Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koje marke volite osim Forda?

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Koje marke volite osim Forda?

Poruka od Neša » nedelja, 31. jan. 2010. u 01:44h

Osim Forda volim BMW i sve Japance.
Ranije mi je drag bio i Opel moram da priznam

Postavio sam ovu temu jer priznajem da sam se veceras zagledao u jednog Fiata Grande Punta koji da se ne lazemo ima prelep dizajn,mali Maserati kad se gleda od napred 8) Nisam ga vozio ali cuo sam da je odlican,pogotovu sa multijet motorima ;)

Dragomire,reci posteno,odradis li nekom drugaru auto koji nije Ford? :)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13543
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Koje marke volite osim Forda?

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 31. jan. 2010. u 01:56h

Tesko je naci marku gde volim sve modele.

Ali izdvojicu Dodge, Jeep, Chrysler, Pontiac (dok je postojao), Cadillac, Buick, GMC, Hyundai, Kia, Citroen, Fiat, Lexus, u neku ruku i Mercedes, a generalno kroz istoriju su mi se dopadali i Ruski automobili.

Sa izuzetkom nekoliko njih, ne verujem da bi dao pare za ijedan od njih.

E sad koga ne podnosim - vecinu Nemackih kompanija, posebno Opel i Porsche, a nisam ni ljubitelj BMW-a u Audija. Dalje, ne volim Nissan, Acuru, Infiniti, Peugeot i Renault. I naravno Chevrolet.
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan nedelja, 31. jan. 2010. u 02:09h. Ukupno izmenjeno 1 put.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Stefan148

 
Poruka: 2433
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » nedelja, 31. jan. 2010. u 02:01h

Osim forda tu su vw (kad kazem vw mislim na sve sto je vlasnistvo te kompanije) i bmw... da kazem da su na istom nivou. Prema ostalim evropskim proizvodjacima sam manje-vise ravnodusan, nemam nista protiv da ih posedujem, ali necu crci ako to nikada ne uspem. Japance sam uvek voleo i zelja mi je bila i ostala da barem jednom posedujem nesto japanskog porekla. Americka kola organski ne podnosim i ne bih zeleo da dam pare za to u zivotu, ali ko zna, nikad ne reci nikad.
Nesa piše:Postavio sam ovu temu jer priznajem da sam se veceras zagledao u jednog Fiata Grande Punta koji da se ne lazemo ima prelep dizajn,mali Maserati kad se gleda od napred 8) Nisam ga vozio ali cuo sam da je odlican,pogotovu sa multijet motorima ;)
Grande punto je super auto, ja sam bio skeptican, ali se zaista pokazao kao odlican. Radjen je u saradnji sa opelom, tako da nije cist italijan, sto je mozda i razlog tog kvaliteta :D
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 31. jan. 2010. u 02:14h

stefan148 piše:Grande punto je super auto, ja sam bio skeptican, ali se zaista pokazao kao odlican. Radjen je u saradnji sa opelom, tako da nije cist italijan, sto je mozda i razlog tog kvaliteta :D
Imao sam priliku da ga vozim sedmicu dana kao rental pre nekoliko godina u Hrvatskoj. Bio je novi 2008 model sa ispod 5,000 km na satu.

Ima nesto u njemu samom sto mi se nevidjeno dopalo, ali sto se tice same voznje meni se nije ni malo dopao. Mozda sam ja navikao na mocnije aute, ali stvarno ne vidim kako je 76 hp dovoljno za svakodnevnu voznju.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Stefan148

 
Poruka: 2433
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » nedelja, 31. jan. 2010. u 02:21h

Samo nisi navikao, nista vise. Imamo bivseg vlasnika grande punta na forumu, bocnucu ga da se malo aktivira na temu ovog auta, da kaze informacije iz prve ruke.
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 31. jan. 2010. u 02:26h

Mozda navika, ali za mene je nepodnosljivo da svaki put kad dodje uzbrdica moram vracati iz pete u trecu brzinu, inace necu uspeti izaci uz uzbrdicu.

Oh da, ono sto me je posebno iznerviralo je sto sam morao platiti ekstra da bi dobio klimu.

