Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Clarion CD player

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
ROTT
Poruka: 6
Član foruma od: nedelja, 10. apr. 2011. u 16:21h

Clarion CD player

Poruka od ROTT » sreda, 13. jul 2011. u 15:05h

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Clarion CD player

Poruka od totti » sreda, 13. jul 2011. u 15:26h

U nekadasnja vremena, vazio je, uz Alpinu, za veoma kvalitetan uredjaj. Dugo ga nisam video ovde na trzistu, pa ne znam da li je to jos uvek to, ili ga je neko kupio, pa je sad diskutabilan.

Po slici, jedino sto vidim je da su upropastili dizajn.
Slika

Daka
Poruka: 269
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 19:45h

Poruka od Daka » sreda, 13. jul 2011. u 17:48h

Kinesko djubre,nije to onaj clarion koji mi znamo od ranije! thumbsuph

Ja licno preferiram tri marke: ///ALPINE,Pioneer i SONY sve ostalo je po meni njesra!
FORD S-MAX 2.0 TDCI 140KS 2008

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » četvrtak, 14. jul 2011. u 14:46h

ja sam ipak za starije serije plejera jer ove nove su samo na izgled nakitili... moja stara alpina ima 2 izlaza za cinceve + SUB out ... retko koj plejer to danas ima a da nije preko 300e :)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 14. jul 2011. u 16:15h

1.alpina - zaaaaaakon
2.pioneer-zaaaaakon
3.sony- zaaaakon :ozid:

magnat
Poruka: 591
Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
Kontakt:

Poruka od magnat » petak, 15. jul 2011. u 23:41h

Posto sam nekad davno ja uvozio Clarion moram da vam kazem da oni ne rade plejere u usluznim fabrikama u Kini nego imaju fabriku u Tajwanu i Kini i Japanu razvojni i servisni centar im je u Francuskoj. Clarion u Evropskim razmerama vazi za bolji uredjaj od Alpine ili jednako dobar kao i Alpina a Pioneer ce malo saceka da se ugura izmedju njih.
Vidim da neki komentarisu dizajn , sto se tice dizajna on im je uvek bio diskutabilan da nekazem onima koji gledaju muziku a ne slusaju dizajn im je bio poprilicno ocajan.Mana su im uvek bili liftovi za uvlacenje diskova jer nakon par godina upotrebe (kod jeftinijih modela) dodje do ostecenja mehanizma i on jednostavno ne uvlaci svaki disk lepo i nemoze da legne u leziste i pokrene ga.
Ocajni su i jeftiniji modeli Alpine jer su proizisli iz Panasonikovih modela (posto panasonik vise ne proizvodi car audio) da bi cenom mogli konkurisati na trzistu.Osnovna kvaliteta Clariona je u elektronskom delu plejera koji je dobro uskladjen sa laserom tako da daje prelep zvuk. Lasere i liftove za Clarion i Alpinu rade isti proizvodjaci.
Sto se tice proizvodnje osnovni modeli se rade u Kini (kao i kod svih ostalih konkurenata) ali srednji modeli i zvucnici na Tajwanu (zato se carina kod uvoza uveceva za duplo jer mi nismo priznali Tajvan ni nakon 60g pa sa njima nemamo povlastene odnose) i top modeli se proizvode u Japanu.
Dovoljno o jacini firme govori to da je pre neke 2-3 godine promoter bio Jamiroquai .
Osnovni razlog mog prestanka saradnje je bilo nenormalno porucivanje delova za servis sto je osnov svake dobre distribucije a i malo dizajn jer kod nas ljudi jos uvek gledaju muziku umesto da slusaju tako da se opredeljuju za modele koji sljaste i izgledaju vizuelno lepo a ne za one koji daju lep zvuk. To se vidi i iz klasifikacije u ovim predhodnim postovima. Ja inace vec skoro 20g korisitm Clarion sa manjim prekidima i sad kad mi je trebao plejer zamolio sam kolegu u centrali Magnata da mi posalje jedan Clarion i meni radi savrseno.
To sto si ti stavio link je model za 2007 godinu (sto oznacava ova 7-mica u broju modela ) trebao bi biti osnovna mozda srednja klasa.
http://www.clarion.com/xe/en/newstopics ... index.html
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice

Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA

mbole
Poruka: 14954
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 16. jul 2011. u 02:30h

magnat piše:Dovoljno o jacini firme govori to da je pre neke 2-3 godine promoter bio Jamiroquai .
Izvinte... a ko bi doticni kurai.. jami... trebalo da bude... :)
Mislim za nas sa jeftinijim ulaznicama :)

Da me ne razumes pogresno, ja za razliku od vecine populacije, volim diskretnu muziku koja svira, a ne onu sto sljasti. Nemam nista protiv clariona, naprotiv, secam se jako dobrih modela iz nekih davnih godina.
Ne volim DRN ZVRC SLJAST skakucem, igram, treperim... muzikicu. Ona je tu da svira. Tacka. Ako to dobro radi... coool. Ako to ne radi kako treba: sledeca molim... kraj price.
Tamburasi su tu da sviraju u tanke zice i da zalude devojcicu, i da ja platim jer mi je merak, a ne da tamburasi izgledaju lepo :)
Djak pesak :)

magnat
Kontakt:

