Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta - kvacilo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Acnzje
Poruka: 169
Član foruma od: četvrtak, 26. mar. 2020. u 16:54h

Fiesta - kvacilo

Poruka od Acnzje » petak, 3. feb. 2023. u 23:38h

Kao sto cete cuti na snimku, problem sa kvacilom/cilindrom.
Zanima me da li je moguce da ovaj odvratni zvuk moze da proizvede los cilindar kvacila u kabini ?
Set kvacila je losiji, zamenjen pre ~50,60.000 i otprilike je tad zamenjen i cilindar. Nazalost zamenu izvrsio neki lokalni majstor jer nisam isti dan menjao kad i set kvacila.
Bio sam prisutan kada je "ozracio" sistem nakon zamene, stavio cep sa rupicom i kompresorom nabio pritisak. Pedala je nakon toga bila u funkciji ali kao i sa starim, nekad mekana nekad tvrda...
Za neki dan cu otici da zamenim u nekom normalnom servisu ali me svakako zanima misljenje drugih.

https://m.youtube.com/shorts/7gBSXn5bjgc

ZeljkoBG
Poruka: 257
Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h

Re: Fiesta - kvacilo

Poruka od ZeljkoBG » petak, 10. feb. 2023. u 17:18h

Meni je to obična škripa i nije do cilindra. Tako mislim jer kad ode cilindar on ne radi pa ti ne vraća papučicu. Tako mi se desilo na Peugeot 208 mesec dana po zameni seta kvačila. Vidi se da je kvačilo tvrdo ali ja bih poprskao sa WD40 deo/gumu.
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.

cortina.vr
Poruka: 159
Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h

Poruka od cortina.vr » petak, 10. feb. 2023. u 21:57h

Ovo liči na škripanje opruge pedale kvačila, ne znam da li postoji na tom autu...

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 11. feb. 2023. u 14:36h

Сагни се па види да ли је све лепо ушрафљено око педале. Ако јесте , онда скини педалу и подмажи све где се нешто креће.

ZeljkoBG
Poruka: 257
Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h

Poruka od ZeljkoBG » utorak, 28. maj 2024. u 14:59h

Na Fiesti (signatura) je menjano kvačilo na 150 hiljada. Od skora mi se čuje druk lager. Sada sam na 180 hiljada. Ili je loš stavljen ili nije ni menjan. Šta mi je činiti? Običaj je da se menja ceo set. Da li treba zamajac?
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“