Ali mi se opet dosta svideo, obozavao sam ludovati sa njim po onim selima u Dalmaciji. Uz malo srece, na leto cemo opet. :D

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » nedelja, 31. jan. 2010. u 03:10h

Iskreno omiljeni auto mi je BMW (Trojka Coupe mmmmm :P ),a na drugom mestu Ford,koga sam nekad mrzeo,dok ga sticajem okolnosti nisam kupio. :D Od skoro svih proizvodjaca imam neki model koji mi se svidja....jedino Fiat bas ne volim... A od Japanaca Honda mi je omiljena (S2000 npr :D )

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 31. jan. 2010. u 08:28h

Meni je zelja da posedujem Golf 4/5 R32. Znam - VW, Golf, bla bla... Jeste - nije najbrzi medju sportistima, nije mozda ni neki preterani sportista, ali meni se bas svidja. Naravno i sve ostalo iz kocerna VW mi je ok. Od nemackih "premium" marki mislim da najvise gotivim Mercedes, ali samo u smislu velikog i luksuznog auta. BMW mi se u zadnjih par godina zbog Krisa Bangla malo ogadio mada sad popravljaju dizajn tako da mi je opet odlican.
Opel i Francuze ne volim(mada kad bi mi neko dao Citroen DS ili novi C6 na poklon ne bih se bunio) pogotovo Peugeot - dizajn im je totalno bezveze. Fiat mi je oduvek delovao kao malo bolja Zastava, mada sad prave ok kola. Alfa Romeo ima po mom misljenju odlican dizajn zato mi se i svidja, Lancia je sad totalno izgubila sarm koji je imala u vreme kad je osvajala titule na reliju, ali stara Delta HF je extra :) .

Prema japancima sam relativno ravnodusan, ali smatram da su im super kola. Ali opet kad bih imao masu para, pre bih uzeo Porsche 911 Turbo ili GT2 nego Skyline GT-R :)
Fiesta!!

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » nedelja, 31. jan. 2010. u 09:31h

Ne moze da se kaze da volim marke. Ja u principu ne delim automobile po markama nego po modelima.
Evo na primer nekih.

Jaguar x type, Jaguar xj , s-type

Dodge avenger i challinger, raznorazne amerikance cadillac, chrysler

Hondu accordu

Toyotu celicu

Audi a5-a8

Mercedes E, S, G(jedini suv koji volim ), Slr, CLk

U principu volim vecinu automobila sa 4 sedista.
Ne volim Suv -terence niti aute koji podsecaju na njih, nijednog brenda.
Ne volim BMW ni jedan. Sem mozda sedmice ona mi je jedina da kazem "zapala" za oko koliko toliko.
I ne volim hatchbekove ( tipa golf, odsechene ) ali hatchback oblik kao npr na sierri volim.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » nedelja, 31. jan. 2010. u 09:55h

Ja volim Opel Calibru.
Slika

Dr cosworth
Poruka: 554
Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h

Poruka od Dr cosworth » nedelja, 31. jan. 2010. u 10:45h

Ciganska kola... salim se
BMW!!!!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 31. jan. 2010. u 10:46h

Nesa piše:Osim Forda volim BMW i sve Japance.
Ranije mi je drag bio i Opel moram da priznam

Postavio sam ovu temu jer priznajem da sam se veceras zagledao u jednog Fiata Grande Punta koji da se ne lazemo ima prelep dizajn,mali Maserati kad se gleda od napred 8) Nisam ga vozio ali cuo sam da je odlican,pogotovu sa multijet motorima ;)

Dragomire,reci posteno,odradis li nekom drugaru auto koji nije Ford? :)
Odradim i mora mi biti veliki prijatelj da mu odradim auto koji nije FORD.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21509
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 31. jan. 2010. u 11:12h

Volem sve što je sa zadnjom vučom mrgreen
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

nesabl
Poruka: 96
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 15:26h

Poruka od nesabl » nedelja, 31. jan. 2010. u 11:16h

Markedjani piše:Volem sve što je sa zadnjom vučom mrgreen
potpis
Ziv je Capri umro nije!
Slika

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » nedelja, 31. jan. 2010. u 11:49h

Ne svidjaju mi se generalno sva kola odredjene marke, pa ni sva fordova vozila...

