još jedan problem sa jednim od mojih auta...
znači, granada 2,5 dizel. već duže vrijeme sam imao problema u vožnji, pogotovo pod opterećenjem uzrbdo, odjednom samo izgubi snagu i ugasi se, i u momentu ako pustim gas dođe sebi i ponovo nastavi da ide, dok se opet isto ne desi, kao da ostane bez goriva...prošle godine sam pokušao jedan dan da je upalim na anlaser kao i uvijek ali uzalud. tek nakon beskrajnog šlepanja je upalila na jedvite jade, ali odtad samo radi na leru, čim dam gas ugasi se...filter nafte je potpuno nov jer sam prvo na njega sumnjao pa ga promijenio, crijeva izduvana i čista. e sad, kad odvrnem ispusni ventil na filteru, uopšte nema nafte...kao da ne navlači naftu...sad nema teorije ni da pokušam da je palim po ovoj zimi, ni da šlepam po snijegu, nego samo da sakupim mišljenja dok vrijeme ne dozvoli da pokušam...da li ima posebnu napojnu pumpu u boš pumpi koja navlači naftu ili to boš pumpa radi?? da li da probam spojit na infuziju??
granada 2,5D 1982.
Moderator: Dragomir
- rokki
- Poruka: 188
- Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h
- rokki
Re: granada 2,5D 1982.
pošto se niko nije javio sa nekim savjetom, danas sam sam pokušao da je upalim i uspio sam, i to na infuziju, radi bez problema, prima gas i ide kao prije. znači, napojna pumpa ne valja. e sad, mene zanima gdje je ta pumpa, jel neko zna, jel na boš pumpi ili negdje drugo...ako ima kakva slika, bilo bi dobro jer nemam nekog iskustva sa dizelima pa da bezveze ne rastavljam nešto što ne treba.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ti 2.5 dizeli su baš retki, zato i nema onih koji se razumeju u njih. :-(
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- rokki
bez obzira, hvala ti za odgovor, ali riješio sam problem i to principom eliminisanja mogućih smetnji, prvo filter, pumpa, cijevi, itd...ispalo je na kraju da je problem bio u prelaznim spojevima sa plastičnih na gumene cijevi, gumene cijevi su otvrdle na spojevima i nisu više dihtovale, tu je vozio zrak i nije mogao da napuni instalaciju gorivom. u ponedjeljak stavljam sva nova crijeva od rezervoara pa sva ona ostala pod haubom. e, da ste vidjeli kako sam ispitao instalaciju, nasuo sam naftu u posudu za brisače i spojio na boš pumpu, i tako sam odzračio za sekundu pritiskom na ručku za prskalicu, i u svakom momentu sam mogao dodati nafte ako bi zafalilo, samo pritisnem prskalicu i odmah bolje povuče, a povrat sam spojio u neku kantu u gepeku iz koje sam morao svako malo dosipati posudu naprijed jer je samo 2 litra...bilo je zanimljivo, svakih 2km pit stop za gorivo...