Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8TDCI trza dok je hladan

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
siky
Poruka: 5
Član foruma od: ponedeljak, 8. nov. 2021. u 12:46h

Focus 1.8TDCI trza dok je hladan

Poruka od siky » ponedeljak, 8. nov. 2021. u 13:07h

Pozdrav! Vozim focusa 2002 1.8 tdci 85kw i imam problem sa trzanjem dok je motor hladan i dok držim konstantan gas, kod ubrzanja se ni ne osjeti. Trzanje je najizraženije između 1500-2000 okretaja u trećoj brzini. Prošle godine sam radio remont injektora i pumpe i od tada mi se to počelo događati. Ponovno sam išao kod majstora na reklamaciju gdje su opet sve skidali i mjerili, novi kodovi su unešeni. Problem nestaje čim auto dosegne radnu temeraturu te ga ugasim i upalim, tada ide ko zmaj. Preko ljeta je to manje izraženo, trzne 2-3 puta i gotovo, ali po zimi trik sa gašenjem i ponovnim paljenjem ne funkcionira. Cijelo vrijeme lagano trzne. Egr je zatvoren sa pločicom, filter goriva je mjenjan tri puta jer sam sumnjao u njega. Još da napomenem da po zimi kada trzne, iz auspuha baci malo bijelog dima, ali skroz malo. Majstor za injektore sumnja na kompjuter za dizne ali ni on nije siguran, na stolu injektori i pumpa rade savrseno. Ako je bitno, auto ima (navodno) 220 000km, ulje i filtere mjenjam svakih 8000km i stavljam original ford formula f 5w-30, zupčasti mjenjan prije cca 40000 km

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21504
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Focus 1.8TDCI trza dok je hladan

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 8. nov. 2021. u 19:09h

Treba ispratiti parametre senzora vezane za temperaturu.

Tu kao da neki od senzora daje pogrešne vrednosti.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

siky

Poruka od siky » ponedeljak, 8. nov. 2021. u 20:04h

To sam i ja pomislio da je nešto vezano za temperaturu, jer kad je motor ugrijan a vani nije hladan zrak, auto radi savršeno. Dijagnostika ne pokazuje nikakve greške. Zaboravio sam napomenuti da mi se čini da je potrošnja malo porasla (možda radi pod "čokom"), nemam board comp da mogu potvrditi, ali od točenja do točenja napravim manje kilometara nego prije.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21504
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 8. nov. 2021. u 20:53h

Zato sam i napisao, ispratiti parametre a ne proveriti da li ima grešaka.

Grešku će izbaciti onog momenta kad nema očitavanja a ne i kad je pogrešno očitavanje
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

siky

Poruka od siky » utorak, 9. nov. 2021. u 09:04h

Jel bi to mogao napraviti preko Forscana? Temperatura rashladne tekucine je ok, na tabli je na sredini kad se ugrije. Senzor temperature goriva? Zraka? Kaze mi majstor da se on nebi previse zamarao s tim, ali mene to jako iritira pogotovo jer sam vec dosta ulozio u taj auto i jako sam zadovoljan s njim.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4931
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » utorak, 9. nov. 2021. u 12:40h

Kao sto ti je rekao Mare u koliko ima bilo kakvog očitavanja neće biti greške. Ti možeš dijagnostikom proveriti da li ima neka greška i možeš u realnom vremenu pratiti temperaturu motora itd.

Послато са Poco x3 помоћу Тапатока

:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

sasa_f1
Poruka: 10026
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » utorak, 9. nov. 2021. u 13:13h

Ja sam imao slucaj na A3 gde mi je senzor temperature rashladne recnosti na dijagnostici za hladan auto davao radnu temperaturu, a na tabli davao tacnu, tj senzor je lagao motorni racunar, jer je izgleda taj izlaz na senzoru crkao. Auto nije mogao da se sastavi hladan od trzanja.

Generalno, ja ne znam da li je iko ikada resio ovo trzanje na tdci od 1500 do 2000rpm, cak sam i ja na mom sivom mk1 imao blago trzanje oko 2k pri konstantnom gasu.

siky

Poruka od siky » utorak, 9. nov. 2021. u 13:35h

Provjerit cu sa dijagnostikom temperature, nadam se da je neki od senzora, da nije nesto sto izuva iz cipela. Znaci, trzanje nije bug nego feature . Ali ovo je iritirajuce, kao misfire na benzincu

AndrijaBL
Poruka: 30
Član foruma od: četvrtak, 3. jun 2021. u 13:44h

Poruka od AndrijaBL » utorak, 9. nov. 2021. u 13:46h

I kod mene ista stvar,nekad trze koji put kad je hladan,bas tako izmedju 1500 i 2000,meni ne smeta tako da nisam ni ganjao da rijesim to

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“