Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ciscenje EGR - ventila

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

vucki
Poruka: 2148
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Re: Ciscenje EGR - ventila

Poruka od vucki » subota, 16. jul 2011. u 08:31h

dax92 piše:Au, sto me nasmeja!! hahahaha
Verovatno je neko turirao dok je vucki stajao iza kola i proveravao! :) :punnish:
:rotfl: Nisi daleko od istine,cale ga opleo po gasu a ja cekao da vidim oce nesto da izbaci,dobro da nisam cucnuo pored auspuha i stavio ruku :punnish:

bkrmar
Poruka: 110
Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h

Poruka od bkrmar » ponedeljak, 18. jul 2011. u 14:58h

dax92 piše:http://www.wynns.rs/index.php?id=86
Da dignem temu iz mrtvih, posto i ja treba da ga cistim... Rado bih to uradio pre putovanja za Hrvatsku.
Na jednom Forumu sam nasao da je covek koristio ovo sredstvo, i kaze da je stvarno pomoglo. EGR posle tretmana nije bio prljav oupste, i kako on kaze, auto prodisao! :)
[youtube][/youtube]
Evo, i ovde je koriscen taj sprej.
Jel imao neko iskustva sa njim, jel ga koristio?
Kaze da je koristio i ovo sredstvo za ciscenje sistema ubrizgavanja.
http://www.wynns.rs/index.php?id=84
Koristio sam ja bas taj preparat. Iskreno, nikakav boljitak nisam primetio. Trenutno mi je EGR ventil blokiran ali cu da ga bucnem u ultrazvucnu kadicu zajedno sa diznama da se ocisti. A to da li je bolje sa ili bez EGR, neko kaze bolje sa, neko bez. Uglavnom, Gagi kaze da je OK blokirati EGR. Mada mi nije jasno sledece: ako blokiras EGR ventil, to znaci da se nista ne vraca u motor. Da li onda lambda sonda ocitava pogresne rezultate jer ona ocekuje da postoji EGR ventil? Kada nema recirkulacije izduvnih gasova, veca kolicina cadji prolazi kros lambdu i onda ona ocitava pogresne rezultate. Misljenja?
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.

dax92

 
Poruka: 7592
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 18. jul 2011. u 15:09h

A da li je bar ociscena ona masnoca i garez iz njega?
Ja bih jedino zbog toga da ga ocistim, jer nemam nikakvih problema sto se tice povlacenja. Motor radi bez greske...

A za ovo ostalo ne bih bas znao da ti odgovorim... :/
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

bkrmar

Poruka od bkrmar » ponedeljak, 18. jul 2011. u 15:57h

dax92 piše:A da li je bar ociscena ona masnoca i garez iz njega?
Ja bih jedino zbog toga da ga ocistim, jer nemam nikakvih problema sto se tice povlacenja. Motor radi bez greske...

A za ovo ostalo ne bih bas znao da ti odgovorim... :/
Jedino pravo ciscenje je da se skine i rucno ocisti. Verovatno jeste ocistio nesto ali ne znam u kojoj meri...
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.

dax92

 

Poruka od dax92 » ponedeljak, 18. jul 2011. u 16:33h

Pokusao, sam, i jako malo sam uspeo da ocistim jer je prilicno nepristupacno. Tj, ocistio sam samo onaj deo kom moze da se pridje kad skines crevo od interkulera. Bas onaj deo u koji prska sprej ovaj lik na klipu sa YT gore. Ostalo nisam mogao da provalim kako se skida.
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » ponedeljak, 18. jul 2011. u 19:21h

najbolje je skinuti EGR i ocistiti ga sa nekim sredstvom na bazi kiseline... e sad kod mene je bio problem jer se mnogo zagrejalo to mesto gde je sam EGR ventil pa kad sam vracao morao sam malo rupe gde idu srafovi da obradim ureznicom... ali je razlika u radu auta bila primetna odmah po startovanju auta thumbsuph
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

bkrmar

Poruka od bkrmar » utorak, 19. jul 2011. u 01:41h

Mislim da je CarbCleaner najbolji za to. Kapiram da je OK kad je zatvoren EGR ali nesto mi je tu oko lambda sonde sumnjivo. Sigurno da sonda kada je zatvoren daje drugacije citanje nego kada je otvoren (i ispravan).... Mislim da cu da ga ocistim i ponovo otvorim pa cemo da vidimo...

