Svestan sam da je tema o ovom problemu prežvakana 1000 puta. Iskreno, pročitao sam sve teme vezane za probleme sa temperaturama i potencijalno neispravnim termostatima. Izvinjavam se za otvaranje nove teme.
Imam Ford Cmax II 2012 godište, 2.0 163ks
Problem koji mi se javio je teže, sporo postizanje radne temperature i oscilacije u temperaturi tokom vožnje (pad kazaljke za jedan podeok i ponovno, sporo, vraćanje na podeok radne temerature).
Zamenjen je termostat, kupljen je polovan originalni kod Sola u Mladenovcu. Nasuta nova tečnost, nigde ne curi, tečnost na maximumu, sve je naizgled kako treba. Međutim, problem je ostao. Primetio sam da dok ne uključujem ventilaciju (grejanje), temperatura će se podizati. Sporije nego ranije (kada je sve bilo u redu), ali će se podizati. Kada dostigne radnu temperaturu, uključim grejanje, kazaljka krene da pada. Grejanje je dobro u tim trenucima, čini mi se.
Verujem da postoji velika verovatnoća da je i taj polovni termostat bio faličan. Ali pre nego što se upustim u avanturu zvanu novi, originalni termostat u Grandu za 20.000 din, zamolio bih vas da izađete sa vašom idejom šta bih još mogao proveriti i da li bi mogao postojati dodatni problem. Da ne dam tolike pare i da se ispostavi da je problem ostao.
Hvala svima i nemojte zameriti na aktiviranju još jedne teme zvane termostat

Samo da dodam, verujem da će nekome ovo biti smešno, ali oba termostata sam proverio u vreloj vodi i oba se potpuno zatvaraju i otvaraju.