Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ne mogu da podesim ler gas Ford Granada 2.3 V6 `82

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Zaključana
slavoljubvasic
Poruka: 12
Član foruma od: četvrtak, 28. apr. 2011. u 16:01h

Ne mogu da podesim ler gas Ford Granada 2.3 V6 `82

Poruka od slavoljubvasic » četvrtak, 28. apr. 2011. u 18:03h

Imam Ford Granadu 2.3 V6 `82 god sa elektronskim paljenjem. Za 10 god sam presao oko 300.000km! Zadnjih 5 god vozim samo na plin i bez problema sam palio i zimi. Pre godinu dana mi se povecavala potrosnja, pa sam promenio kompletan gasni uredjaj-LOVATO i uradio atest. Novo :akumulator, razvodna kapa, automat anlasera,kablovi, a ugao predpaljenja 10 stepeni-za plin. Svecice bile 0.8-0.9mm svetlobraon boje, juce podesene na 0.6mm za NGK PR6ES(ispod haube na nalepnici za motorkraft AGR 22C pise 0.55-0.65mm). Auto cas radi normalno, cas slabo vuce, pogotovo uz brdo. Na leru se cesto gasi pa je posle tesko upaliti auto, a ako se to desi cuje se mala detonacija! Neki za plin kazu da vuce `fals` vazduh, a ja cak sumnjam na struju-brava, bobina i sl.Ne vozim ga na benzin pa ne mogu proveritit da li je do plina ! Pomozite, predlozite i preporucite nekog MAJSTORA i za plin iza mehaniku i za elektriku da resim problem-nije stvar para ! S` postovanjem WASA

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Ne mogu da podesim ler gas Ford Granada 2.3 V6 `82

Poruka od van » četvrtak, 28. apr. 2011. u 18:53h

Detonacija je stvar ili siromasne smese ili lose struje . Pogledaj da li razvodna kapa ima prskotine iznutra ,i depozite grafita u njima . Obrisi kapu i naprskaj je wd-om .
Ako i dalje imas detonacije , imas malo plina u smesi . E sada da li je to ybog stelovanja ili vuce fals vazduh negde , to je na tebi da proveris .... Kakav mesac imas ? Ili je busen karburator ...

slavoljubvasic

Poruka od slavoljubvasic » četvrtak, 28. apr. 2011. u 19:10h

HVALA NA BRZOM ODGOVORU !Svaka cast ! Razvodna kapa nova ! Karburator-dvogrli nije busen, a dva gumena creva za plin prolaze kroz plasticni poklopac filtera vazduha i vezana su sa "rasplinjacem"- ploca u obliku 8 debljine par cm iznad karburatora ! Neki su mi predlozili da busim karburator i da tog problema sa ‚"fals" vazuhom ne bi bilo !!! Dali bi bilo racionalno cistiti karburator,s obzirom da je on samo "rupa" za ulaz smeše gasa i vazduha ??????

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » četvrtak, 28. apr. 2011. u 19:16h

da li imas automatski saug ili ovaj obicni na sajlu?? Slicno mi se desavalo kad mi se klapinica od sauga otkacila od mehanizma pa je tandrljala otvarala i zatvarala sama bio je u pitanju automatski saug.

slavoljubvasic

Poruka od slavoljubvasic » četvrtak, 28. apr. 2011. u 19:34h

Automatski . I tu mi je nesto cudna sipkica-polugica kao veza mehanizma za gas(sajla za gas, vijak za podesavanje ler-gasa) i automatskog sauga ! Naime kriva mi je nesto ! Zar ne treba da bude skroz prava ??? Dali mogu da otkacim taj automatski saug ? Mehanicki i elektricno, ako skinem one kontakte ???!!!! Poz

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 28. apr. 2011. u 20:49h

Za početak pročitaj pravila foruma...

Evo ti link ka pravilima... http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49

Do tad lock teme.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Zaključana

Povratak na „Kvarovi i popravke“