Ford Tranzit,centralna brava
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 22
- Član foruma od: subota, 24. sep. 2022. u 20:15h
Ford Tranzit,centralna brava
Pozdrav svima,
Imam problem sa centralnom bravom na Ford Tranzit 2005 godiste.
Naime,centralna radi iskljucivo na kljuc,a ne na daljinski.Ponasa se tako da zakljuca pa odmah otkljuca.Obzirom da su bravice na bocnim i zadnjim vratima neispravne prepostavljam da je to razlog.
Pitanje glasi.Ja bih zeleo da mi centralna radi samo na vozacevim i suvozacevim vratima dok bi na bocnim i na zadnjim stavio posebno zakljucavanje.Da li je to izvodljivo i da li moze proci tehnicki pregled ako imam posebno zakljucavanje bocnih i zadnih vrata tj ako nisu povezani na centralno.
Nisam siguran da li sam bio dovoljno jasan.
Hvala unapred.
Imam problem sa centralnom bravom na Ford Tranzit 2005 godiste.
Naime,centralna radi iskljucivo na kljuc,a ne na daljinski.Ponasa se tako da zakljuca pa odmah otkljuca.Obzirom da su bravice na bocnim i zadnjim vratima neispravne prepostavljam da je to razlog.
Pitanje glasi.Ja bih zeleo da mi centralna radi samo na vozacevim i suvozacevim vratima dok bi na bocnim i na zadnjim stavio posebno zakljucavanje.Da li je to izvodljivo i da li moze proci tehnicki pregled ako imam posebno zakljucavanje bocnih i zadnih vrata tj ako nisu povezani na centralno.
Nisam siguran da li sam bio dovoljno jasan.
Hvala unapred.
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Ford Tranzit,centralna brava
Izvodljivo.. jeste.
Centralna brava nije obavezna ni jednim zakonom, niti je bilo cime definisano kako treba da radi ako postoji (da li mora istovremeno da otkljucava sva vrata ili ne).
Mada... deluje mi jednostavnije i jeftinije da zamenis postojece dve brave, nego da to budzis.
Osim, ako ne zelis neki "lanac-katanac" sistem na teretnom delu.
Centralna brava nije obavezna ni jednim zakonom, niti je bilo cime definisano kako treba da radi ako postoji (da li mora istovremeno da otkljucava sva vrata ili ne).
Mada... deluje mi jednostavnije i jeftinije da zamenis postojece dve brave, nego da to budzis.
Osim, ako ne zelis neki "lanac-katanac" sistem na teretnom delu.
Djak pesak 

-
Hvala na odgovoru.
I ja bih voleo da zamenim brave i resim problem ali snop zica koje idu na zadnju bravu mi se pokidale.Jedno 4 ili 5.Obzirom da su sve crne boje ne mogu da znam kako da da ih nastavim.
Ja sam to zamislio da na zadnjim vratima stavim,ne katanac nego postoje one sigurnosne brave za kombi.Lepo izgledaju.
Na bocnim vratima bi stavio original njegovu bravu samo sto bi ih zakljucavao kljucem posebno.
I ja bih voleo da zamenim brave i resim problem ali snop zica koje idu na zadnju bravu mi se pokidale.Jedno 4 ili 5.Obzirom da su sve crne boje ne mogu da znam kako da da ih nastavim.
Ja sam to zamislio da na zadnjim vratima stavim,ne katanac nego postoje one sigurnosne brave za kombi.Lepo izgledaju.
Na bocnim vratima bi stavio original njegovu bravu samo sto bi ih zakljucavao kljucem posebno.
- mbole
Onaj ko ume da nabudzi da se bocna i zadnja iskljuce iz sistema centralne, ume i da nadje koja je koja zica i da ih spoji ili zameni 

Djak pesak 

-
Istina je i to.Pokusat cu varijantu da sve bude originalno.
- mbole
Zaboravih..
Najcesce je taj deo instalacije koji ulazi u peta vrata zaseban, negde od zadnjeg blatobrana, eventualno nede vise izmad stop lampi. Ne znam sigurno za tranzit, al vredi proveriti.
Potazis po otpadima celo to parce instalacije i zamenis, konektor na konektor..
Najcesce je taj deo instalacije koji ulazi u peta vrata zaseban, negde od zadnjeg blatobrana, eventualno nede vise izmad stop lampi. Ne znam sigurno za tranzit, al vredi proveriti.
Potazis po otpadima celo to parce instalacije i zamenis, konektor na konektor..
Djak pesak 

-
Super ideja.Ako je konektor na konektor to je odlicno.Jeste u pravu ste.Nalazi se upravo u visini stopaljke.Proverit cu da li je sa druge strane konektor.Onda je problem resen.Stavim sve originalno Hvala na savetu.
- mbole
Sa druge strane obicno nije jedan konektor, vec vise njih, to jest do svakog elementa posebno.
Al to ne bi trebalo da je tesko 'prekopirati', tipicno su zice dovoljno razlicitih duzina, da znas sta je sta. A pogotovu ako je skinuto sa drugog auta, tj polovno, vec su se zice 'oblikovale' po krivinama...
Fakat.. treba razbucati vrata...
Al to ne bi trebalo da je tesko 'prekopirati', tipicno su zice dovoljno razlicitih duzina, da znas sta je sta. A pogotovu ako je skinuto sa drugog auta, tj polovno, vec su se zice 'oblikovale' po krivinama...
Fakat.. treba razbucati vrata...
Djak pesak 

-
Da tako je.Javit cu sta sam uradio.