Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Karburator

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Karburator

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 20:34h

Taj deo na autu je za mene totalna misterija.. Stavim jedan karburator auto ima hiljadu knedli,ali zato pali i radi na leru odlicno. Stavim drugi karburator auto ide odlicno,ali zato na leru radi na 300rpm (bukvalno) ali se ne gasi! I ne mogu da mu povecam obrtaje. Sauh radi,kad je on upaljen drzi ga na 1100-1200rpm kad se sauh "ugasi" spusti obrtaje na 300rpm treska,ali ne gasi se! Probao sam da stavim el.diznu sa ovog drugog karburatora na kome ler bas lepo radi i nista nisam dobio.. Da ne pominjem da je karburator kompletno ociscen i na njemu sve na izgled radi...

E sad ja vas pitam zasto ne mogu da povecam taj ler?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Karburator

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 20:37h

Mene savršeno buni tvoj sistem ubrizgavanja sa el.pumpom visokog pritiska,bez regulatora pritiska... a imaš karburator.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Dusan64

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 20:47h

Ali eliminisem ubrizgavanje totalno kad ga stavim na neutral na prekidacu na plin,znaci on trosi samo ono sto ima u karburatoru i opet mu je mnogo nizak ler a ide dobro i dalje.. Znaci nije do pumpe..pumpa ko pumpa,zato karburator ima plovak,da zatvori kad je pun.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 23:42h

Jesi probao da staviš dizne sa ovog što radi dobro u vožnji na onaj prvi ? (mislim na diznu za gorivo ne na ler diznu)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 7. sep. 2010. u 12:12h

Karburator ima plovak da zatvori 0.3 bara koliko pravi mehanička pumpa , a ne za 2-3 bara koliko pravi el. pumpa od injection-a .
Kao prvo pitanje , da li imaš dva ista karburatara ( mislim na izgled) ?
Jedan ima dobru odmerene ler diznu , a drugi sve ostale dizne . Rasklopi taj što ne drži ler , lepo ga operi i produvaj sve kanale , pontiraj sve obrnutim rasporedom od rasklapanje i ušrafi mu ler diznu od tog drugog što lepo drži ler.
Šraf za smeši inicijalno postavi na 2 1/2 krugova , a kada se motor zagreje , naštelovaćeš kako treba .
Nadam se na ne vuče negde falš vazduh , jer to ume da zeza ler .

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 7. sep. 2010. u 19:47h

Da kao što reče Steva, ne može plovak da zatvori tih nekoliko bari koliko daje el. pumpa pa još bez regulatora.
Imaš spoljne el. pumpe koje daju i mnogo slabiji pritisak, isti onaj koji daje i mehanička.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 7. sep. 2010. u 19:58h

Sve sam isprobao sto ste rekli.. Karburator je ociscen,menjene dizne za ler,menjane i one dizne u sredini,te za gorivo,auto proban na neutralu,znaci pumpa ISKLJUCENA,posto sam na prekidacu namestio da kada stavim na benzin on upali pumpu.. E sad,jedino sto nije moglo da se lepo uradi,to je montaza filtera za vazduh. Na karbu nemaju rupe za njega,ali na izgled je lepo stajao,ne mozes da ga mrdnes.. Jedino to ostaje,da vuce fals vazduh.. Mada on bi trebao da radi i bez filtera za vazduh... Al kazem,radi na 300rpm i nema sanse da se ugasi.. Zaletim ga,zakocim naglo i on nastavi da radi..

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 8. sep. 2010. u 19:28h

Mozda to ima veze sa ove dve budze na koje ide vakum (ne znam sta su)?

http://img94.imageshack.us/i/dsc07756q.jpg/

EDIT: Popravljeno,radi ko satic.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“