Izrada kedera zadnje soferke za TC2
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Izrada kedera zadnje soferke za TC2
Kako mi je pri sudaru zadnja soferka iscepala keder sada nemam isti. Par puta se na forumu pojavljivala informacija da se uzme na Bubanj potoku "metrazni keder" pa da se od njega ukraja.
Pitanje je sledece ako neko zna: cime lepiti coskove i spoj da se to ne raspadne? Ipak bi to moralo da drzi kako treba a ne da ispadne soferka na prvoj rupi i ubije nekog pozadi.
Sta mislite o ideji da se za donje uglove koji su prilicno ostri od nekog celicnog lima iseku uglovi kao sto su oni ukrasni limcici na tim ostrim uglovima pa da se to fiksira srafovima preko kedera i stakla?
Ovo ne bi bilo lose resiti jer vidim da mnogo ljudi kuburi sa kederima. Ja cu otici na Bubanj potok u subotu ako budu oni Novosadjani sto prodaju te gume da vidim da li imaju neki keder koji odgovara taunusovom pa da probam ...
Pitanje je sledece ako neko zna: cime lepiti coskove i spoj da se to ne raspadne? Ipak bi to moralo da drzi kako treba a ne da ispadne soferka na prvoj rupi i ubije nekog pozadi.
Sta mislite o ideji da se za donje uglove koji su prilicno ostri od nekog celicnog lima iseku uglovi kao sto su oni ukrasni limcici na tim ostrim uglovima pa da se to fiksira srafovima preko kedera i stakla?
Ovo ne bi bilo lose resiti jer vidim da mnogo ljudi kuburi sa kederima. Ja cu otici na Bubanj potok u subotu ako budu oni Novosadjani sto prodaju te gume da vidim da li imaju neki keder koji odgovara taunusovom pa da probam ...
- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
Re: Izrada kedera zadnje soferke za TC2
vidi pa javi i ja kuburim sa zadnjim kederom moj se raspao
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Napravis soferku u Pancevi koje ima crni deo po rubu da bi se uhvatio lepak .
Namazes lepak za sofersajbne na lim i postavis soferku . NE treba ti kered , a dihtuje 100% .
Bosko na svom taunusu ima ivakav sistem kacenja
Namazes lepak za sofersajbne na lim i postavis soferku . NE treba ti kered , a dihtuje 100% .
Bosko na svom taunusu ima ivakav sistem kacenja
-
- VR
moze li se postojeca soferka (koja je nabavljena u medjuvremenu) prepraviti - dodati to crnilo da bi mogla da se zalepi?
- van
- VIP
Mislim da ne moze , jer se to stavlja pri procesi izrade stakla
-
- VR
Ima tu problem jer mora da se menja nacin kacenja neba ako se lepi soferka sad mi pade na pamet. Zvao sam Gumatiks iz Novog sada imaju kaze desetak kedera za soferke pa cu da vidim da li sutra dolaze na Bubanj potok i da im ponesem uzorak posto oni nikad ne nose sve sto imaju kad dolaze za Beograd.
Sto se tice lepljenja kedera na coskovima, dok sam se bavio ronjenjem, imali smo neki italijanski lepak za lepljenje neoprenskih odela koji je topio tu gumu nisi mogao da ga pocepas na istom mestu nikako a nije ti bio potreban pritisak za spajanje. Sigurno imaju nesto i za lepljenje kedera.
Sto se tice lepljenja kedera na coskovima, dok sam se bavio ronjenjem, imali smo neki italijanski lepak za lepljenje neoprenskih odela koji je topio tu gumu nisi mogao da ga pocepas na istom mestu nikako a nije ti bio potreban pritisak za spajanje. Sigurno imaju nesto i za lepljenje kedera.
- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
proveri pa javi
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
plus kod nas nemaju onu zivu gumu sto odmakne malo soferku od falca citaj - 8-10 mm ,pa dubina soferke ostane ista za neke varijante lajsni
ovako utone soferka
ovako utone soferka
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

-
- VR
Nisam nista uradio za sad, ne mogu da odem na Bubanj potok a i ovi iz Gumatiksa nisu nosili zadnji put te kedere. Dacu sinu uzorak sledece nedelje da proveri u Novom Sadu u samoj firmi sta im je najpribliznije, a sada se bavim limarijom. Ovo znaci od sledece nedelje mogu da nastavim.
-
- VR
Nastavak istrazivanja: u Gumatiksu imaju keder koji je isti kao sa Taunusa sem jedne sitnice - ne postoji kanal za osigurac (onaj srebrni koji ide sredinom kedera) - vec je to ravno i popunjeno.