Od luksuznih marki volim / jaguar, lamborghini, aston martin, bentley,...

ostali koje bih kupio ............. Americki automobili(naravno samo oni mocni ;) ), Bmw, Mercedes, Land Rover, Audi, Alfa Romeo, vozila vw koncerna ali po mogucstvu da na masci nema znak vw, tojotu samo neke modele, honda akord, mozda neki Opel...

Ne volim ..... Hyundai, Kia, sangyong lol , daewoo, smart, dacia, renault, peugeot, sitroen, chevrolet ( ne americke varijante )...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 31. jan. 2010. u 12:05h

U klasi forda (za te pare) subaru na 1 mestu, mazda odlican porodicni , nissan -nekad dzipovi, stara korola, a kad bi imao para mercedes sl cl gl , mozda bmw x 6 i motor 635 d je lep, da ga vidim na ulici ali bi pre uzeo gl, aston , ferari, lamborgrini, landrover i tojota ofroad ona vanseriska sto je na top geer-u bila na severnom polu, za neku avnturicu ofroad, i normalno f40- Ford je ipak zasluzan za danasnju linijsku proizvodnju prvi zacrtao standarde da svako moze da vozi auto, prvi otvoren sampanjac je kada je ford odrao ferarija u lemanu , od tad je to svima obicaj na trkama, pa najprodavaniji auto na svetu je f150 svake 2 sekunde neko ga kupi, terenac koji moze da odere porse bokster,a mrzim wv i sve njihovo (mozda ce neko da se naljuti ali gradili su fabriku tako sto su majkama otimali decu primoravali na rad, i bacali decu zive , sama buba je poljski auto sa porseovim motorom i to su iskopirali,j sta ima to wv osim digitrona koliko je dece spavalo u golfu i oznake i oznake na papiru a u praksi????? )pogledajte ko samo kupuje wv. jebga moje misljenje izvinjavam se

Daka
Poruka: 269
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 19:45h

Poruka od Daka » nedelja, 31. jan. 2010. u 12:12h

NISSAN,HONDA I OPEL(najrentabilniji za voznju kod nas)
FORD S-MAX 2.0 TDCI 140KS 2008

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » nedelja, 31. jan. 2010. u 14:25h

Bmw X6
Audi Q5,7 A4,5,6 (4.2 TDI)
Opel Insignia,Antara
VW Golf 5 Gti Siroko
Micubisi Pajero
Subaru Forester
Saab 9-3
i
Ford Mondeo Fokus Fiesta Kuga (automobili sa,trenutno,meni najlepsim dizajnom)
Naravno i jos masu drugih ali ovi su trenutno na prvom mestu..
Poslednja izmena: Cedo, na dan nedelja, 31. jan. 2010. u 18:58h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 31. jan. 2010. u 14:27h

ovo me podseca kao one grupne seanse lol lol lol
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8419
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 31. jan. 2010. u 14:46h

Osim Forda volim još:
1. Lincoln
2. Volvo
3. Mazda
4. Jaguar
5. Land Rover
6. Aston Martin
7. Citroen (ali samo modele koji nemaju brzinomjer na sredini instrument table, a najviše mi se sviđa C6 i novi C5)
8. Peugeot (samo 406, 406 coupe, 607 i 206)
9. Rover (dok je postojao)
10. BMW (ali samo oni stariji modeli, dok su imali onaj svoj oštar i prepoznatljiv dizajn, a od onih koji su mlađi jedino mi se sviđa prošla verzija serije 3, tj E46 1998-2006)
11. Audi (samo A5, A8)
12. Honda (CRX i Prelude)
13. Toyota (Carina, Camry)
14. SAAB 93
15. Dodge (Charger i Challanger)
16. Chevrolett (Cmaro)
17. Fiat (Stilo i prošla generacija Punta, ovaj novi mi se ne sviđa ona njuška)
18. Alfa Romeo (Brera)
19. Seat (nova Ibiza)
20. Mercedes (nova C i E klasa, a i S nije loša :) i neki starji npr. Gulwing i W123)
21. Jeep (Cheeroke)
22. Kia (Ceed, mada mislim da ne bi nikad dao pare za nju)
23. Renault (25, 21, 4 :) Espace, Megan ali mk1, mk2 samo sedan, mk3, Laguna mk2)
24. Nissan (Skyline i jedan stariji terenac mislim da je X-Trail mk1)
25. Subaru (nova Impreca)

