Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

kugle ili nesto drugo

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
saki fiesta
Poruka: 32
Član foruma od: utorak, 23. nov. 2010. u 10:35h

kugle ili nesto drugo

Poruka od saki fiesta » petak, 7. sep. 2012. u 17:16h

Fordovci dali je neko imao slicno iskustvo i sta li moze da bude? Pri maloj brzini od 10-30km/h pri blagom skretanju u desno a potom i pri pravoj voznji cuje se skriputanje,u trapu i u tockovima nema lufta.Ako se skripa cuje iz kugli dali ih treba menjati?

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: kugle ili nesto drugo

Poruka od van » subota, 8. sep. 2012. u 15:27h

Кугле на шкрипе , него добијају луфт , и тај лут+фт може да лупа на рупама . Лако се на каналу проверава да ли кугле имају луфт

Vllada
Poruka: 72
Član foruma od: četvrtak, 14. jun 2012. u 10:57h

Poruka od Vllada » četvrtak, 1. nov. 2012. u 12:17h

Ako može pitanje u ovoj temi... U pitanju je Sierra. Za vreme vožnje po kiši, odjednom je počelo da se čuje neko škripanje, kao guma o gumu da struže. Zamenio sam selen blokove u ramenu, ali opet ista stvar. Škripi kada se mota, u vožnji itd. dok se u mestu pri ljuljanju auta, ne čuje. Šta bi moglo da bude, tj. našta da obratim pažnju?

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 1. nov. 2012. u 19:13h

Лежај амортизера.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Vllada
Poruka: 72
Član foruma od: četvrtak, 14. jun 2012. u 10:57h

Poruka od Vllada » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 12:03h

Rešio sam problem škripanja :jeeej: . U pitanju je bio semering glavčine, stradao je i počeo da izlazi u delovima iz svog ležišta. Problem sam rešio tako što sam ga načisto izbacio i tako vozim dok ne zamenim celu glavčinu. Set ležaja i semeringa košta 1200, oo din., ali ja moram da zamenim i glavčinu jer je u lošem stanju.

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“