ford fokus 2010 1,8 tdci ???
Moderator: Dragomir
- djordje djordje
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 4. okt. 2010. u 00:00h
ford fokus 2010 1,8 tdci ???
kupio sam novi fokus pre 15 dana,pa me zanima ako ima neko neki savet o odrzavanju,elektronici i takvim stvarima? i na koliko obrtaja bi trebalo da ga vozim u pocetku posto je nov ??
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: ford fokus 2010 1,8 tdci ???
Ja cu te posavetovati laicki, a verovatno ce se naci neko strucniji od mene.
Sto se odrzavanja tice tu se drzi preporuka proizvodjaca, eventualno smanji interval malog servisa na 10k km, zbog losijeg goriva i tezih uslova exploatacije.
Sto se tice voznje u pocetku mislim da u prvih 1500-2000km ne bi trebao da ga silis u obrtaje previse, znaci do 2500-3000 je dosta, a posle slobodno vise
Ali za pocetak pogledaj i predstavi se kako treba u podforumu, otvoris novu temu i kazes nesto o sebi a ne u tudjoj navedes samo model auta i to je to. Znaci barem ime, odakle si...
Plus je tema na pogresnom mestu pa sam je premestio.
Sto se odrzavanja tice tu se drzi preporuka proizvodjaca, eventualno smanji interval malog servisa na 10k km, zbog losijeg goriva i tezih uslova exploatacije.
Sto se tice voznje u pocetku mislim da u prvih 1500-2000km ne bi trebao da ga silis u obrtaje previse, znaci do 2500-3000 je dosta, a posle slobodno vise

Ali za pocetak pogledaj i predstavi se kako treba u podforumu, otvoris novu temu i kazes nesto o sebi a ne u tudjoj navedes samo model auta i to je to. Znaci barem ime, odakle si...

Plus je tema na pogresnom mestu pa sam je premestio.
Fiesta!!
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Re: ford fokus 2010 1,8 tdci ???
Bas kao sto je Dule rekao, prvid 2500-3000km-a bez 'guranja' u visoke obrtaje (preko 3000rpm-a) i pazljivo sa kocnicama jer sve treba da 'legne' na svoje mesto. Sto se odrzavanja tice, nema potrebe da razmisljas o tome u narednih godinu dana osim ako ne prelazis veliku kilometrazu.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.