kablovi original naravno .Zadovoljan sam sa motorom ubija kako radi mirniji rad ima sad se cuje ko pravi benzinac .Sve ukupno me je izaslo 60 jevreja ali zadovoljan hvala svima jos jednom pozz.