Vatra iz karburatora
Moderator: Dragomir
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Vatra iz karburatora
Posle izvesnog vremena ne vozenja upalim S7 , na jedite jade , on kao da radi na 2 cilindra . Proverim , granu kod 2&3 cilindra se uopste ne greje. Skinem ponaosob svaki kabl , baca dobru varnicu . Proverim svecice , i nadjem da jedna probija , i zamenim je sa starom koja je ispravna . Motor radi mirno ...
Pri ostrom dodavanju gasa i turiranju , u zoni oko 1500-2500 , motor izbaci detonaciju kroz karburator .
Motor je pinto 2.0 , sa paljenjem od zetec-a ( duple bobine ) ... Da bi elininisao sumnju na elektroniku , probao sam da ga upalim i preko razvodnika i platina . I desava se ista stvar , pri turiranju ,kada se ostro da gas javi se pufffffffffff .
Proverio sam ler dizne , nisu zapusene ....
Sta moze jos da bude ? Dihtung glave ? Ventili ? Svecice ( kupljene su nove i pogorele su max 50 l benzina ) ...
Da napomenem da je motor radio sasvim normalno , pre mesec dana kada je poslednji put paljen
Pri ostrom dodavanju gasa i turiranju , u zoni oko 1500-2500 , motor izbaci detonaciju kroz karburator .
Motor je pinto 2.0 , sa paljenjem od zetec-a ( duple bobine ) ... Da bi elininisao sumnju na elektroniku , probao sam da ga upalim i preko razvodnika i platina . I desava se ista stvar , pri turiranju ,kada se ostro da gas javi se pufffffffffff .
Proverio sam ler dizne , nisu zapusene ....
Sta moze jos da bude ? Dihtung glave ? Ventili ? Svecice ( kupljene su nove i pogorele su max 50 l benzina ) ...
Da napomenem da je motor radio sasvim normalno , pre mesec dana kada je poslednji put paljen
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Re: Vatra iz karburatora
To se meni desavalo na jednom karb motoru.
Kod mene su bile svecice problem.
Zamenio i onda je samo pusilo iz guma
Kod mene su bile svecice problem.
Zamenio i onda je samo pusilo iz guma

Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- bossko77
- Poruka: 1379
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
Pitaj Milana mozda ga je cepao kad nisi bio tu
,lici kao da ostaje usisni ventil otvoren ,nezam sta bi drugo moglo da upali smesu u kontra smeru ako ti kazes da su svece dobre ili kablovi :S

- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
ako sam dobro upucen to hoce i da se desava kad dobija previse goriva a to verovatno znas bolje od mene 

- van
- VIP
Auto je radio normalno , nista nisam dirao i sada ovo . Taman pomislim da sam namestio motor kako treba , a on zeza . Ostalo mi je cekam da otopli , da mu kupio ( ponovo ) nove svecice , da proverim kablove , da ga spojim sa lap-top-om da vidim sta radi paljenje ... Da proverim kompresiju da nije geknuo dihtung glave ...
- dekile
- Poruka: 91
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 02:17h
Usisni ventil,proveri komresiju.
Evo price:kadet koji par godina nije vozen na benzin zbog kvara na pumpi,dan po otklanjanju kvara,nije hteo da upali.Benzin koji je svo vreme stajao u rezervoaru,dobio je neki smolasti sastav,vozen je na to gorivo ceo dan,zalepio je ventile preko noci.
Evo price:kadet koji par godina nije vozen na benzin zbog kvara na pumpi,dan po otklanjanju kvara,nije hteo da upali.Benzin koji je svo vreme stajao u rezervoaru,dobio je neki smolasti sastav,vozen je na to gorivo ceo dan,zalepio je ventile preko noci.
[*]Jel potrebno onda promjeniti parametre u racunalu da ECU zna da ima jos jedna svjecica?? Nista na silu,samo veci cekic
- van
- VIP
Hvala sto si podelio iskustvo .Provericu kompresiju ... kad malo otopli .
- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
da nisi pretego ventile?
- van
- VIP
Menjao sam bregastu , nastelovao ventile na 0.20 i 0.25 , jos kada legne sve na mesto zazor se i malo poveca . Vozio sam auto mesec dana ( 4 puta ) i nije imao nikakav problem . I onda posle jednog zimskog palejnja na minus 5 , desi se ovo . Da premerim kompresiju , ako je sve kako treba , skinucu i deklu da prestelujem ventile . Ako nije do ovoga , krivca trazim u svecicama , elektrici , karburatoru .
Ovo se desava dase pritisne naglo i jako gas , ali uvek pukne pre nego sto se otvori drugo grlo ( vatra je uvek iz prvog grla ). I desava se u zoni oko 2000 rpm ,
Ovo se desava dase pritisne naglo i jako gas , ali uvek pukne pre nego sto se otvori drugo grlo ( vatra je uvek iz prvog grla ). I desava se u zoni oko 2000 rpm ,