Mondeo MK4 2.0 tdci 09 kvar kvacila
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 82
- Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h
Mondeo MK4 2.0 tdci 09 kvar kvacila
Dakle kao iz naslova imam problem sa kvacilom koliko mogu ja zakljuciti. Naime tokom laganog parkiranja pedala kvacila kao da je probala cc 1cm i zvuk kao kad saltas a da nestisnes kvacilo. U brzini a nista se ne dogada. Samo taj zvuk. Koliko vidim negubim kocionu tekucinu pa sad vise neznam sta bi moglo biti. Kvacilo ili homokineticni zglob (poluosovine) ? Iako je komplet kvacila sa dmf zamjenjem prije cc15t km...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21576
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Mondeo MK4 2.0 tdci 09 kvar kvacila
Verovatno cilindar pedale kvačila

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Samo malo sam gledao, naime poluosovine se vrte (desna u zraku lijeva na zemlji) vrti se normalno, lijeva u zraku desna na zemlji vrti se kao sporije od desne uz osjecaj kao da mrvljenje dolazi od lijeve strane. Da li to znati da je poluosovina u banani (lijeva)? Kvacilo (kompletni set sa dmf) zamjenjem prije cc 17t km lukov schafller
- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
ako ti je propala pedala kvačila kao što kažeš cc1cm,imaš kvar na relaciji cilindra kvačila u kabini.ne odvaja dovoljno i krči pri promeni brzina.u rikverc će ti biti naj izraženije krljanje..
probaj da izluftiraš kvačilo
probaj da izluftiraš kvačilo
-
Budem probao. Samo cudno mi da vrti poluosovine bez opterecenja...kad su u zraku... doduse krci i imam osjecaj samo lijeva strana
- mbole
- Poruka: 14998
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Malo ti je konfuzan opis...
Ajmo redom...
Stisnes kvacilo, motor radi, da li mozes da ubacis u brzinu?
Da li pri tom nesto krci ili udje normalno?
Sta se desava kada nakon sto si ubacio u brzinu pustis kvacilo?
Ako si u brzini, kvacilo pusteno a on se ne pomera i nesto krci.. to najvise lici na neki problem sa spojnickom.
Ajmo redom...
Stisnes kvacilo, motor radi, da li mozes da ubacis u brzinu?
Da li pri tom nesto krci ili udje normalno?
Sta se desava kada nakon sto si ubacio u brzinu pustis kvacilo?
Ako si u brzini, kvacilo pusteno a on se ne pomera i nesto krci.. to najvise lici na neki problem sa spojnickom.
Djak pesak 

-
Ma zivce mi pije vec lagano
Dakle stisnem kvacilo dok motor radi, mogu bez problema i krcenja ubaciti u brzinu i ude normalno. Kad pustim kvacilo nista se ne desava samo krci i auto stoji na mjestu. Dok je prednji kraj dignut tockovi se vrte dok nema opterecenja samo krci i dalje iz djela prednja lijeva osovina/mjenjac. Napominjem da je set kvacila i dmf mjenjan prije cc 16t km...

Dakle stisnem kvacilo dok motor radi, mogu bez problema i krcenja ubaciti u brzinu i ude normalno. Kad pustim kvacilo nista se ne desava samo krci i auto stoji na mjestu. Dok je prednji kraj dignut tockovi se vrte dok nema opterecenja samo krci i dalje iz djela prednja lijeva osovina/mjenjac. Napominjem da je set kvacila i dmf mjenjan prije cc 16t km...
- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
to je već objašnjenje koje se razume.luftiranje neće pomoći,pošto nemaš problem /krčanje pri promeni brzine..
imaš problem u prenosu,naj verovatnije sa tom levom poluosovinom koja krči kad se podigne auto.hoće homokinetički zlob da provrti tako ili sama poluosovina...na kraju sam diferencijal može biti u problemu,ali jako male šanse da su provrteli nutovi trkača u diferencijalu.to se jako retko dešava
imaš problem u prenosu,naj verovatnije sa tom levom poluosovinom koja krči kad se podigne auto.hoće homokinetički zlob da provrti tako ili sama poluosovina...na kraju sam diferencijal može biti u problemu,ali jako male šanse da su provrteli nutovi trkača u diferencijalu.to se jako retko dešava
-
- Poruka: 180
- Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h
Probaj sa dizanjem samo jednog točka, levu pa desnu stranu, pa vidi da šta se dešava, možeš da izvedeš neke zaključke.
-
To jesam i osovine se vrte s tim da lijeva kao da se sporije vrti od desne...
-
-
- Poruka: 180
- Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h
Proveriš rukom koliko ima lufta, tako isto i kada se novo sklapa. Sačuvaj Ford šelne, nemoj stavljati zamenske ili plastične vezice.
-
Pa koliko sam vidio nema lufta. Moguce da je samo izletila iz lezista? Samo mandeta je bila ufrkana i pukla na jednom mjestu kao da je sam homokineticki vrtio na mjestu. Relativno nova poluosovina stavkjena prije cc godinu dana samo smece gsp