Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cudan zvuk

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Cudan zvuk

Poruka od vucki » četvrtak, 14. jul 2011. u 18:13h

U pitanju je caletova fiesta 2000god,1.8tddi,prilikom paljenja auta cuje se neki cudan zvuk ispod posude sa servo uljem koji traje nekih desetak sekundi pa prestane,tj u nastavku posude je kao neki motor ili sta li je vec,naj slicnije je zvuku serva kada se volan namota skroz u jednu stranu pa krene blago da bruji,sta bi to moglo da bude,znam da poseta majstoru ne gine ali cisto da imam uvida u problem ...

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Cudan zvuk

Poruka od BojanM » četvrtak, 14. jul 2011. u 18:25h

Pa verovatno jeste isto to što se čuje kad se namota volan skroz u jednu stranu, a to je (kako su meni objasnili) servo pumpa kojoj je "vek resursa" već fino potrošen...
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

vucki

Poruka od vucki » četvrtak, 14. jul 2011. u 21:43h

Cekaj jel on ima klasicnu servo pumpu ili elektromotor?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 14. jul 2011. u 23:09h

Ako sam dobro razumeo tvoje pitanje i ako pravilno tumačim TIS - pod uslovom da imaš klimu uz taj Endura-DI motor onda je servo pumpa potpuno električna i iz jednog dela je sa rezervoarom hidrauličnog ulja. U svim ostalim slučajevima je pumpa posebna komponenta, pogonjena pomoćnim kaišem.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

vucki

Poruka od vucki » petak, 15. jul 2011. u 08:21h

U pravu si,bas je ta,iz jednog dela je i pumpa i posuda za ulje ...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“