A one koje mrzim su:

1. VW
2. Škoda
3. (pr)Opel
4. Porche (zbog toga što već 50 godina ima isti dizajn)
5. Chevrolet (onaj što se pravi u Singapuru ili gdje već)
6. SyngYong
6. Geely
7. Chery
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » nedelja, 31. jan. 2010. u 15:12h

Volim sve sto vole mladi :P

Sasa
Poruka: 71
Član foruma od: subota, 28. nov. 2009. u 15:00h

Poruka od Sasa » nedelja, 31. jan. 2010. u 15:41h

Talladega_500 piše:
stefan148 piše:Grande punto je super auto, ja sam bio skeptican, ali se zaista pokazao kao odlican. Radjen je u saradnji sa opelom, tako da nije cist italijan, sto je mozda i razlog tog kvaliteta :D
Imao sam priliku da ga vozim sedmicu dana kao rental pre nekoliko godina u Hrvatskoj. Bio je novi 2008 model sa ispod 5,000 km na satu.

Ima nesto u njemu samom sto mi se nevidjeno dopalo, ali sto se tice same voznje meni se nije ni malo dopao. Mozda sam ja navikao na mocnije aute, ali stvarno ne vidim kako je 76 hp dovoljno za svakodnevnu voznju.

Slika
Najbolji u svojoj klasi za najmanje para u svojoj klasi naravno kada se pojavio pre 4 godine...
50.000 km iskustva bez kvara :)
Slika

shomicus
Poruka: 677
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Poruka od shomicus » nedelja, 31. jan. 2010. u 17:10h

pa pre forda sam vozio hondu i kada sam seo u forda,shvatio sam sta je najbolje lol ,ako izuzmemo ford,volim japance,prvo hondu pa onda mazdu,toyotu...
Od marki koje su mi bljak,vecina vw kao i vecina nemackih vozila iskljucujuci bmv(vecina modela mi je totalno ok),mecke i ostalo mi je klasicno gasterbajtersko sr...,idem za domovinu pa da se vidi mecka,ovo se ne odnosi na sve ljude preko,cast izuzetcima (a ima ih u danasnje vreme sve vise) sto mi uliva nadu da se vracamo tamo gde treba,fiati su mi vise sminka i mislim da za one novce koliko traze strasno malo nude,kada sam seo u onog punta imao sam osecaj da cu se u svakoj krivini prevrnuti a motor mi zvuci kao yugo ili zastava101,ponavljam lepa sminka spolja a unutra nista teatralno i vredno tih para.

peca
VIP
Poruka: 2470
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » nedelja, 31. jan. 2010. u 18:02h

Volim sva vozila (posebno BMW 325 IS 8) ) osim VW-a (volim cak i njegove "derivate")...
Pre Forda sam imao Shkodu 120, koja je doslovno ne unishtiv auto (77-mo godishte, prezivela je sve i svashta, shto od caleta, shto od mene, jer sam na njoj naucio da vozim)...
Pored Shkode jako mi je draga i Zastava, jer me je stojadin izvezao iz porodilishta...

Shto se tice dzipova, jesu jaci od "obicnih" automobila, ali:
mirke piše:Bmw x6 je auto koji je napravljen da bi ga kupili oni koji zele da parkiraju ispred kafica auto na koje ce se plavuse loziti...
shto se, generalno moze reci za sve dzipove ;) ...
Poslednja izmena: peca, na dan nedelja, 31. jan. 2010. u 18:09h. Ukupno izmenjeno 1 put.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 31. jan. 2010. u 20:23h

cedo86 piše:VW Siroko
Joj veceras sam zagledao malo novog Sirocca, bas je sexy :D Ne znam sto je VW pravio pauzu izmedju Corrada i Sirocca ovoliku, kako god ovaj je jedan od najlepsih VW-a ikad.
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“