Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Vibracije motora ili?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

rajkox
Poruka: 94
Član foruma od: četvrtak, 21. maj 2009. u 07:52h

Vibracije motora ili?

Poruka od rajkox » četvrtak, 4. okt. 2012. u 19:01h

Veliki pozdrav drustvo!

Nije me bilo dugo, i bas je bezveze sto odma` postujem u kvarove, al` moram da vas pitam, jer sam poprilicno daleko od kuce (nekih 2000km, okolina Kelna). Da krenem iz pocetka, pre putovanja, mesec dana ranije od prilike, primetio sam da mi auto trese prilikom naglog ubrzavanja, tj. zesceg dodavanja gasa, otprilike bih rekao vise na desno u predelu motora i desnog prednjeg tocka, ali samo u drugoj brzini. Normalno da sam tada pomoc potrazio... promenio gume, pa onda i felne, onda mi je jedan majstor reko da mi "crko" menjac u drugoj brzini, pa mi je jedan reko da mi crko drzac motora, jedan nije ni primetio nikakvo podrhtavanje, jedan je reko da je amortizer... U principu ista fora kao i za dosadasnje kvarove, u Krusevcu, nema dobrog majstora....bar za Ford-a. Ovo tresenje i danas ima auto, ali neposredno pred put pojavio se jos jedan momenat... kada malo brze idem i naletim na ugib na asfaltu, tom prilikom se cuje neko grebanje meni se cini sa desne strane motora, i samo kada je ugib tj, kada naglo pritisne tezinom napred... neznam dal je neko ukapirao o cemu pricam... teram dalje. Opet odem do majstora, on mi kaze da je to definitivno drzac motora i da sa tim mogu da teram za D. E sad put je prosao super, nocio sam u Minhenu, kad sam ujutro upalio auto, on grebe cim sam ga upalio... u automobilu neverovatne vibracije i buka od njih, sacekao sam da se auto zagreje da krenem dalje, vibracije i grebanje se izgubilo. Dosao do Kelna i sada ga svaki dan vozim tako. Plasim se da mi nesto ne ispadne iz motora ujutro koliko grebe i koliko su jake vibracije, cak mi se cini i da kad ga palim, trese ko lud...a cim se zagreje ostane samo ta vibracija prilikom pregiba i ugiba na asfaltu. Valjda ce neko od vas da prepozna problem, dok ne krenem nazad, u svakom slucaju hvala svakome ko je sa citanjem dosao do kraja posta ;) Pozdrav iz Banana Republike Nemacke...

Ah da, u pitanju je fokus, mk1 karavan 1.8tdci 2004
Poslednja izmena: rajkox, na dan četvrtak, 4. okt. 2012. u 19:19h. Ukupno izmenjeno 1 put.

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Re: Vibracije motora ili?

Poruka od m_peki » četvrtak, 4. okt. 2012. u 19:13h

A koji ti to prijatelju auto vozis. :)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 4. okt. 2012. u 19:31h

Garant ce neko reci da je zamajac. Mozda i jeste. Ja ne znam.

rajkox

Poruka od rajkox » četvrtak, 4. okt. 2012. u 19:59h

Vladan piše:Garant ce neko reci da je zamajac. Mozda i jeste. Ja ne znam.
Nema punih 20k km kako sam mu odradio set kvacila komplet, a i nije to ta vibracija dok pustas kvacilo, ovo je kad si vec pustio kvacilo i das naglo gas...

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 4. okt. 2012. u 20:03h

Koliko sam skontao, to je ispred suvozaca... Mozda ima neke veze sa kaisevima. Jesi pregledao malo motorni prostor u tom delu? Mozda je nesto upalo, ko zna. Ovako niko ne moze znati o kakvom se struganju radi. Da li nesto struze od plastiku, metal... Ima mnogo stvari koje bi mogle da se cuju. :wtf:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

rajkox

Poruka od rajkox » četvrtak, 4. okt. 2012. u 20:42h

dax92 piše:Koliko sam skontao, to je ispred suvozaca... Mozda ima neke veze sa kaisevima. Jesi pregledao malo motorni prostor u tom delu? Mozda je nesto upalo, ko zna. Ovako niko ne moze znati o kakvom se struganju radi. Da li nesto struze od plastiku, metal... Ima mnogo stvari koje bi mogle da se cuju. :wtf:
Kada auto svojom tezinom izvrsi pritisak veci nego normalan napred, prilikom ugiba na putu, tada se cuje "vrrrp", kaiseve sam menjao pre otprilike isto 20-25k km, posmatrao sam otvorenu haubu dok se auto nije zagrejao, spolja to vibriranje i buka ne deluje tolko strasno, koliko u samom autu...

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 4. okt. 2012. u 23:18h

Mozda je takva freq da dodje u rezonancu. Probaj da otvoris/ zatvoris prozor kad pocne, mozda bude podnosljivije.

