problem sa paljenjem
Moderator: Dragomir
- hell
- Poruka: 3
- Član foruma od: sreda, 1. dec. 2010. u 00:23h
problem sa paljenjem
Zdravo svima. Ja sam Nenad iz Uzica i imam jedan problem koji me muci.
Imam Ford Fiestu 1.4 TDCI 2004. Prilikom prvog paljenja (obicno kad je malo hladnije) motor samo jednom okrene i stane. Akumulator nije jer sam kupio nov, ne bi trebalo ni da su grejaci jer se lampica pali a nekada upali i na minusu a nekad nece ni na 10 stepeni. Bio sam na diagnostici oni kazu sve je u redu. Da li je neko imao slican problem?
Imam Ford Fiestu 1.4 TDCI 2004. Prilikom prvog paljenja (obicno kad je malo hladnije) motor samo jednom okrene i stane. Akumulator nije jer sam kupio nov, ne bi trebalo ni da su grejaci jer se lampica pali a nekada upali i na minusu a nekad nece ni na 10 stepeni. Bio sam na diagnostici oni kazu sve je u redu. Da li je neko imao slican problem?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: problem sa paljenjem
Opisi malo detaljnije ponasanje
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- hell
Pa ovako. Kada auto duze ne palim (1-2 dana) a spoljna temperatura relativno niza (ispod 10 stepeni) desava se to da auto nece uopste da vergla nego samo okrene jednom ili dva puta i stane kao da je akumulator skroz mrtav a nije jer sam kupio nov.
- hell
Sad sam isao da upalim auto i isto mi se desilo ali je upalio iz drugog puta. Imam utisak da je elektronika tj. da neki relej nije u redu ili cetkice na alnaseru.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
ILI balc ili white hors akumulator :-) , nisu za q
moze biti i lanaser, a i regler(zna nekad da radi nekad ne), ili negde vuce struju negde...
za pocetak skini klemu preko noci, ako ujutru upali, znaci vuce struju,
izmeri punjenje mora da bude preko 14- trebalo bi 14,5 to je dva minuta, i alnaser (ali najverovatnije i najbitnije) kod majstora elekticara
moze biti i lanaser, a i regler(zna nekad da radi nekad ne), ili negde vuce struju negde...
za pocetak skini klemu preko noci, ako ujutru upali, znaci vuce struju,
izmeri punjenje mora da bude preko 14- trebalo bi 14,5 to je dva minuta, i alnaser (ali najverovatnije i najbitnije) kod majstora elekticara
Poslednja izmena: darko darko, na dan sreda, 1. dec. 2010. u 20:49h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
mozda treba carobna ruka majstora da malo cacne pa da to radi 

Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9929
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
+ cekic i ima da proradi odmahrsdforddragomir piše:mozda treba carobna ruka majstora da malo cacne pa da to radi

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)