mirza.mujevic
Poruka: 20
Član foruma od: utorak, 1. jan. 2013. u 22:41h

Poruka od mirza.mujevic » sreda, 10. apr. 2013. u 23:58h

zdravo svima.. moze li neko da postavi sliku gdje se nalazi egr ventil na mondeu mk2 1.8 16v zetek

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » četvrtak, 11. apr. 2013. u 10:45h

nisam 100% siguran...
ali ili ovako izgleda :
Slika

ili ovako...
Slika

digni haubu, i pogledaj nacices 100%... orijentir, gledaj gde je izduvna i od nje mora da vodi prema hladnjaku EGR- sistema..tu ti je EGR ventil...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » četvrtak, 11. apr. 2013. u 12:48h

od tog prskanja na licu mesta nema nista. samo varka i nemojte trosit pare na to !
jer tu gde se prska ulazi vazduh tj. usis za motor ,a ventil koji zatvara je prema izduvnoj grani
efekat bi bio kad bi prskali kroz cev gde idu izduvni gasovi prema egr ventilu (od one strane gde se stavlja blokada)
:beer:
da napisem za katalizator ko hoce da cisti ...mora da se skine i opere u benzinu , takoder moze i da se zapali samo treba raditi sve na otvorenom jer gori kao avionski motor :jeeej:

chuindahouse
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2012. u 20:39h

Poruka od chuindahouse » petak, 12. apr. 2013. u 19:24h

Ja sam pre 3 nedelje kupio Wynn's DC3 Cleaner, za čišćenje dizni i dovoda goriva. Sipao sam jednu bočicu na 35 lit eurodizela.Moram da vam kažem da se vidi poboljšanje, da nema više trešenja u leru pri paljenju na hladnijem vremenu (meni se to javljalo cele zime i prestaje čim se auto malo ugreje), da auto mnogo bolje vuče i prima gas i mislim da bi rezultati bili i bolji ako bi se posle sipanja aditiva auto vozio jedno 200km na autoputu na malo većoj brzini. Jeste da izduvni gasovi smrde na otrov, ali poboljšanje se vidi. Po preporuci, čekam da potrošim ovaj rezervoar goriva i nakon toga ću očistiti usis sa Wynns EGR3 sprejom. Koliko sam video to je najbolja kombinacija, za čišćenje usisa i dovoda goriva, naravno ako to sve nije zaprljano previše. E sad, mislim da neću moći ja sam tek tako da priđem EGR ventilu i očistim, ali bih mogao u crevo pre turbine i posle da očistim usis i vidim kakvo će stanje biti. U svakom slučaju ću javiti rezultate, a za ovaj DC3 aditiv moja preporuka thumbsuph
Ford Fiesta 1.4 tdci

vucki

Poruka od vucki » četvrtak, 26. sep. 2013. u 13:00h

Da ne otvaram novu temu,mondeo mk3 2.0 TDDI,sta uraditi prilikom zatvaranja EGR-a a da ne prijavljuje posle gresku?

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 26. sep. 2013. u 20:32h

Samo zatvoriti. thumbsuph
chuindahouse piše:Ja sam pre 3 nedelje kupio Wynn's DC3 Cleaner, za čišćenje dizni i dovoda goriva. Sipao sam jednu bočicu na 35 lit eurodizela.Moram da vam kažem da se vidi poboljšanje, da nema više trešenja u leru pri paljenju na hladnijem vremenu (meni se to javljalo cele zime i prestaje čim se auto malo ugreje), da auto mnogo bolje vuče i prima gas i mislim da bi rezultati bili i bolji ako bi se posle sipanja aditiva auto vozio jedno 200km na autoputu na malo većoj brzini. Jeste da izduvni gasovi smrde na otrov, ali poboljšanje se vidi. Po preporuci, čekam da potrošim ovaj rezervoar goriva i nakon toga ću očistiti usis sa Wynns EGR3 sprejom. Koliko sam video to je najbolja kombinacija, za čišćenje usisa i dovoda goriva, naravno ako to sve nije zaprljano previše. E sad, mislim da neću moći ja sam tek tako da priđem EGR ventilu i očistim, ali bih mogao u crevo pre turbine i posle da očistim usis i vidim kakvo će stanje biti. U svakom slučaju ću javiti rezultate, a za ovaj DC3 aditiv moja preporuka thumbsuph
Najbolja kombinacija za ciscenje usisa, turbine i EGR-a je skidanje svih delova, i pravo ciscenje, a ne tim sprejevima. ;) Jednom sam uzeo sprej za ciscenje EGR-a, i necu vise. Nema svrhe, jer se ne ocisti nista specijalno, a za te pare cu radije uzeti neke kobasice, rostilj, i polako skinuti sve sto hocu da ocistim. party0021
Focus ST170
Focus SVT

