C max 2.0 tdci , niska temperatura rashladne tecnosti ( nije termostat)
Moderator: Dragomir
-
Nikola 1
- Poruka: 3
- Član foruma od: subota, 4. okt. 2014. u 11:05h
C max 2.0 tdci , niska temperatura rashladne tecnosti ( nije termostat)
Pozdrav drustvo .
Kao sto naslov kaze od kako sam pre pola godine uzeo Grand C maxa 2.0tdci 2012godiste i imam ovaj problem i nikako da ga resim.
Temperatura rashladne tecnosti je uvek izmedju 60 i 70 stepeni. Kad se optereti motor na nekim usponima ili leti u gradu kreni stani ona na momenat ode i do 80 pa cak nekad i 90 stepeni ali cim nastavi da se vozi normalno ona padne izmedju 60 i 70. To su simptomi od kad sam uzeo auto.
Promeni mi majstor ( ujedno i dobar drugar , licno sam bio prisutan na zameni) termostat i opet sve isto.
Tako sam vozio narednih 10000km i pre 15 dana mi uradi kompletan veliki i mali servis , nova vodena pumpa , opet novi termostat ( MAHLE ) i opet isti simptomi.
Kacili ga i na dijagnostiku i vozio dok je drugar uporedjivao pokazivanje temperature na skali i dijagnostici i lepo pokazuje podudara se .
Proveravali da nema kao stare verzije motora dva termostata ali nema .
Jos da napomenem da auto ima i webasto ako je to od neke vaznosti .
Ako neko ima neku ideju ili se susretao sa slicnim problemom neka pomogne ako moze .
Kao sto naslov kaze od kako sam pre pola godine uzeo Grand C maxa 2.0tdci 2012godiste i imam ovaj problem i nikako da ga resim.
Temperatura rashladne tecnosti je uvek izmedju 60 i 70 stepeni. Kad se optereti motor na nekim usponima ili leti u gradu kreni stani ona na momenat ode i do 80 pa cak nekad i 90 stepeni ali cim nastavi da se vozi normalno ona padne izmedju 60 i 70. To su simptomi od kad sam uzeo auto.
Promeni mi majstor ( ujedno i dobar drugar , licno sam bio prisutan na zameni) termostat i opet sve isto.
Tako sam vozio narednih 10000km i pre 15 dana mi uradi kompletan veliki i mali servis , nova vodena pumpa , opet novi termostat ( MAHLE ) i opet isti simptomi.
Kacili ga i na dijagnostiku i vozio dok je drugar uporedjivao pokazivanje temperature na skali i dijagnostici i lepo pokazuje podudara se .
Proveravali da nema kao stare verzije motora dva termostata ali nema .
Jos da napomenem da auto ima i webasto ako je to od neke vaznosti .
Ako neko ima neku ideju ili se susretao sa slicnim problemom neka pomogne ako moze .
- Rih
- Poruka: 286
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h
Re: C max 2.0 tdci , niska temperatura rashladne tecnosti ( nije termostat)
Onako, laički, a sa malo iskustva (tj muka) sa termostatima na Fordu....ja bih se ipak kladio na termostat.
Bez obzira što si ga 2 puta menjao, ni jedan ne valja.
Bez obzira što si ga 2 puta menjao, ni jedan ne valja.
-
milosh_bg
- Poruka: 227
- Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h
Ista prica, C Max 2012. godiste, 2.0 TDCi 103kw/140 konja. Pri velikom servisu zamenio i termostat jer je stari pokazivao isto kao i tebi ( izmedju 60 i 75 98% vremena radna temperatura ). Novi termostat Vernet potpuno isto radi kao i prethodni, lupao sam glavu mesecima i trazio resenje i na kraju odustao. Ocigledno je da je termostat felerican ( da ne kazem da to tako ocigledno treba na ovim motorima ).. Najbitnije mi da je dpf radi regeneracije i pored takve temperature i to je to, takodje zimi lepo greje...
Originalni termostat je oko 200e i plasim se da udjem u tu igranku i da opet ishod bude isti. Teram ovako dok neko 100% ne pronadje neki koji radi.
Inace u poslednje vreme se sve vise ljudi zali na lose termostate - ili ne rade kako treba ili brzo crkavaju.
Originalni termostat je oko 200e i plasim se da udjem u tu igranku i da opet ishod bude isti. Teram ovako dok neko 100% ne pronadje neki koji radi.
Inace u poslednje vreme se sve vise ljudi zali na lose termostate - ili ne rade kako treba ili brzo crkavaju.
-
Nikola 1
- Poruka: 3
- Član foruma od: subota, 4. okt. 2014. u 11:05h
Da znam da je do termostata i koji da uzmem , zamenio bi ga i po treci put. nego nisam vise pametan ostao sam bez ideja.
Dva dana posle velikog servisa i zamene termostata sam isao za Novi Pazar, bilo hladno 2 do 3 stepena ceo put i isto je pokazivao temperaturu. jos sam vukao prikolicu. Poetram ga malo uz neki uspon od malo podigne do 75 , cimdohvati pravca i konstante voznje temperatura padne izmedju 60 i 70.
Cak sam usput stao da pipnem creva , jedno je toplo a drugo hladno, znaci termostat radi.
Grejanje radi ali nema te jacine i toplote. Ugasim grejanje u povratku , malo je bilo i otoplilo on drzi koji stepen vise kazaljku ali nista specijalno
Dva dana posle velikog servisa i zamene termostata sam isao za Novi Pazar, bilo hladno 2 do 3 stepena ceo put i isto je pokazivao temperaturu. jos sam vukao prikolicu. Poetram ga malo uz neki uspon od malo podigne do 75 , cimdohvati pravca i konstante voznje temperatura padne izmedju 60 i 70.
Cak sam usput stao da pipnem creva , jedno je toplo a drugo hladno, znaci termostat radi.
Grejanje radi ali nema te jacine i toplote. Ugasim grejanje u povratku , malo je bilo i otoplilo on drzi koji stepen vise kazaljku ali nista specijalno
- Rih
- Poruka: 286
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h
E, u tome i jeste problem- nema pravila.
Ni jedna marka u Fordu ne radi sigurno i pouzdano.
Evo ti moje iskustvo:
viewtopic.php?f=38&t=40471
- raca_mk2
- Poruka: 373
- Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h
Testiranje termostata pre ugradnje je najjednostavnija stvar na svetu. Ubaciš u lonac, greješ vodu, meriš temp. i gledaš kad otvara i da li zatvara na hladno.