1.6 TDCi mk3 trza, sjecka...
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: ponedeljak, 8. nov. 2021. u 18:50h
1.6 TDCi mk3 trza, sjecka...
Pozdrav svima, imam jedan problem za mene izrazito iritirajući, a nažalost neriješiv.
Pitao sam na forumu u Hrvatskoj i niko se nije javio pa reko sa probam sa Srpskim kolegama.
Moj 1.6 TDCi mk3 prešao je 260 tisuća kilometara.
Auto je mapiran i do nedavno je vozio taman kako treba. U međuvremenu je počeo da trza na konstantnom gasu, a to lagano trzanje se javlja na 1600 okretaja, najčešće u 3 brzini. Gas je pritisnut skroz malo, gotovo neprimjetno. Nekad se trzanje osjeti i na 1700,1800 okretaja, ali najviše na 1600. DPF filter je sklonjen prilikom mapiranja, a od kad je trzanje počelo promjenjen je komplet kvačila za zamašnjakom, stavljen najskuplji filter goriva, zablokiran EGR ventil, zamijenjena klapna( TPS senzor), provjeren MAF senzor, senzor temperature goriva, dizne izvađene i promijenijene podloške. Više ne znam što bi dalje. Ako neko ima neki savjet.
Pitao sam na forumu u Hrvatskoj i niko se nije javio pa reko sa probam sa Srpskim kolegama.
Moj 1.6 TDCi mk3 prešao je 260 tisuća kilometara.
Auto je mapiran i do nedavno je vozio taman kako treba. U međuvremenu je počeo da trza na konstantnom gasu, a to lagano trzanje se javlja na 1600 okretaja, najčešće u 3 brzini. Gas je pritisnut skroz malo, gotovo neprimjetno. Nekad se trzanje osjeti i na 1700,1800 okretaja, ali najviše na 1600. DPF filter je sklonjen prilikom mapiranja, a od kad je trzanje počelo promjenjen je komplet kvačila za zamašnjakom, stavljen najskuplji filter goriva, zablokiran EGR ventil, zamijenjena klapna( TPS senzor), provjeren MAF senzor, senzor temperature goriva, dizne izvađene i promijenijene podloške. Više ne znam što bi dalje. Ako neko ima neki savjet.
- mbole
- Poruka: 14908
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Re: 1.6 TDCi mk3 trza, sjecka...
Ovaku na prvu ili sto Bole kaze dizne ili regulator pritiska goriva
Izbacuje li dijagnostika neke greske?
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Izbacuje li dijagnostika neke greske?
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
Ma dizne su išle na provjeru kod jednog od najpoznatijih Bošista u Zg. On ih je ispitivao i ja sam računao to je to. Dizne zezaju i zdravo, doviđenja. Čovjek kaže da nije vidio neka znatnija odstupanja i da on to nebi mijenjao i radio trošak od 700 eura. Dijagnostika ne pokazuje nikakve greške. Auto se u leru zna malo zaletavati, ali okretaji miruju na 800.
-
- Poruka: 96
- Član foruma od: subota, 19. okt. 2013. u 15:15h
Ja sam imao isti problem. Meni je prosle 2 godine mucenja i analiziranja konacno ustanovljeno da zeza senzor radilice. Zamenjen senzor, auto nikad vise trznuo nije. Probaj da ga zamenis, nije skup.
Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Ford Focus MK2/2007.god/1.6tdci/110ks
-
Budem probao i sa njime, sve je moguće. Hvala na savjetu