Poruka
od MOMO » nedelja, 9. maj 2010. u 13:50h
Scorpio I je tj 92 godina, ja sam mislio da se radi o istom mjenjacu u 12v i 24v, al primjetio sam par razlika i cini se da nije isti, tj ovaj na 24v dosta zesce salta brzine tj uvijek trgne malo kad presalta i na malom gasu dok je to kod 12v neprimjetno osim kad je u visokim obrtajima, i ovaj 24v dosta brze presalta dok na 12v kad na velikom gasu hoce presaltat isto da je stisno kvacilo pa onda presalta, i nesto zbog cega mislim da je razlika tj sto je 12v automatic startniji, na 12v kad stisnes gas do daske a auto stoji on odmah skoci na 4000rpm i pocne vuc tj vec se motor zaleti i ima snage, dok na 24v kad stojis i stisnes gas on krene odmah od 500rpm i nabija, isto npr kod manuelca krenes bez gasa tj pustis kvacilo i onda slozis gas, dok kod 12v kao da odvoji dok se motor ne zaleti u obrtaje i onda spoji.. takav sam dojam dobio.
sto se tice ECUa, probat cu resetovat mada mislim da nece pomoc, iako mislim da se ECU moze poremiti jer te probleme imam na oba 12V, tj na jednom ECU je problem kad je motor hladan nece fino da prima gas, tj kad stisnes gas motor skroz uspori i onda pocne dobijat obrtaje ili toliko uspori da se ugasi, moras bas njezno stisnut da bi povecao obrtaje, tj bar iznad 1500rpm, i cim se motor zagrije onda je sve ok, radi ko veliki, a na drugom ECU je problem sto auto nema snage ni momenta na manjem gasu ali ga prima odlicno na prazno i kad je hladan, i opcenito ima bar 20ks manje neg sa ovim drugim ECUom.