Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Motor duva

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Ratibor
Poruka: 236
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h

Motor duva

Poruka od Ratibor » petak, 5. avg. 2011. u 22:20h

Pozdrav svima,

Nov sam clan na forumu i zelim odmah svima da se izvinim sto nisam stigao da se predstavim u delu foruma predvidjenom za to. Uradicu to uskoro cim malo vremena uhvatim.

Dakle, kupio sam ford fiestu 1.4 tdci 2003. godiste, presao 150 000km. Kad sam ga gledao i prvih 200km po kupovini nije bilo problema. A onda u toku jedne duze voznje od 100ak kilometara stao sam na pumpu da natocim gorivo, kad sam ponovo pokusao da ga upalim sanse nije imalo i tako 15 minuta. A onda kad sam vec posao da pozovem slep sluzbu on je gle cuda upali kao da nista nije bilo. Da napomenem da mi se to desilo samo jednom i vise nije (a valjda i nece, nadam se :D ). E onda kad sam malo pregledao motor primetio sam da na čepu gde se sipa ulje duva, kao i na meracu ulja. Ulje ne prska van. Na meracu ulja dimi kao recimo cigara, onako polako bez nekog pritiska, polako izlazi dim. A na čepu gde se ulje dosipa duva ne mogu da kazem da je malo. Onako kao kad zimi zuvate u dlanove da ih ugrejete. Dim se vidi samo u trenutku kad odvijem cep podje malo i onda samo kao vazduh duva tek ako se dobro zagleda vidi se da je to ustvari dim toliko bled da se ne primecuje.

E sad zanima me sta bi to moglo da bude. Jedan majstor mi kaze da su karike a drugi mi kaze da je za dizel motore normalno da duvaju tako. Meni je to sve cudno pa ako neko moze da me posavetuje i da mi kaze koja je CENA zamene tih karika i svega sto ide uz to naravno sa rukom majtora.

I da li je normalno da mi se posle 6oookm ulje zacrni? Ili treba da bude zlatne boje jos uvek?

Hvala puno.
Moj ford stari nikad se ne kvari

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Motor duva

Poruka od Dragomir » petak, 5. avg. 2011. u 23:19h

Normalno je da malo duvaju u kolicini kojoj si opisao.Ulje kod dizela pocrni istog momenta po sipanju
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“