Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Sedišta - Focus

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Sedišta - Focus

Poruka od nikola » sreda, 18. maj 2011. u 15:15h

Ovako. Pre neki dan mi ispalo nešto ispod sedišta u autu, pa se sagoh da potražim. Do sada nisam "brljao" ništa u tom reonu, pa nisam ni obraćao pažnju. Tom prilikom skapiram da iz patosa u sedište ide bužir crevo sa nekim instalacijama. Pogledam kod suvozača, ima isto to. E sad, pošto nemam grejače sedišta, nemam automatsko podešavanja sedišta, kao ni bočne airbag-ove, za šta služi ova instalacija? Ili možda imam nešto od nabrojanog, a da ne znam? :blink:

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Re: Sedišta - Focus

Poruka od vucki » sreda, 18. maj 2011. u 15:40h

To ti je verovatno instalacija od air bag-ova(prednjih),koji su povezani na okidac od pojasa za vezivanje...

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » sreda, 18. maj 2011. u 15:43h

Hm, ali pojasevi nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa sedištem? Ili to nema veze?
Znam da na Fiatu Stilo ima ona fora sa folijom u sedištu, gde elektronika registruje prisustvo osobe na suvozačevom sedištu (aribag se neće otvoriti ako elektronika registruje da u sedištu nema nikoga). Ali, koliko znam takav sistem nije ugrađivan u Focusa.

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » sreda, 18. maj 2011. u 15:59h

Kako nemaju? A onaj deo gde ubodes pojas kad se vezes,on ti je na sedistu i koliko znam tu postoji neki okidac koji regulise otvaranje bag-a,pisao je Dragomir o tome u nekoj temi...

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 18. maj 2011. u 16:14h

Ako pričamo o istoj stvari i istoj temi... Mislim da je bila (i moja) pogrešna pretpostavka da je to kabl senzora za jastuke, a Dragomir je ispravio info da je u stvari senzor za pirozatezače pojaseva. PiroteKnika kako god okreneš, samo druga lokacija. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Instalacije“