vucki

Poruka od vucki » četvrtak, 26. sep. 2013. u 20:40h

vucki piše:Da ne otvaram novu temu,mondeo mk3 2.0 TDDI,sta uraditi prilikom zatvaranja EGR-a a da ne prijavljuje posle gresku?
Covek je bio kod majstora i receno mu je da EGR pravi problem kompjuteru,dali je to uopste moguce ili je nesto drugo u pitanju???

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 26. sep. 2013. u 20:41h

Na TDDI motoru ne bi trebalo, tj skoro sam siguran da mu nista ne smeta. Tek kod Euro 4 TDCI motora samo prijavljuje gresku, pali check engine, ali nema nikakvih drugih problema.
Focus ST170
Focus SVT

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » četvrtak, 3. apr. 2014. u 07:37h

Ovde sam video da covek zatvara na Mondeu EGR iza, kod hladnjaka EGRa.

[youtube][/youtube]

Navodno njemu ne prijavljuje gresku (kod Euro 3).

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 3. apr. 2014. u 08:20h

kod euro 3 inace ne prijavljuje gresku..

acadimke
Poruka: 1696
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Re: Одг: Ciscenje EGR - ventila

Poruka od acadimke » četvrtak, 3. apr. 2014. u 09:11h

A sta je sa onom forom da izbusis rupicu na plocici?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » četvrtak, 3. apr. 2014. u 09:32h

To je OK, ali moje pitanje je sta je tu blokirano. Buse rupu 6-8 mm, deo gasova uvek prodje, a onda smo dzabe krecili.

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 3. apr. 2014. u 19:48h

nemoj da palamudis nego zatvaraj to cadi ti turbinu..

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » četvrtak, 3. apr. 2014. u 21:37h

Ne bih da vas plašim, ali kod čišćenja EGR-a bez skidanja sa motora, treba imati u vidu da će sve što sastružete ili odlepite sa zidova ventila (npr. upotrebom tih hemijskih sredstava za čišćenje), a ne uspete da ga izvučete napolje, otići kroz usisnu granu pravo u glavu motora, odnosno u cilindre.
E, tada se često dešava da se ti parčići garži i ostalog đubreta ulete tamo gde ne treba, npr. u siceve ventila, a onda više nema kompresije, motor počinje štuca i da se guši se, a ako on to, jadan, posle ipak ne proguta nekako, sledi skidanje glave, rasturanje, obrada, itd, itd...Sve ovo posebno važi za dizelaše.
Oprezno sa tim!

dax92

 

Re: Одг: Ciscenje EGR - ventila

Poruka od dax92 » nedelja, 6. apr. 2014. u 10:44h

acadimke833 piše:A sta je sa onom forom da izbusis rupicu na plocici?
probao, ne vredi. thumbsuph Samo softversku ukljanjanje EGR-a uz fizicko zatvaranje radi kako treba.
Focus ST170
Focus SVT

daki_st
Poruka: 472
Član foruma od: nedelja, 2. mar. 2014. u 16:38h

Poruka od daki_st » nedelja, 6. apr. 2014. u 13:12h

Kako mogu da znam da li je zatvoren EGR ventil, a da ga ne skidam ?

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » nedelja, 6. apr. 2014. u 13:16h

Samo da rasturiš spoj između EGR-a i izduvne grane (dva šrafa) da vidiš da li je stavljena pločica za blokadu EGR-a.

daki_st
Poruka: 472
Član foruma od: nedelja, 2. mar. 2014. u 16:38h

Poruka od daki_st » nedelja, 6. apr. 2014. u 13:19h

Znaci samo tako drugacije ne moze. :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“