Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

FORD FIESTA 1.8 TDDI 2002.god LAMPICA AIRBAG-a I GREJAČI

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
trispeed
Poruka: 31
Član foruma od: nedelja, 11. okt. 2009. u 21:23h

FORD FIESTA 1.8 TDDI 2002.god LAMPICA AIRBAG-a I GREJAČI

Poruka od trispeed » subota, 27. nov. 2010. u 01:05h

Kao što je napisano vlasnik sam forda fieste restyling 1.8 tddi 2002. god.

Prvo pitanje:
Lampica airbag-a mi je stalno uključena.Prijatelj mi kaže da su airbagovi tu a na autu nema tragova lupanja koja mogu biti eventualni uzrok.Kad dam kontakt bilo dok motor ne radi ili je uključen situacija je ista.Naime signalna lampica airbag-a se pali tj. blinka 5 puta pa ide mala pauza i to se ponavlja 4 puta.Poste toga lampica biva trajno upaljena tokom vožnje.Na forumu sam naišao na informacije da blinkanjem lampice sama ukazuje na vrstu kvara.Zna li neko o kakvom se kvaru ovde radi.

Drugo pitanje:
Tokom prošle zime imao sam problem da grejanja kabine odnosno sa vožnjom automobila na kraćim relacijama. Motor hladan a grejanje kao da ne radi.Potrebno je voziti duže relacije da se motor ugreje a grejanje proradi.Prepostavio sam da grejači antifriza (nalaze se između motora i šasije) ne rade.Proverom istih ustanovio sam da su ispravni te gledajući šemu autodate grejači čini mi se ne dobijaju struju ili od davača preko kompjutera ili od releja.Da li neko ima ili imao je ovkav problem tj. zna rešenje istog.

Unapred zahvalan.
Dejan

adnan89
Poruka: 349
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h

Re: FORD FIESTA 1.8 TDDI 2002.god LAMPICA AIRBAG-a I GREJAČI

Poruka od adnan89 » subota, 27. nov. 2010. u 01:55h

za prvo pitanje ne mozes nista bez dijagnostike, 99% je neki od senzora izgubio spoj i prijavio ti gresku ili je isti stradao...

a za drugo pitanje, moze biti i termostat...

da li u mjestu dok ne vozis imas grijanje i kakvo?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 27. nov. 2010. u 07:06h

AIR BAG lampica bi terbalo da ima neku pauzu izmedju tih 5 blinkanja posto je kod greske dvocifren(1 pauza 4 je 14 itd)Postoji razlika u vecim i manjim pauzama

Za gerjanje nije dovoljno da rade grejaci za vodu vec treba da je i termostat ispravan
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

trispeed
Poruka: 31
Član foruma od: nedelja, 11. okt. 2009. u 21:23h

Poruka od trispeed » subota, 27. nov. 2010. u 09:23h

Sumnjao sam i ja na to.Na temp. od recimo 15C pa naviše grejanje je u kabini je odlično a motor zagrejan za kratko vreme.Proverio sam termostat on je sigurno ispravan.Jedino mi ostaje sumnja da se grejači odnosno dovod napona na istim u pitanju. Dobro bi mi došla i informacija ko bi to mogao da otkloni mislim da oba problema.Živim u Boru.

Bartone
Poruka: 2
Član foruma od: četvrtak, 7. jan. 2010. u 17:35h

Poruka od Bartone » ponedeljak, 21. mar. 2011. u 19:50h

trispeed piše:Dobro bi mi došla i informacija ko bi to mogao da otkloni mislim da oba problema.Živim u Boru.
kolega trispeed...
i ja zivim u Boru i lepo sam ti objasnio sta je resenje tvojih problema oko grejanja.
ali izgleda da ce jos dosta zima proci a ti se u tim kolima ugrejati neces.
pozz

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“