Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

BENZIN U ULJU

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
baze
Poruka: 42
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 18:29h

BENZIN U ULJU

Poruka od baze » utorak, 2. nov. 2010. u 13:16h

Zdravo svima molim hitno za pomos radi se o fiesti 1.1 94 godiste skoro sam promenio ulje i filer ulja i ono danas da proverim nivo ulja sta da vidim visak ulja a kad ono mirise na benzin, znaci u ulju ima benzin sta moze da bude.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Re: BENZIN U ULJU

Poruka od bojcistv » utorak, 2. nov. 2010. u 14:20h

vjerovatno je pumpa za benzin pokvarena....ona se podmazuje uljem i ako propusti membrana benzin moze da udje u ulje....ne bi trebalo da bude skupa zamjena koliko ja znam..kupi se membranski set i to je to......mislim da je tu pumpa mehanicka a ne elektricna....ali ima ovdje mnogo strucnijih od mene.....Dragomir ti je Tito za fordove....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

baze

Poruka od baze » utorak, 2. nov. 2010. u 14:26h

hvala na savetu, ali pumpa je potopna stoi u rezervaru za gorivo

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 2. nov. 2010. u 20:20h

Proveri stanje samog sistema za ubrizgavalje i proveri svecice
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

baze

Poruka od baze » utorak, 2. nov. 2010. u 20:48h

dragomire imali kakve veze lamda sonda za tim problemom,zato sto sam bio kod auto elektricarom i on je konstatovao da ona ne radi i daje to uzrok problema,dok drugi majstori me uputuju na ciscenje ubrizgavajucek sistema -diznu karburatora i tako nesto ali svecice si prvi danas koji ih spominje koji problem mogu oni da urade da benzin ide u ulju hvala ti unapred na odgovorima,jer danas sam bio kod desetak majstora i ja sam na sami pocetak resenje nema a ja sam promenio ulje i filter i sad neznam sta drugo da radim a auto ne palim dase opet isto ne dogodi jer cu morati opet da menjam ulje a ovo je vec drugi put za mesec dana :-(

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 2. nov. 2010. u 21:44h

Ako svecice nisu dobre sagorevanje nije kako treba pa samim tim smesa u kojoj je benzin odlazi u karter.Moze da bude i lamda sonda
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

baze

Poruka od baze » utorak, 2. nov. 2010. u 21:54h

ali zar ne treba da auto lose radi ako su svecice ili sonda u pitanju,kod mene auto radi odlicno i ide odlicnoi stvarno vise neznam odakle da pocnem,probacu onda sa sondom ovih dana da nabavim prvo posto je autoelektricar bio veoma siguran da ona ne radi pa idemo dalje

baze

Poruka od baze » sreda, 3. nov. 2010. u 20:05h

promenio sam sondu i skinuo filter da vidim dali ima problem kod ubrizgavajucem sistemu i upalio auto i bilo je sve ok sada cu da pratim nivo ulja pa da vidimo sta ce da bude,ali kad sam skinuo sondu bila je sva u garezu,definitivno sa sagoravanjem nesto nije bilo u redu,sad cemo da vidimo

baze

Poruka od baze » nedelja, 7. nov. 2010. u 22:27h

evo proslo nekoliko dana kako sam promenio lamda sondu isasad je sve u redu auto radi odlicno a nivo ulja je kako sam ga i ostavio i nadam se dasam resio problem

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“