Ja bih montirao 215/60/16, na šesnaesticama, da bih ga podigao jos malo, i jos malo dobio na udobnosti, zbog veličine "balona"... zbog ovih nasih oranica od puteva... Na 17 cola felnama bih probao 235/50/17 (standarad je 235/45/17)...
Interesuju me vaša iskustva, tj. da li je neko probao ove dimenzije???
Ako jeste, da li je bilo problema sa eventualnim češanjem, unutrašnjeg blatobrana, pri skretanju... prednjih točkova naravno?
Evo dole podaci sa kalkulatora za gume, za kombinaciju 215/60/16:

A evo i podataka i za 235/50/17:

Kao što se može videti, nisu velika odstupanja, u voznim osobinama-brzinama kretanja... a i minimalna su odstupanja u prečniku... E sad to je moje laičko mišljenje... možda to i nije bezazleno, kako meni izgleda, a na kraju krajeva, možda će i češati, na prednjim točkovima?
Jel ima neko iskustvo, da je probao ili video kod nekog drugog da vozi sa ovim dimenzijama ??? Da li bi to moglo da ide?
Takođe me interesuje mišljenje o letnjoj gumi, Barum Bravuris-2? Da li je neko probao? Mogu povoljno da je kupim, ali nisam do sad nikad vozio Barum?
Čuo sam da je "Continental", koji je vlasnik Baruma, napravio najmoderniju fabriku Barum guma u Rumuniji i da su te gume vrh, što se tiče kvaliteta... kaže mi par vulkanizera, gledaj da piše made in Romania i to je, za taj novac najbolje što se može kupiti?
Ajde sad, recite neki savet...