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 4. okt. 2012. u 23:46h

Nosač motora,gornji. Čini mi se da je oko 100€
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » petak, 5. okt. 2012. u 08:10h

odem do majstora, on mi kaze da je to definitivno drzac motora QH nosac 4600din

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 5. okt. 2012. u 09:24h

QH je veoma kratkotrajno resenje.
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21576
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 5. okt. 2012. u 09:37h

Ima li većeg đubreta od QH kad su u pitanju delovi :doh:
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 5. okt. 2012. u 10:26h

Moje iskustvo sa desnim nosacem motora - Kupljen zamenski Birth od nekih 5000 din. Vozen 2 meseca,za ta dva meseca sam poludeo kao nikad. 100ljudi me pitalo sto mi se tako trese volan. Prenosio je vibracije kao nenormalan. Skinuo taj bacio u kantu,i stavio original. Ako imas pare kupi origigi,skup je al vredi. Ako ne,ima fora da ti srede taj.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 5. okt. 2012. u 13:10h

Negde sam ovde vec procitao da je Birth los za 1.8tdci, eto opet potvrde thumbsuph

@rajkox
Sto bre ne zameni taj nosac pre nego sto si krenuo na put? Kad vec i sam kazes da nema dobrih majstora u Krusevcu, nisi ni tom trebao da verujes da "moze jos" da tera. Ne kazem da je problem koji imas u nosacu motora jer je tesko proceniti ovako na daljinu, ali jbm li ga jeftinije to nego sad da se nerviras :(
Fiesta!!

rajkox

Poruka od rajkox » subota, 6. okt. 2012. u 01:28h

Ma zamenio bih ja, samo neznam sta...5 majstora, 5 dijagnoza. veceras sam se vozio malo po okolini i definitivno brunda i kada motorom kocim i kada idem nizbrdo, prenozi vibracije...ovde je prilicno hladno ujutro, i mada sam promenio akumulator pred polazak, lose pali... Da nisu grejaci?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 6. okt. 2012. u 01:33h

Markedjani piše:Ima li većeg đubreta od QH kad su u pitanju delovi :doh:
Da čudo bude još veće, Englezi dosta koriste taj brend i promovišu ga po forumima.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

DRAGANFORD

Poruka od DRAGANFORD » subota, 6. okt. 2012. u 08:45h

Moja musterija je kupila QH nosac za 1.8tdci i posle zamene nema nikakvog tresenja motora ili bilo kakvih anomalija.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 6. okt. 2012. u 10:58h

Jel i taj QH nosac hidraulicni?
Slika

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » subota, 6. okt. 2012. u 12:00h

Ja sam kupio birth-a iz razloga sto kad sam morao da menjam nosac nisam imao 12000din da iskesiram za febi koji mi je i preporucen ovde na forumu. Birth je bio dobar mozda 2 meseca i sad je gore nego sa starim prolupalim. Tako da cim se stvore finansijski uslovi on leti napolje. Ili cu uzeti par koamada kod sime i gileta polovnih pa cu ih probati pa koji bude valjao da ga zadrzim. Totti sta uradi ti sa nosacem? :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » subota, 6. okt. 2012. u 14:30h

@rajkox
A da to "vrrrp" pri ugibanju auta ne dolazi od lošeg hemokinetičkog zgloba ili zgloba do menjača?
Slika Slika

dovlak
Poruka: 27
Član foruma od: petak, 31. avg. 2012. u 11:28h

Poruka od dovlak » petak, 26. okt. 2012. u 16:12h

rajkox piše:Veliki pozdrav drustvo!

Nije me bilo dugo, i bas je bezveze sto odma` postujem u kvarove, al` moram da vas pitam, jer sam poprilicno daleko od kuce (nekih 2000km, okolina Kelna). Da krenem iz pocetka, pre putovanja, mesec dana ranije od prilike, primetio sam da mi auto trese prilikom naglog ubrzavanja, tj. zesceg dodavanja gasa, otprilike bih rekao vise na desno u predelu motora i desnog prednjeg tocka, ali samo u drugoj brzini. Normalno da sam tada pomoc potrazio... promenio gume, pa onda i felne, onda mi je jedan majstor reko da mi "crko" menjac u drugoj brzini, pa mi je jedan reko da mi crko drzac motora, jedan nije ni primetio nikakvo podrhtavanje, jedan je reko da je amortizer... U principu ista fora kao i za dosadasnje kvarove, u Krusevcu, nema dobrog majstora....bar za Ford-a. Ovo tresenje i danas ima auto, ali neposredno pred put pojavio se jos jedan momenat... kada malo brze idem i naletim na ugib na asfaltu, tom prilikom se cuje neko grebanje meni se cini sa desne strane motora, i samo kada je ugib tj, kada naglo pritisne tezinom napred... neznam dal je neko ukapirao o cemu pricam... teram dalje. Opet odem do majstora, on mi kaze da je to definitivno drzac motora i da sa tim mogu da teram za D. E sad put je prosao super, nocio sam u Minhenu, kad sam ujutro upalio auto, on grebe cim sam ga upalio... u automobilu neverovatne vibracije i buka od njih, sacekao sam da se auto zagreje da krenem dalje, vibracije i grebanje se izgubilo. Dosao do Kelna i sada ga svaki dan vozim tako. Plasim se da mi nesto ne ispadne iz motora ujutro koliko grebe i koliko su jake vibracije, cak mi se cini i da kad ga palim, trese ko lud...a cim se zagreje ostane samo ta vibracija prilikom pregiba i ugiba na asfaltu. Valjda ce neko od vas da prepozna problem, dok ne krenem nazad, u svakom slucaju hvala svakome ko je sa citanjem dosao do kraja posta ;) Pozdrav iz Banana Republike Nemacke...

