Focus 1.8 tdci Engine system fault
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: petak, 26. feb. 2010. u 20:07h
Focus 1.8 tdci Engine system fault
Pozdrav,u pitanju je 2005. god MK2.
"Engine system fault" mi se pojavio prije 15-tak dana cim dam kontakt.
Auto je slabo vukao,ni upola kao kad je zdrav,pogotovo posle 2000 obrtaja.
2 dana posle toga sam mu zamijenio filter goriva i posle toga nije bilo sanse da upali.Vergla nekih 5-6 sekundi i nista.Onda je majstor uzeo bocu od 2 litra,nasuo eurodizel i kroz gumenu cevcicu direktno ubrizgavao kad ja verglam i nekako je upalio, s tim sto mi je i dalje pisalo engine system fault.Medjutim, posle nedelju dana ,tj danas opet nece da upali.Idem sad da ubrizgavam gorivo kao majstor cisto da ga dovedem do kuce posto je u drugom gradu.
Moze li iko da pretpostavi sta je glavni problem? U Crnoj Gori nema krstenog majstora za Forda,bar ja nisam cuo,a najgori je ovlasceni servis.Hvala!
"Engine system fault" mi se pojavio prije 15-tak dana cim dam kontakt.
Auto je slabo vukao,ni upola kao kad je zdrav,pogotovo posle 2000 obrtaja.
2 dana posle toga sam mu zamijenio filter goriva i posle toga nije bilo sanse da upali.Vergla nekih 5-6 sekundi i nista.Onda je majstor uzeo bocu od 2 litra,nasuo eurodizel i kroz gumenu cevcicu direktno ubrizgavao kad ja verglam i nekako je upalio, s tim sto mi je i dalje pisalo engine system fault.Medjutim, posle nedelju dana ,tj danas opet nece da upali.Idem sad da ubrizgavam gorivo kao majstor cisto da ga dovedem do kuce posto je u drugom gradu.
Moze li iko da pretpostavi sta je glavni problem? U Crnoj Gori nema krstenog majstora za Forda,bar ja nisam cuo,a najgori je ovlasceni servis.Hvala!
-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Re: Focus 1.8 tdci Engine system fault
Prvo, OBAVEZNO prije bilo kakvih mehaničkih intervencija otiđi kod nekoga ko ima dijagnostički aparat, da priključi auto, te da putem tog aparata pristupi računaru unutar auta u kome su, u "memoriji grešaka", pohranjene greške koje su prouzrokovale da tvoj auto ode u tzv. "limp mode" i da ti se uključi lampica grijača (pretpostavljam da na tu lampicu misliš pod "Engine system fault"). Kodovi grešaka se generišu nakon što računar koji kontroliše rad motora otkrije da neki od parametara bilo kojeg senzora u sistemu izlazi izvan zadanog raspona.Recimo, padne pritisak goriva unutar pumpe visokog pritiska uslijed kvara iste, senzor očita, računar prepozna da je taj podatak ispod zadatih vrijednosti, "okine" grešku i prebaci se u "Limp mode". Lampica grijača treperi ravnomjerno, ne da se ugasiti niti skidanjem klema sa akumulatora.
Računar prebacuje upravljanje motorom u "Safe Mode" ili "Limp Mode", sa svrhom da spriječi veće oštećenje motora te da vozaču da znak da što prije ode u servis na dijagnostiku.
Kada ti utvrde koji su kodovi prijavljeni u memoriji kodova, prezentuj ih na forumu pa će ti se reći šta su mogući problemi.
Predlažem ti da ne preduzimaš ništa prije same konsultacije na forumu jer su mogući veći odlivi novca bez adekvatne satisfakcije u vidu riješenja problema.
Imaš u Tivtu lika (Mikan) sa Snap-On dijagnostikom. On ti može očitati kodove greški, a ovde na forumu (i na Internetu uopšte) možeš dobiti objašnjenje istih. Obično su u vidu recimo "P2233", znači slovo i četiri broja.
