Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pokazivac goriva focus MK1

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Slaven
Poruka: 50
Član foruma od: utorak, 9. maj 2023. u 18:06h

Pokazivac goriva focus MK1

Poruka od Slaven » utorak, 9. maj 2023. u 20:33h

Pozdrav,vlasnik sam fokusa 2003 godiste mk1 model benzin 74KW,ugradjen plin,kazaljka za benzin odavno ne radi,pokazuje da je rezervoar stalno pun u najvecem broju slucajeva,ponekad spadne na pola,ponekad na 3/4 ponekad malo vise od toga,ali dominantno na full,to se verovatno nasumicno nekad promeni kad se upali auto,self test prijavljuje gresku 9202-fuel sending unit open circuit,mehanicar mi je rekao da ne veruje da je plovak i ako mu nisam izneo nikakve detalje i nista nije gledano po tom pitanju,problem je nastao jos pre nego sto je ugradjen plin.Na bord racunaru deo koji pokazuje koliko kilometra moze da se predje sa trenutnom kolicinom goriva ponekad ukratko nestane pa se ponovo vrati,izbace se ravne crtice ili samo stoji prazno pa se brzo ponovo vrati podatak koji je svakako netacan,ne znam da li je to normalno.

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Re: Pokazivac goriva focus MK1

Poruka od M.M.L. » utorak, 9. maj 2023. u 20:57h

Nije normalno. Imas gresku koja kaze da imas otvoreno kolo, ja bih poceo odatle

Stalker
Poruka: 111
Član foruma od: petak, 10. sep. 2021. u 20:49h

Poruka od Stalker » utorak, 9. maj 2023. u 21:03h

I mene zeza taj pokazivač benzina na Mondeu, varira od punog pa do polovine uglavnom. Ali pokazije tačno kad je između 0 i prve crte, i pali lampicu kad je stvarno na rezervi. Nisam išao kod majstora, prethodni vlasnik kaže da pokušavao nešto da sredi oko toga i nije uspeo, tako ga vozio godinama.
Sreća pa vozim na plin ☺
Mondeo Mk3 2.0 107kw
Focus Mk1 TDDI 1.8 55kw, RIP :'(

ljuba power
Poruka: 2705
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » utorak, 9. maj 2023. u 21:12h

odeš do majstora koji radi forda.ima sigurno ispravnih plovaka,ostalih posle zamene kompletnih pumpi...pa neka ti ugradi dobar plovak.mora se skidati rezervoar,tako da prepustiš to majstoru i spremiš oko 4000,4500 din

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 9. maj 2023. u 21:36h

Prost je kvar na relativno prostom autu - pokazivač za gorivo ne radi, dijagnostika kaže da je problem u senzoru pokazivača takozvanom plovku, majstor kaže da ne veruje da je plovak. Znaš šta u tom slučaju treba prvo promeniti? Majstora.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Slaven
Poruka: 50
Član foruma od: utorak, 9. maj 2023. u 18:06h

Poruka od Slaven » utorak, 9. maj 2023. u 22:25h

https://files.fm/u/vdyrdznyk ovde sam snimio self test na instrument tabli,ne znam koliko je pouzdan,majstoru nisam nikakve detalje iznosio,odmah je rekao da posto se vozi na plin hoce to da bude uzrok,ali problem je jos ranije nastao.

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 10. maj 2023. u 22:57h

Отишли су намотаји на реостату пловка .
Мени је забагрела пумпа пре пар месеци , а и казаљка ми није радила , исти ауто као твој . Променио сам уложак пумпе и при томе видео од клизања прекинут реостат пловка . То , као што је Љуба рекао , да се узме са неке комплетне пумпе која је замењена .
Каже ти лепо дијагностика да је струјно коло отворено , тј. да је жица у прекиду . А мајстора питај колико малтерише по квадрату , треба неку викендицу да завршавам после грубих радова , па ми треба дунђер

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“