Focus mk2 1.8 tdci trza
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: utorak, 27. sep. 2016. u 08:35h
Focus mk2 1.8 tdci trza
Pozdrav,
auto iz naslova trzucka na laganom gasu(najvise osjetno na nizim obrtajima i/ili kada je hladan), i zna biti veoma zeznuto dok je hladan motor.
- Kada se ugrije, trzanje na lagan gas i/ili male obrtaje spadne na "podnosljiv nivo" ali je idalje prisutno.
- Cim mu se da jaci gas prokine i ide.
- Motor radi kao sat, nista ne lupa. Ne gubi snagu.
Do sada uradjeno:
- EGR OFF(softverski i hardverski),
- nov set kvacila sa pl.zam., (ovo je uradjeno prije ovih problema sa trzanjem)
- sve moguce kombinacije originalnih i drugih dizni uradjene(napravljen mali pomak),
- termostat zamijenjen jer je padala temperatura pod jacim gasom (padne i sada nekada, jednom u 10 puta mozda, inace je zakucan 85-90°C),
- promijenjeni nosaci,
- filter goriva,
- regulator(ventil) na injektorskoj pumpi,
- turbina je u redu,
- novi grijaci,
- razni aditivi sipani...Potrosnja mi djeluje da je OK.
- naravno ulje i filter promijenjen
- filter zraka promijenjen
- maf i map ocisceni
- svi kontakti ocisceni, mase...
- Ujutro je slabije paljenje sad kako je hladnije vrijeme(mada ne znam da li je do kolicine goriva ili konkretno do hladnog vremena). Ujutro bude i lijen na nekoliko prvih pritisaka na papucicu gasa. Prije nego prokine, iza izbacuje plavicast dim.
- U jednom servisu(neovlastenom) su testirali sve sto se tice sistema goriva, i rekli da je tu sve ok.
- U ovlastenom nakacen na dijagnostiku, gdje je izbacio gresku za 2 dizne (zamijenjene) i gresku na injektorskoj pumpi (nisu rekli konkretno koja greska i sta).
- EDIT: jednom ili dva puta mi je na rucnoj dijagnostici (mali bluetooth uredjaj) prikazao gresku Turbo UNDERboosta - tada bi se upalila i crvena lampica na instrument tabli (ovo se desilo u 5 mjeseci) sa engine malfunction porukom
- EDIT2: ne trosi ulje
- Kilometraza auta: 250k (+ oko 50k - neko skinuo nakon/prije uvoza auta)
Sta ciniti?
auto iz naslova trzucka na laganom gasu(najvise osjetno na nizim obrtajima i/ili kada je hladan), i zna biti veoma zeznuto dok je hladan motor.
- Kada se ugrije, trzanje na lagan gas i/ili male obrtaje spadne na "podnosljiv nivo" ali je idalje prisutno.
- Cim mu se da jaci gas prokine i ide.
- Motor radi kao sat, nista ne lupa. Ne gubi snagu.
Do sada uradjeno:
- EGR OFF(softverski i hardverski),
- nov set kvacila sa pl.zam., (ovo je uradjeno prije ovih problema sa trzanjem)
- sve moguce kombinacije originalnih i drugih dizni uradjene(napravljen mali pomak),
- termostat zamijenjen jer je padala temperatura pod jacim gasom (padne i sada nekada, jednom u 10 puta mozda, inace je zakucan 85-90°C),
- promijenjeni nosaci,
- filter goriva,
- regulator(ventil) na injektorskoj pumpi,
- turbina je u redu,
- novi grijaci,
- razni aditivi sipani...Potrosnja mi djeluje da je OK.
- naravno ulje i filter promijenjen
- filter zraka promijenjen
- maf i map ocisceni
- svi kontakti ocisceni, mase...
- Ujutro je slabije paljenje sad kako je hladnije vrijeme(mada ne znam da li je do kolicine goriva ili konkretno do hladnog vremena). Ujutro bude i lijen na nekoliko prvih pritisaka na papucicu gasa. Prije nego prokine, iza izbacuje plavicast dim.
- U jednom servisu(neovlastenom) su testirali sve sto se tice sistema goriva, i rekli da je tu sve ok.
