Eskort, sliva se ulje
Moderator: Dragomir
- gotam
- Poruka: 43
- Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2009. u 11:09h
Eskort, sliva se ulje
Poštovanje,
Danas sam proverio nivo ulja u motoru i video da se sliva ulje sa leve strane šipke. Auto je Eskort 1.8 16V. Da li je nešto ozbiljno pa da odmah rešim, ili mogu da sačekam do malog servisa za oko 1000Km? Nivo ulja je oko sredine.
Prilažem i slike.
Danas sam proverio nivo ulja u motoru i video da se sliva ulje sa leve strane šipke. Auto je Eskort 1.8 16V. Da li je nešto ozbiljno pa da odmah rešim, ili mogu da sačekam do malog servisa za oko 1000Km? Nivo ulja je oko sredine.
Prilažem i slike.
- popovicvl
- Poruka: 5660
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Eskort, sliva se ulje
Za pocetak se vidi da su to ustajale fleke. Za pocetak na pumpi kupi sredstvo za ciscenje, pospricaj prema upustvu i operi i posmatraj neko vreme.
Ulje uvek drzi na max iz predostronosti, a i uljna pumpa godinama oslabi, pa nije lose imati uvek vise ulja u motoru.
Ulje uvek drzi na max iz predostronosti, a i uljna pumpa godinama oslabi, pa nije lose imati uvek vise ulja u motoru.
- gotam
Hvala na odgovoru. Praticu situaciju pa cu da vidim sta cu dalje.
- gotam
Danas mije bila sumnjiva boja antifrifa u posudi. Nekako je zuckasta
. Opipao sam antifriz i nekako je masan. Da li postoji mogucnost da mi auto mesa ulje i vodu?
Pogledao sam i ulje i izgleda mi normalno. Da mi nije otisla pumpa za vodu?
Zbunjen sam.

Pogledao sam i ulje i izgleda mi normalno. Da mi nije otisla pumpa za vodu?

Zbunjen sam.

-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Kad mesa vodu i ulje na sipci ti pokaze gustu belu skramu kao i na cepu za dolivanje ulja.
- gotam
Hm, mozda ne mesa ulje i vodu, ali pusta ulje negde kod pumpe za vodu, a i u posudi za vodu je zuta masna skrama koje nije bilo kada sam nedavno dolivao vodu.
Znam da se napravi "majonez" kada se pomesaju ulje i voda. ali mi je i ovo stanje sumnjivo.
Znam da se napravi "majonez" kada se pomesaju ulje i voda. ali mi je i ovo stanje sumnjivo.

- gotam
Misterija je rešena, curi ulje iz serva. Majstor se nudi da mi nabavi servo za 50-60 evra, da li je to OK cena?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
OK je, još ako je zaračunao i ruke u tu cifru to je onda i povoljno, samo što je svaka polovna letva pomalo mače u džaku. 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- gotam
Ne verujem da je zaračunao ruke, jer će da ode u Mojsinje po servo. Kaže da postoje 3 tipa, pa kad ga skine znaće koji da traži.