ford cmax 2.0tdci sivi dim kad je zagrejan
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 21
- Član foruma od: četvrtak, 31. avg. 2017. u 18:03h
ford cmax 2.0tdci sivi dim kad je zagrejan
Zdravo ljudi, opet ja, pišem samo kad imam problem jer se u mehaniku uopšte ne razumem!
Problem sa Maxom mi se desio danas, na naplatnoj stanici bg.
vozio iz Niša, sve ok je bilo. Kad sam stao na naplatnu stanicu, sivkast dim svuda oko mene. došao do parkinvga, na leru ima dima ali se smanjuje što duže auto stoji.
Došao sam u posetu prijateljima pa bih zamolio za neko objašnjenje ili nekog ko bi mogao da pogleda bg i okolina , jer sam sa klincem i suprugom.
Dpf je bušen septembra i tad je zamenjen softver...
Problem sa Maxom mi se desio danas, na naplatnoj stanici bg.
vozio iz Niša, sve ok je bilo. Kad sam stao na naplatnu stanicu, sivkast dim svuda oko mene. došao do parkinvga, na leru ima dima ali se smanjuje što duže auto stoji.
Došao sam u posetu prijateljima pa bih zamolio za neko objašnjenje ili nekog ko bi mogao da pogleda bg i okolina , jer sam sa klincem i suprugom.
Dpf je bušen septembra i tad je zamenjen softver...
-
Re: ford cmax 2.0tdci sivi dim kad je zagrejan
Update:
Upaljena chek engine lampa na tabli,
izvmbacuje kod p2566
koliko pročitah na netu nešto vezano za pritisak u turbini.
Majstor koji ga je gledao kaže da treba cela turbina na remont...
auto ne troši ulje, niti meša vodu, a izbacuje sivi dim...
Da li sem turbine treba još nešto da se pogleda, jer mi je čudno da turbina pravi takav problem...
i da li se još nešto menja kada se remontuje turbina?
Upaljena chek engine lampa na tabli,
izvmbacuje kod p2566
koliko pročitah na netu nešto vezano za pritisak u turbini.
Majstor koji ga je gledao kaže da treba cela turbina na remont...
auto ne troši ulje, niti meša vodu, a izbacuje sivi dim...
Da li sem turbine treba još nešto da se pogleda, jer mi je čudno da turbina pravi takav problem...
i da li se još nešto menja kada se remontuje turbina?
- Stefan_93
- Poruka: 1516
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Zameni ulje kad vec remontujes turbinu.
To su i meni savetovali kad sam menjao turbinu, doduse nisam je remontovao vec kupio polovnu.
To su i meni savetovali kad sam menjao turbinu, doduse nisam je remontovao vec kupio polovnu.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Ko je radio software?
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
software je radjen u Turskoj, nemam pojma kako se zove servis, mislim da nije ni bitno, septembra 2021, crkao dpf na letovanju, a nov je bio oko 2000e pa se više isplatilo da samo izbušim stari i odradim software, iskoštalo je oko 150e... napomenuli su mi da ukoliko je potrebno zbog registracije, kada dodjem u srb. da kupim dpf i u ovlašćenom servisu da mi instaliraju novi software. Od tada auto prešao 9000km, ulje i svi filteri zamenjeni pre 1.000 km.
Avgusta 2021 je izbacio istu grešku (p2566) i tada je zamenjen taj senzor pritiska turbine, čišćen dpf (ali nije pomoglo) , zamenjeno crevo turbine.
Auto je do sad išao fenomenalno, danas se vraćam za niš, nisam uspeo da nađjem normalnog majstora, zbog praznika, imam osiguranje za pomoć na putu, nadam se da mi neće zatrebati...
p.s. meni je nelogično da zbog turbine izbacuje sivi dim na auspuh...
našao sam neki serivis za turbine XXX, čovek mi traži 80-200e za remont što mislim da je ok, poenta je što nisam siguran da će mi to rešiti problem.
posuda za vodu je čista, ulje je na max! ne vidim da je trošio ni ulje ni vodu...
Avgusta 2021 je izbacio istu grešku (p2566) i tada je zamenjen taj senzor pritiska turbine, čišćen dpf (ali nije pomoglo) , zamenjeno crevo turbine.
Auto je do sad išao fenomenalno, danas se vraćam za niš, nisam uspeo da nađjem normalnog majstora, zbog praznika, imam osiguranje za pomoć na putu, nadam se da mi neće zatrebati...
p.s. meni je nelogično da zbog turbine izbacuje sivi dim na auspuh...
našao sam neki serivis za turbine XXX, čovek mi traži 80-200e za remont što mislim da je ok, poenta je što nisam siguran da će mi to rešiti problem.
posuda za vodu je čista, ulje je na max! ne vidim da je trošio ni ulje ni vodu...
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Treba proveriti software, meni lici kao da auto radi regeneraciju.
A ta greska moze da bude zbog solenoida od turba.
A ta greska moze da bude zbog solenoida od turba.
Chip tuning za Ford-ove
-
Neka preporuka za Niš i okolinu ko bi to mogao da pogleda?
-
Ja idalje ne mogu da nadjem majstora. Evo me Nišu, vrtim telefone, niko živ, znan i neznan ne radi do sutra...
Malo sam bolje bacio pogled ispod haube, u posudi za antifriz sam video da ima crne masnoće nahvatalo se na zidovoma same posude, antifriz je idalje crven...
e sad menjan je prošle početkom proe godine...
ne znam.koliko će se videti na slici uspeo sam prstom da skinem nahvatanu masnoću sa zidova posude!

Malo sam bolje bacio pogled ispod haube, u posudi za antifriz sam video da ima crne masnoće nahvatalo se na zidovoma same posude, antifriz je idalje crven...
e sad menjan je prošle početkom proe godine...
ne znam.koliko će se videti na slici uspeo sam prstom da skinem nahvatanu masnoću sa zidova posude!