Ele, Mikanova radiona je kada se iz Tivta krene prema aerodromu, sa desne strane pred samim aerodromom cca 100-300m, u krugu automoto saveza(ili kluba, ne sjećam se najbolje), kraj tehničkog pregleda, poslednja vrata na hali gledano od ulaza.
Meni je uzeo 30e za kodiranje dizni i isčitavanje kodova. Pokušaj, ali budi oprezan jer nije baš nešto stručan za Fordove. Ako ti neko drugi bude pokušavao bilo šta raditi sa Bosch KTS dijagnostikom, u pravilu neće moći ništa, osim možda samo pročitati greške bez da ih može obrisati.
BrainBee dijagnostika može pročitati greške i obrisati ih, ako naletiš na istu.
Ovo su moja iskustva, ne znači da je sve sigurno tako obzirom da sam ih sticao sa Mondeom.
Sretno drugar! Trebaće ti.
Računar prebacuje upravljanje motorom u "Safe Mode" ili "Limp Mode", sa svrhom da spriječi veće oštećenje motora te da vozaču da znak da što prije ode u servis na dijagnostiku.
Kada ti utvrde koji su kodovi prijavljeni u memoriji kodova, prezentuj ih na forumu pa će ti se reći šta su mogući problemi.
Predlažem ti da ne preduzimaš ništa prije same konsultacije na forumu jer su mogući veći odlivi novca bez adekvatne satisfakcije u vidu riješenja problema.
Imaš u Tivtu lika (Mikan) sa Snap-On dijagnostikom. On ti može očitati kodove greški, a ovde na forumu (i na Internetu uopšte) možeš dobiti objašnjenje istih. Obično su u vidu recimo "P2233", znači slovo i četiri broja.
Ele, Mikanova radiona je kada se iz Tivta krene prema aerodromu, sa desne strane pred samim aerodromom cca 100-300m, u krugu automoto saveza(ili kluba, ne sjećam se najbolje), kraj tehničkog pregleda, poslednja vrata na hali gledano od ulaza.
Meni je uzeo 30e za kodiranje dizni i isčitavanje kodova. Pokušaj, ali budi oprezan jer nije baš nešto stručan za Fordove. Ako ti neko drugi bude pokušavao bilo šta raditi sa Bosch KTS dijagnostikom, u pravilu neće moći ništa, osim možda samo pročitati greške bez da ih može obrisati.
BrainBee dijagnostika može pročitati greške i obrisati ih, ako naletiš na istu.
Ovo su moja iskustva, ne znači da je sve sigurno tako obzirom da sam ih sticao sa Mondeom.
Sretno drugar! Trebaće ti.
Poslednja izmena: vojo.bogdanović, na dan sreda, 2. feb. 2011. u 21:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Ovo su ti teme u kojima MOŽDA prepoznaš svoje probleme :
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =38&t=4307
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =38&t=4460
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =38&t=4307
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =38&t=4460
-
Hvala ti puno na ovako opsirnom odgovoru!
Sad sam se vratio iz Bara,tamo mi je bio auto.Nisam uspio da ga upalim,sutra ujutro cu da ga doslepam do Budve.
Gledacu sutra da svratim kod Mikana. Sto se tice lampica, upali mi se samo ona desno od displeja i gori crveno(kao kad su vrata ostala otvorena i slicno), a na displeju pise Engine system fault.Javljam sutra sta sam uradio.
Hvala ti jos jednom,ziv bio!
Sad sam se vratio iz Bara,tamo mi je bio auto.Nisam uspio da ga upalim,sutra ujutro cu da ga doslepam do Budve.
Gledacu sutra da svratim kod Mikana. Sto se tice lampica, upali mi se samo ona desno od displeja i gori crveno(kao kad su vrata ostala otvorena i slicno), a na displeju pise Engine system fault.Javljam sutra sta sam uradio.