- U ovlastenom nakacen na dijagnostiku, gdje je izbacio gresku za 2 dizne (zamijenjene) i gresku na injektorskoj pumpi (nisu rekli konkretno koja greska i sta).
- EDIT: jednom ili dva puta mi je na rucnoj dijagnostici (mali bluetooth uredjaj) prikazao gresku Turbo UNDERboosta - tada bi se upalila i crvena lampica na instrument tabli (ovo se desilo u 5 mjeseci) sa engine malfunction porukom
- EDIT2: ne trosi ulje
- Kilometraza auta: 250k (+ oko 50k - neko skinuo nakon/prije uvoza auta)
Sta ciniti?
Poslednja izmena: subaša, na dan ponedeljak, 14. dec. 2020. u 13:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4762
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Re: Focus mk2 1.8 tdci trza
Meni lici na neki problem sa gorivom. Je l menjan regulator pritiska?
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
ako mislite na pumpi regulator, mijenjan je, nikakve razlike. mjerio sam pritisak goriva - koliko je on tacan ne znam, krece se do 190kPa, ne znam ni koliki treba bitiNedeljkovic piše: ↑ponedeljak, 14. dec. 2020. u 12:51hMeni lici na neki problem sa gorivom. Je l menjan regulator pritiska?
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
nisi dobro merio...190kpa ne može ni da upali na tom pritisku.sve si nabrojao da je u redu,tako da bi trebalo dijagnostikom ući u live parametar i pratiti rad dizni,pritisak jel varira,koliko otstupa od zadatih vrednosti,....
-
praceno je preko bluetooth aplikacije preko elm327 obd2 uredjaja. pise da fuel rail pressure se krece od 1000 do 190000. pretpostavljam da je to u kPa, jer ne pise cega konkretno, a u postavkama su Metric units.ljuba power piše: ↑ponedeljak, 14. dec. 2020. u 17:21hnisi dobro merio...190kpa ne može ni da upali na tom pritisku.sve si nabrojao da je u redu,tako da bi trebalo dijagnostikom ući u live parametar i pratiti rad dizni,pritisak jel varira,koliko otstupa od zadatih vrednosti,....
- mbole
- Poruka: 14914
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pa ako ide od 1000 do 190000 kako onda moze da bude 190?
190KPa je 1.9 bara, a ti treba da imas nesto reda 1000.
190KPa je 1.9 bara, a ti treba da imas nesto reda 1000.
Djak pesak 

- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
netreba da bude 1000 bara ni 1500,800,900,... jer pritisak varira u zavisnosti od režima rada.kreće se od cc 200 kad upali pa raste kako daješ gas. pri punom opterećenje dostigne i 1000 ali tih 1000 je nebitno.bitno je koliko otstupa od zadanog pritiska,tebi trza na konstatnom gasu pri blagom ubrzavanjju dok je hladan.a to je oko 400-600,700 bara...tu treba očitati parametre:pritiska,temperature,map,boost itd...pa iz toga zakjlučiti gde je problem.taj egr treba pregledati da nije progorio pločicu...
-
Pozdrav, juce sam isao na put, jednom prilikom je uz vece brdo pod vecim gasom ( treca brzina ubrzanje od 60-85 ) na 85km/h izbacio gresku P0234, tada je i sporije nego ranije ubrzao do te brzine. Morao sam obrisat gresku i ugasit-upalit auto da bih mogao dalje voziti. Otic majstoru da rastavi turbinu ili je neki senzor? Crijeva su citava.
- cortina.vr
- Poruka: 157
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
Proverite katalizator da nije zapušen
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Imas klasicnu gresku za overboost, tj turbina prepunjava.
U voznji bi trebalo ispratiti zadate vrednosti map senzora, tj pritiska vazduha u usisnoj cevi. Taj 1.8 tdci u mk2 je poznat po problemu elektoventila varijabilne geometrije.
U voznji bi trebalo ispratiti zadate vrednosti map senzora, tj pritiska vazduha u usisnoj cevi. Taj 1.8 tdci u mk2 je poznat po problemu elektoventila varijabilne geometrije.