Poruka od magnat » subota, 16. jul 2011. u 11:20h

Jamiroquai je pobednik tamburica festa iz Deronja , pobedili su on i Jelena Karleusa u duetu on je svirao a ona pevala

Za one sa jeftinijim ulaznicama

Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » subota, 16. jul 2011. u 11:25h

hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :ozid: :ozid: :ozid: :ozid:

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21558
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 16. jul 2011. u 11:28h

Šta lupaš Magnat on je pev'o 96. godine na svadbi kod Miće Frankfurt iz Donjeg Brijanja!
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

magnat
Kontakt:

Poruka od magnat » subota, 16. jul 2011. u 11:36h

:bravo: Da neko neshvati krivo odlazim na tamburica fest u Deronje jer volim sve sto je nase i naravno Gucu ali bar iz osnovnog muzickog obrazovanja treba se znati ko je Jamiroquai. Nije on pobednik Grand parade thumbsuph

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 16. jul 2011. u 12:13h

Ma to je neki čoban... budala...
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti

Poruka od totti » subota, 16. jul 2011. u 12:23h

magnat piše: Vidim da neki komentarisu dizajn , sto se tice dizajna on im je uvek bio diskutabilan da nekazem onima koji gledaju muziku a ne slusaju dizajn im je bio poprilicno ocajan.
Ja muziku, naravno, slusam, ali mi je i koliko - toliko bitan i dizajn. Ne volim da stavljam bas neku grdobu od uredjaja i da potpuno odskace od enterijera.

Na kraju krajeva, verovatno su i Nissan Juke i Micra dobri i kvalitetni automobili u kojima se covek jako lepo i udobno vozi, ali ih zbog dizajna ne bih kupio ni pijan! Kao i vecina ljudi, uostalom...
Slika

magnat
Kontakt:

Poruka od magnat » subota, 16. jul 2011. u 12:38h

Problem je sto su oni uvek imali problematican dizajn pogotovo na osnovnim modelima evo npr imas ovaj DB358RMP ja sam ga imao u kolima radi savrseno ali je ruzan i kostao je tada oko 150e i imas ovak DXZ958RMC koji razbija ali je kostao tada mislim preko 600e. Jebi ga lepota+dobro slusanje se paca :eek: :blink:

http://www.clarionworld.co.uk/car-audio ... -car-radio

http://www.clarionworld.co.uk/car-audio ... -car-radio

totti

Poruka od totti » subota, 16. jul 2011. u 12:50h

Ok, samo su meni modeli od pre 10-15-20 godina bili po dizajnu mnogo lepsi, tj. nisu mi bas toliko odskakali u odnosu na konkurenciju. I uopsteno, svi stari uredjaji su mi bili mnogo lepsi, o kvalitetu i da ne pricamo...

I nije mi samo pomenuti Clarion ruzan, ima tu jos favorita, na primer
http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony- ... t-35u.html
uzivo je jos grdji, a inace i nisam pristalica Sony auto muzike.
Slika

magnat
Kontakt:

Poruka od magnat » subota, 16. jul 2011. u 12:57h

Kvalitet starih proizvoda u svim segmentima od hrane do tehnike je davno prevazidjena stvar sad je bitna samo cena odnosno razlika u zaradi za proizvodjaca.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21558
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 16. jul 2011. u 13:05h

Ne dirajte mi Sony banovaću vas lol

Šala mala... problem je što se kod nas nude isključivo soc varijante Sony-ja i svi uglavnom kupuju te najsocijalnije sony-je pa daju neki kretenski sud o istom...

Ja sam do pre godinu dana imao ovo... pre 5 godina sam ga platio 150 eur novog... danas bi mu falio samo USB da bude kompletniji od 99% uređaja.

Inače u pitanju je Sony GT500... jedna klasa ispod najjačeg Sony-ja tada.

Slika

Ako nađem ovakav polovan... kupiću ga opet!
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

totti

Poruka od totti » subota, 16. jul 2011. u 13:20h

Ja sam nekada davno imao model jako slican ovom
http://media.photobucket.com/image/sony ... G_0930.jpg
ali, da me ubijes, ne mogu da se setim koji je tacno model bio. Nisam bas toliki Sony hater, nemoj da me banujes... :)

Iz ovih novijih serija sam imao 2-3 modela, i svi su me razocarali zvukom.
Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » subota, 16. jul 2011. u 13:21h

sefe 70 ekumena i donosim ti ga u avgustu thumbsuph
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

ROTT
Poruka: 6
Član foruma od: nedelja, 10. apr. 2011. u 16:21h

Poruka od ROTT » četvrtak, 21. jul 2011. u 14:36h

Drugari hvala na odgovorima.... ne ulazim cesto na ovom site-u jer sam slab sa vremenom.... nakacio sam ovaj Clarion i za sad sam odusevljen..... proizvodi odlican zvuk iako imam fabricke zvucnike u Eskortu VI....

Odgovori

Povratak na „Sound“