Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford mondeo trosi ulje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Nikakakav
Poruka: 9
Član foruma od: subota, 6. mar. 2010. u 20:05h

Ford mondeo trosi ulje

Poruka od Nikakakav » subota, 6. mar. 2010. u 20:06h

Pozdrav svima,
imam problem pa ako moze neki savet:

naime, vozim ford mondeo-a 2001 godise 1.8 benzinac.
Radio sam servis pre 2000 km sipano je 5w 30 ulje. Juche mi se palila lampica kod naglog kochenja.
Nakon provere video sam da je ulje ispod minimuma. Uzeo sam litru mobilovog istog ulja i sipao sam.
Presao sam 10Km, ulja je bilo josh manje:)) Video sam na parkingu da fleke nema, ali sam za svaki sluchaj otisao na kanal i video da ispod motora nije mastan.
Takodje i motor je suv.

Jedan od savata je da uzmem gushcje ulje i da zamenim filter i da tako "teram". Pa ako moze josh neki savet.

PS: auto ima kompresiju i nije bilo promene u voznji sve je kao i pre 2000km.

Hvala

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Re: Ford mondeo trosi ulje

Poruka od bojcistv » subota, 6. mar. 2010. u 20:43h

gumice ventila...
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

tddi
Poruka: 46
Član foruma od: nedelja, 21. jun 2009. u 21:20h

Poruka od tddi » subota, 6. mar. 2010. u 23:06h

Da li izbacuje neki dim na auspuhu, i ako izbacuje, koje boje? Posto, koliko ja znam, a ne znam mnogo, morao bi da "dimi" ako trosi toliko ulja. Ipak 1l ulja na 10 km ... Prosto neverovatno da nigde ne curi.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » subota, 6. mar. 2010. u 23:19h

kroz gumice zna da prodje i da ne dimi, onda je auspuh mastan i cadjav, zna da popije tako bruku ulja
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 6. mar. 2010. u 23:34h

Ti motori su poznati da pocnu odjedanput da trose ulje i to 2-3 litra na 1000 km.Potrebno je zamenuti karike i srediti glavu(vodjice,gumice),lanac,spaner obavezno,zamajac najverovatnije i jos dosta sitnica
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Nikakakav
Poruka: 9
Član foruma od: subota, 6. mar. 2010. u 20:05h

Poruka od Nikakakav » nedelja, 7. mar. 2010. u 05:47h

Ja sam kontao da cju procji bez karika, ali izgleda da moram i to da reshim. Inache prezadovoljan sam autom.
Da li moze neko od prilike da mi kaze koliko sva ta zamena kosta, poshto ne bih da sipam to gusto ulje. Ako treba sve te zamene, uradicju. Nego chisto da znam da me ne klepaju po servisima.

Hvala vam josh jednom na savetima.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“