Ford Focus 1.8 Nece gorivo u rezervoar
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 14. avg. 2020. u 00:08h
Ford Focus 1.8 Nece gorivo u rezervoar
Poz ljudi potrebna mi je mala pomoc hvala svima unapred koji daju neka resenja..
Vozilo: Ford Focus mk1 1.8 TDCi 2004
Imam problem sa autom kupio auto pre nekoliko dana i lepo super ide sve i ono kazaljka za gorivo na nuli sipam ja u auto 5 litra goriva iz kanistera i nisam palio auto posle toga sipao jos 5 litara i vise nece gorivo dodje do cepa i preliva.. Medjutim sacekam jedno 5 10 minuta i gorivo slegne u rezvoar i sipam. 0.5 do 1 litra i nece vise opet dodje do cepa i preliva ali slegne gorivo opet posle 5 min 10.. Auto je vozen posle toga samo 5km po mojoj proceni u rezervoaru ima bar 10-12 litara goriva a kazaljka jedva da prelazi 0.. Pokusao sam i na pumpi da sipem ono napuni 1 litar i nece vise. Ako je neko imao slicno iskustvo sa ovime ili ako zna neko sta moze da bude problem svaka pomoc je dobrodosla hvala unapred..
Vozilo: Ford Focus mk1 1.8 TDCi 2004
Imam problem sa autom kupio auto pre nekoliko dana i lepo super ide sve i ono kazaljka za gorivo na nuli sipam ja u auto 5 litra goriva iz kanistera i nisam palio auto posle toga sipao jos 5 litara i vise nece gorivo dodje do cepa i preliva.. Medjutim sacekam jedno 5 10 minuta i gorivo slegne u rezvoar i sipam. 0.5 do 1 litra i nece vise opet dodje do cepa i preliva ali slegne gorivo opet posle 5 min 10.. Auto je vozen posle toga samo 5km po mojoj proceni u rezervoaru ima bar 10-12 litara goriva a kazaljka jedva da prelazi 0.. Pokusao sam i na pumpi da sipem ono napuni 1 litar i nece vise. Ako je neko imao slicno iskustvo sa ovime ili ako zna neko sta moze da bude problem svaka pomoc je dobrodosla hvala unapred..
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Ford Focus 1.8 Nece gorivo u rezervoar
Nije isti auto, ali je uzrok problema verovatno slican.
viewtopic.php?f=38&t=30776&p=598478&hil ... lj#p598879
Sve u svemu, treba videti sta blokira prolaz goriva od nalivnog grla do rezervoara.
viewtopic.php?f=38&t=30776&p=598478&hil ... lj#p598879
Sve u svemu, treba videti sta blokira prolaz goriva od nalivnog grla do rezervoara.
Djak pesak 

-
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 14. avg. 2020. u 00:08h
Znaci 99% je nesto blokira prolaz goriva do rezervoara da budem siguran da nije nieki drugi kvar zato sam postavio pitanje ?Hvala na pomoci puno!Teram kod majstora pa cu da javim sta sam napravio kroz nedelju dve, da ostali ljudi znaju posto na internetu ima malo na ovoj temi..
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Postoji i mogucnost i da ti je rezervoar ustvari pun, a da je plovak otkazao.
Al to nikako ne mozemo da znamo.
Na problem sa ulivom ukazuje to sto se nivo goriva spustio nakon 5-10 minuta.
Al to nikako ne mozemo da znamo.
Na problem sa ulivom ukazuje to sto se nivo goriva spustio nakon 5-10 minuta.
Djak pesak 

- nikouro
- Poruka: 253
- Član foruma od: utorak, 5. dec. 2017. u 09:58h
Sobzirom da se crevo ocepi posle 5 di 10 minuta verovatno ti membrana otisla. Ako se ne varam lako se skida ceo taj sklop do rezervoara. Naravno, ako ima kanal