Pitanje je sad kakva je njegova uloga? Vidim da na mnogim Taunusima tog osiguraca nema ili je umesto njega trpan crni silikon. I ja sam vozio skoro dve godine bez tog osiguraca pozadi pa se nista nije desavalo. Ima li neko kakvo iskustvo po tom pitanju ili da se uzima taj keder pa da sledi nastavak radova?
Pitanje je sad kakva je njegova uloga? Vidim da na mnogim Taunusima tog osiguraca nema ili je umesto njega trpan crni silikon. I ja sam vozio skoro dve godine bez tog osiguraca pozadi pa se nista nije desavalo. Ima li neko kakvo iskustvo po tom pitanju ili da se uzima taj keder pa da sledi nastavak radova?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Taj osigurač služi da nategne keder da bolje nalegne i popuni praznine, a sad druge strane da šoferka ne ispadne pri havariji. Moguće je da su oni samom smešom gume napravili keder tako da mu osigurač nije potreban, pitaj njih.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Daka
- Poruka: 269
- Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 19:45h
Imas na bubanj potoku da kupis lepak "PASCO FIX" lepi sve zivo set tih komponenti kosta oko 30eur,znaci ludacki lepak kad njime nesto zalepis tu je kraj svim mukama lepi i gumu bez problema! 

FORD S-MAX 2.0 TDCI 140KS 2008
-
- VR
Ovako, da kazem jednostavno - nema u ovoj zemlji zamenskog kedera od koga sa moze napraviti keder za Taunusa. Ono sto prodaju u Gumatiksu kao zamenu ne moze da stigne od falca do prevoja na sasiji - original keder je skoro duplo siri tako da ostaju svi ostali izvori - citaj inostranstvo ili polovni domaci ...
Moze sto se mene tice lock.
Moze sto se mene tice lock.
- van
- VIP
Sikafleks 11c је полиуретански лепак који се растеже 400% , тј. 4 пута .Еластичнији је од гуме од које је направљен кедер . Имаш га и у црној боји . Он је погодан за лепљење кедера на геровима . Што се тиче самог профила можеш да га узмеш од било ког аутомобила који има сличан профил . А што се тиче самог кедера , ја има од ТЦ3 , у јако добром стању . Стакло од ТЦ3 је 2 цм дуже од стакла за ТЦ2 .
-
- VR
Slali su mi iz Mojsinja odlican keder ali za TC3 - dimenzija ne odgovara dal po visini ili sirini ali je problem i u tome sto je soferka zadnja za TC2 u gornjoj zoni zaobljena a u donjoj ostar ugao a kod TC3 su sve ostri uglovi pa bi morala da se lepi na vise mesta i mislim da ne bi bila dovoljne duzine.
Taj Sikafleks 11 trazim zadnjih dve nedelje nigde da ga nadjem a necu da koristim Body odmah se stvrdne dok diht masa koju skidam na Taunusu posle 35 godina jos uvek ima svojstva gume a ne plastike...
Iz Gumatiksa sam znaci uzeo keder slican originalu ali je mnogo uzi pa kad se stavi na staklo ono u postojecem lezistu landara. Mozda bi moglo da se zalepi i tim Sikafleksom tako da keder nalegne na staklo a da se popunjava u zoni naleganja na sasiju pa da se malo oblikuje - za sada cekam Savu forda daje kedere po 2000 doneo mi je jedan ali nije taj kaze ima ih tonu ali mu je tesko da ih sve iz nekog kamioneta istrese razvije i pregleda a nije ih ni obelezavao vec samo trpao. Inace doneo mi je i gomilu rucica migavca - uzecu jednu za svaki slucaj.
Koliko bi kostao taj tvoj keder da probam ovo sa Sikafleksom?
Taj Sikafleks 11 trazim zadnjih dve nedelje nigde da ga nadjem a necu da koristim Body odmah se stvrdne dok diht masa koju skidam na Taunusu posle 35 godina jos uvek ima svojstva gume a ne plastike...
Iz Gumatiksa sam znaci uzeo keder slican originalu ali je mnogo uzi pa kad se stavi na staklo ono u postojecem lezistu landara. Mozda bi moglo da se zalepi i tim Sikafleksom tako da keder nalegne na staklo a da se popunjava u zoni naleganja na sasiju pa da se malo oblikuje - za sada cekam Savu forda daje kedere po 2000 doneo mi je jedan ali nije taj kaze ima ih tonu ali mu je tesko da ih sve iz nekog kamioneta istrese razvije i pregleda a nije ih ni obelezavao vec samo trpao. Inace doneo mi je i gomilu rucica migavca - uzecu jednu za svaki slucaj.
Koliko bi kostao taj tvoj keder da probam ovo sa Sikafleksom?