Hvala ti jos jednom,ziv bio!
-
Uspio sam jutros da ga upalim.
Probusio sam malo plasticnu bocu od 2l koju sam napunio eurodizelom,spojio je sa filterom goriva i sacekao dok sav vazduh izadje.Posle toga je upalio bez problema.
E sad, zaboravio sam da napisem, par dana prije pojavljivanja poruke "Engine system fault", kazaljka za gorivo se pojebala. Radila je ali bolje da nije, jer je pokazivala kako ona hoce, cas da je polupun rezervoar, pa onda kao da je skroz prazan,pa ga onda digne preko pola i tako. Medjutim, na displeju "distance left" je radio kako treba,a radi i sad.
Da li mozda neko zna jesu li ova dva problema povezana?
Na poslu sam do 3,a posle toga odmah idem na dijagnostiku.
Probusio sam malo plasticnu bocu od 2l koju sam napunio eurodizelom,spojio je sa filterom goriva i sacekao dok sav vazduh izadje.Posle toga je upalio bez problema.
E sad, zaboravio sam da napisem, par dana prije pojavljivanja poruke "Engine system fault", kazaljka za gorivo se pojebala. Radila je ali bolje da nije, jer je pokazivala kako ona hoce, cas da je polupun rezervoar, pa onda kao da je skroz prazan,pa ga onda digne preko pola i tako. Medjutim, na displeju "distance left" je radio kako treba,a radi i sad.
Da li mozda neko zna jesu li ova dva problema povezana?
Na poslu sam do 3,a posle toga odmah idem na dijagnostiku.
-
Pozdrav! Evo konacno podjoh na dijagnostiku posle nedelju dana,nikako nisam uspio ranije.
Mikanov kompjuter je pokazao greske:
P0089(Fuel pressure regulator fault) i
P0380(Glow plug heater circuit a malfunction).
Majstor je onda rijesio da obrise greske i to je uspio kod prve,ali druga je ostala,kao i poruka Engine System Fault.
Sta mi je ciniti? Majstor mi rece da vozim nekoliko dana, pa da vidim hoce li se sta desavati cudno.Kazaljka za gorivo se i dalje ponasa blentavo.
Mikanov kompjuter je pokazao greske:
P0089(Fuel pressure regulator fault) i
P0380(Glow plug heater circuit a malfunction).
Majstor je onda rijesio da obrise greske i to je uspio kod prve,ali druga je ostala,kao i poruka Engine System Fault.
Sta mi je ciniti? Majstor mi rece da vozim nekoliko dana, pa da vidim hoce li se sta desavati cudno.Kazaljka za gorivo se i dalje ponasa blentavo.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
prekontrolisi grejace
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Mislio sam to danas al ovaj jedan majstor nije mogao pa cu sutra.Odmah cim dam kontakt pokazuje mi "Engine system fault",tako da vjerujem da su grijaci u pitanju.Recimo kad mi je puklo gumeno crijevo od turbine tek na pola voznje mi je pokazivao istu ovu gresku na displeju.Javicu se kad prekontrolisem grijace.Hvala puno na odgovoru!Dragomir piše:prekontrolisi grejace
-
Promijenio sam grijace, sva cetiri su crkla!Greska se makla,auto sad radi kao sat 
Jedino me brine sto je kazaljka za gorivo i dalje sjebana...Zna li neko kako bi se to moglo srediti, obzirom da majstori precutkuju, niko nista da mi kaze povodom toga? Ne razumijem se u to, ali obzirom da kompjuter normalno pokazuje "distance to empty" mislim da je greska nedje u instrument tabli...

Jedino me brine sto je kazaljka za gorivo i dalje sjebana...Zna li neko kako bi se to moglo srediti, obzirom da majstori precutkuju, niko nista da mi kaze povodom toga? Ne razumijem se u to, ali obzirom da kompjuter normalno pokazuje "distance to empty" mislim da je greska nedje u instrument tabli...