Papucica kvacila zakacinje "negde"....
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 60
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 14:03h
Papucica kvacila zakacinje "negde"....
Pozdrav, zamenio sam plasticni polumesec na fiesti 91, to je za kvacilo ono nesto samostelujuce, tj nisam ja zamenio nego majstor i lepo je zamenjeno radi odvaja kvacilo sve je ok ..... ali kada prestisnem kvacilo pa polako pustam kao da zakacinje negde, gledao sam i koliko sam video ne zakacinje ta plastika niti bilo sta kod papucice vec u onom plasticnom delu gde prolazi sajla (taj deo se vidi kada se otvori hauba i odatle ide sajla na menjac).....da li moze tu da lupa ako ne da li imate ideju sta bi drugo moglo da bude, toliko je iritirajuce da je neverovatno ???
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
Re: Papucica kvacila zakacinje "negde"....
moguce da nije lepo namesten buzir od sajle u onaj deo koji prolazi kroz lim kabine.proveri to jer vremenom hoce da se izguli sajla ako zapinje.vec sam to vidjao kod sajle za gas
-
Jel da otkacim sajlu sa plastike i sa menjaca pa da proverim ili kako video sam da ima rupa kroz koju prolazi sajla ali nisam video da ima neko leziste.....sad cu da pogledam pa javljam.....
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
pa to je na sierri reseno tako sto na kraju sajle ima plastican deo koji se oslanja na lim kabine a to u cilju da bi sajla mogla da se zategne e sad ako ta plastika nije u centro moze se desiti da sajla negde dere. Meni majstor kad je menjao sajlu zeznuo nesto na steleru pa je isto tako ispustao zvukove a kvacilo je normalno odvajalo i sve tako dok mi nije preskocio na sred semafora :S Sreca pa uvek imam gomilu alata u autu tako da sam tada sam to namestio i od tada super sljaka
ispostavilo se da nije stavio osigurac na osovinu koja prolazi kroz steler to sam resio parcetom zice
Savet uvek i bez obzira na godiste i marku vozila nosite sa sobom kilo zice i klesta u gepeku 

-
Sad sam "bacio pogled" i nista nisam video, moracu sve da rasformiram pa da vratim nazad ..... valjda ce da proradi.....
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Zameni sajlu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
To cu najverovatnije i da uradim, ali pre toga ce sve da "rasformiram" jer ne mogu da verujem da je radilo pa kad su mi zamenili plastiku pocelo da zeza. Ustvari je to zamenjeno i kada sam krenuo od majstora posle 20-tak km pocelo je opet da zakacinje, delovalo je kao plastika, pa sam onda otkacio sajlu od menjaca papucicu spustio do kraja vratio sajlu nagazio papucicu i onda je ta druga stvar pocela da zeza, zavlacio sam se pod volan i gledao. Kad pretisnem papucicu do kraja zupcanik se ne pomera a nesto zakacinje, ne verujem da je opruga, vise sumnjam na onaj mali deo sto se nalazi u haubi kroz koji prolazi sajla ...... javljam u svakom slucaju .....
-
Znaci NEVEROVATNO. Plastika (polumesec) koji ide u papucicu (izmadju ona dva crvena kruga), tu ima luft......NEVEROVATNO. Skinuo sam papucicu malo udario cekicem da plastika nema luft i sve OK ......... ali da zlo bude vece posle voznje od nekih 20tak kilometara opet se napravi luft ...... sto znaci
G***O i to VELIKO. Da poludi covek ..... ima li ko kakav predlog sta je da li je polumesec "vanseriski" ili nemam pojma ni ja sta ????? Sutra ujutru opet moram da skidam i suzavam pa da stavljam neke sajbne ili sta vec NEMAM POJMA............................
G***O i to VELIKO. Da poludi covek ..... ima li ko kakav predlog sta je da li je polumesec "vanseriski" ili nemam pojma ni ja sta ????? Sutra ujutru opet moram da skidam i suzavam pa da stavljam neke sajbne ili sta vec NEMAM POJMA............................