Pozz imam jedan problem hauba mi se na mondeu mk 3 ne zatvara do kraja.Znaci zatvori se ona samo na prvom kliku a na drugom nikako.Isao sam za bg i nazad oko 500 km i ono na auto putu na 120-130 se uopste ne mrda ali kada vozim van autoputa cak i na 80 km/h ona se klacka onoliko koliko ima luft izmedju prvog i drugog zatvaranja.Ali je taj prvi osigurac ne dopusta da se otvara.Sve u svemu plasim se da se ni on ne sjebe i da mi otvori haubu na putu.Gledao pokusavao satima da provalim sta je ali nikako da se zatvori.Da napomenem i da se hauba kada je otvorim zatvara sama odnosno ne drzi haubu otvorenu.Da li je moguce da su na onim sipkama-amortizerima ili kako vec da ih nazovem da se tu isrivila pa da se malo i pomerilo da se ne zatvara zvog toga na kraju ili se pa sjebala sama brava na haubi?
Zna li neko ?
Hauba se ne zatvara
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: utorak, 26. mar. 2013. u 07:36h
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: utorak, 26. mar. 2013. u 23:00h
Re: Hauba se ne zatvara
Ako je bravica na veznom limu i mehanicka, probaj srafcigerom da je zabravis na oba zuba. Ako to funkcionise, onda odvij srafove i spusti bravicu za koliko mislis da je potrebno da zabravi na drugi zub. Ako ni to nece kupuj drugubravicu i menjaj sto pre!!!!Meni se prosle godine otvorila hauba na auto- putu pri brzini od 140 km/h, i sva sreca nije niko povredjen, a auto je otisao na otpad, jer je hauba deformisala ceo krov!!!!Ja sam na opisan nacin resio problem bravljenja haube, a ako to ne pomaze, menjaj to sto pre!!!!