jesi resio ti ovaj problem, i sta je bilo ako jesi? I kod mene trese/vibrira kad je hladan,al ne kada stoji vec kada se auto krece. I kada se ugreje onda se smanji ili nestane, al se pokaze preko nagiba kad prelazim. I malo vise se pokazuje kada je krivina u desno. Bio kod dva majstora do sada, nijedan nista nije nasao... (fokus karavan tddi 2001)

rajkox

Poruka od rajkox » utorak, 30. okt. 2012. u 19:22h

dovlak piše:
rajkox piše:Veliki pozdrav drustvo!

jesi resio ti ovaj problem, i sta je bilo ako jesi? I kod mene trese/vibrira kad je hladan,al ne kada stoji vec kada se auto krece. I kada se ugreje onda se smanji ili nestane, al se pokaze preko nagiba kad prelazim. I malo vise se pokazuje kada je krivina u desno. Bio kod dva majstora do sada, nijedan nista nije nasao... (fokus karavan tddi 2001)
Vidi, jos uvek sam u nemackoj, a ovde je bilo kakav servis preskup... jos mi se javio i drugi problem, jer je ovde postalo mnogo hladno od pre par dana... nece da upali hladan po 15 puta verglam, a i ranije ga nikad nisam palio da drzim pedalu za gas stisnutu, a sada moram da je ovlaz pritisnem, ne bi li malo bolje zaverglao, strasno...na kraju ce zavrsi na otpadu... gde mu je i mesto.... kolko sam ga platio, tolko me kosta za tri godine u popravkama...

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 30. okt. 2012. u 19:26h

Pa zameni grejace i taj nosac motora i gotovo. Smesno mi je kad vidim da ima verovanja da postoji auto koji se ne kvari...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 30. okt. 2012. u 20:16h

trebao si da uzmes Stila, on nema tih problema.

Glupo je tako pricati o kolima, a sam ga dovedes do toga zbog neodrzavanja i ne obracanja paznje na sitnice koje kasnije prave problem.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

DRAGANFORD

Poruka od DRAGANFORD » sreda, 31. okt. 2012. u 14:02h

u nemackoj na parkingu nesmes ni haubu da otvoris a kamoli da nesto sam da popravljas.

rajkox

Poruka od rajkox » sreda, 31. okt. 2012. u 17:03h

dax92 piše:trebao si da uzmes Stila, on nema tih problema.

Glupo je tako pricati o kolima, a sam ga dovedes do toga zbog neodrzavanja i ne obracanja paznje na sitnice koje kasnije prave problem.
Pobratime, ja sam od onih koji kola odrzava prilicno dobro, ali ja definitivno nisam nasao adekvatnog majstora u Krusevcu, a kada bih poceo da pisem spisak sta mu je sve crkavalo od kako ga imam (3god) post bi bio predugacak, vreovatno je auto mnogo prosao pre mene uz neadekvatno odrzavanje. Drugo, sve ovo mi se desava u Nemackoj, gde kao sto rece Draganford, ne smes ni haubu da otvoris van servisa... U Minhenu su mi pre mesec i po zamenili akumulator, i jednu sijalicu na prednjem desnom faru, i to me kostalo 170e (na racunu pise da je akumulator 89e, sijalica 7e, ostalo je, bratanac, njihov (ne)radni sat)... mogu da zamislim cenu rada za menjanje drazca motora i jos eventualno grejace da mi promene...U svakom slucaju, i kad se vratim polovinom novembra, neznam gde da teram auto...jer kao sto rekoh u Krusevcu nema dobrog majstora za ford automobile.... a imalo bi stosta da se poradi okonjega.... Najveca ironija u celoj prici, je da u ovom jeb...om mestu gde sam ja sada ima fordov salon, i svih 1000 stanovnika voze fordove od ranih 80ih pa do mk3... I medju svim tim fordovima, samo moj stekce ko traktor i trese se ko nedonosce.... a da ima jos jedna glupost koju sam napravio ja licno glavom i bradom. Posto sam znao da cu da ostanem ovde duze, a dosao sam pocetkom septembra, logika mi je bila da mesto letnjih stavim zimske gume. Medjutim samo sam sebi napravio glavobolju, jer sam gume (sa sve felnama) zamenio dva dana pred polazak, isada mi prednja leva non stop ispusta tako da svaki treci dan moram na pumpu da nadujem gumu... jbg... budalu i vezano kuce ujede...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“