Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Oznaka semeringa

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Oznaka semeringa

Poruka od miki023 » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 11:05h

Imam mali problem, curi-vlazi ulje iz razvodnika paljenja. Posto je zamenjena gumica ostalo je samo jos semering unutar razvodnika da se zameni. Da li neko mozda zna oznaku-velicinu semeringa koji mi treba. Razvodnik sam slikao da bi znali za koji model mi treba. Znaci prioritet mi je da nadjem semering a da nemoram da skidam i rasturam razvodnik vec da maksimalno ubrzam proces zamene i sve pripremim pre odlaska majstoru..

Slika
Slika

Dzonifajt
Poruka: 12
Član foruma od: petak, 4. sep. 2009. u 23:20h

Re: Oznaka semeringa

Poruka od Dzonifajt » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 12:22h

Moguce da je semering ali skini i proveri gumicu opet posto su dosta loseg kvaliteta i stvrdnu se posle nekoliko dana,imao sam slican problem i svaki put je gumica bila katastrofa pa sam je imao uvek u rezervi jer nije problem da se zameni.Kao sto kaze Dragomir najjeftiniji je originalni deo i covek je 100% u pravu!

miki023

Poruka od miki023 » ponedeljak, 7. dec. 2009. u 12:27h

Nije gumica posto vise nije mastan na glavi ispod razvodnika vec izlazi iz njega. Svakako cu ponovo zamenuti gumicu kad budem menjao semering.
Slika

Dzonifajt
Poruka: 12
Član foruma od: petak, 4. sep. 2009. u 23:20h

Poruka od Dzonifajt » sreda, 9. dec. 2009. u 17:35h

Meni je zbog gomice vlazio unutra tj u razvodniku

suzanv
Poruka: 2
Član foruma od: četvrtak, 17. jun 2010. u 19:18h

Poruka od suzanv » četvrtak, 17. jun 2010. u 19:44h

I mene muči taj problem oko razvodnika, iz njega curi ulje i vlaži razvodnu kapu. Raspitivao sam se po prodavnicama za odgovarajući semering ali mi niko nije mogao dati dimenzije istog.Kažu da postoje nekoliko vrsti razvodnika kao i semeringa za njih ali nijedan nezna precizno da kaše dimenzije semeringa. Ako ste nežto u međuvremenu doznali ne bi bilo loše da to podelimo.

miki023

Poruka od miki023 » četvrtak, 17. jun 2010. u 20:25h

Mora da se rasturi razvodnik paljenje i tek onda se vidi koji je semering u pitanju, naravno treba tom prilikom zameniti i gumicu.
Slika

pavke_88
Poruka: 209
Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h

Poruka od pavke_88 » sreda, 29. avg. 2012. u 19:18h

Jedno pitanje samo u vezi tog semerinka, posto i ja imam slican problem, naime vlazi i pusta ulje iza razvodne kape, pa sam mislio to sam da odradim ali nisam siguran kako se skida razvodna kapa, tj kako se menja ta gumica i semering? Da li je potrebno podizati poklopac ventila ili moze bez toga posto sam poklopac zalio crvenim silikonom pa da ne pravim dupli posao... Inace Sierra 2.0 dohc je u pitanju...Hvala unapred...
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“