Problem sa pojačalom
- Vlada pop
- Poruka: 900
- Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h
Problem sa pojačalom
Aktivni woofer...
Prva situacija.. povezan + na akumulator, masa na šasiju, remote na radio (pa posle direktno na +)
Druga situacija... + i masa na akumulator, remote na radio pa opet posle direktno na +, da se eliminiše neispravan remote na radiju...
Ni u jednoj situaciji ne sija nikakva lampica na pojačalu, osigurač na pojačalu je 30A,ispravan.. Kada skinem osigurač i vraćam ga, varniči... Kada se vrti potenciometar na pojačalu čuje se samo blago šuškanje na wooferu. Činčevi uredno pobodeni u radio i u pojačalo. Šta bi moglo biti...
Prva situacija.. povezan + na akumulator, masa na šasiju, remote na radio (pa posle direktno na +)
Druga situacija... + i masa na akumulator, remote na radio pa opet posle direktno na +, da se eliminiše neispravan remote na radiju...
Ni u jednoj situaciji ne sija nikakva lampica na pojačalu, osigurač na pojačalu je 30A,ispravan.. Kada skinem osigurač i vraćam ga, varniči... Kada se vrti potenciometar na pojačalu čuje se samo blago šuškanje na wooferu. Činčevi uredno pobodeni u radio i u pojačalo. Šta bi moglo biti...
Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan
- duratecHE
- Poruka: 4278
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Problem sa pojačalom
Vrv pojačalo neispravno a ne remote
Kada pustiš plus na remote treba da se čuje reley “ cak” i da upali indikaciju napona - lampicu
Ima li opcija za line out on/ off na playeru?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kada pustiš plus na remote treba da se čuje reley “ cak” i da upali indikaciju napona - lampicu
Ima li opcija za line out on/ off na playeru?
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
- Vlada pop
Re: Problem sa pojačalom
Nisam našao to u meniju. Nevezano za player, trebalo bi da upali lampicu kad se poveže +, masa i remote na +... Ali limpicu ne pali a dobija struju čim varniči na osiguraču
- duratecHE
- Kontakt:
Problem sa pojačalom
Dobija napon ali ga reley ne propusta, verovatno sprzen AMP
Kada dovedes + i - bez remote, da li onda varnici na vracanje osigurača
Koji presek kablova si stavio?
Kada dovedes + i - bez remote, da li onda varnici na vracanje osigurača
Koji presek kablova si stavio?
- Vlada pop
Nisam probao bez remote da li varniči, a kablovi su neki sa kojima je radilo nekad u nekom autu... A u te preseke se ne razumem baš al uglavnom nije nešto debelo...
A to, spržen AMP jel rešivo ili ne rešivo?
A to, spržen AMP jel rešivo ili ne rešivo?
- duratecHE
- Kontakt:
Problem sa pojačalom
Resivo je sve. AMP ( amplifer) je pojačalo. Kod ekektronicara odnesu da proveri šta ne valja da li naponski ili AMP deo, uglavnom sve je resivo.
Ne znam koliko je snage pojačalo ali za osigurac od 30A trebalo bi da su +i- bar 10kvadrata ako je to nešto tanko bilo onda je moguće da je negde “ popustilo” zbog malog preseka

Ovo sam ja spremio za moj woofer ( mrzi me da provlacim kabl kroz požarni zid
)
Crunch kablovi od 20kvadeata
Ako povezujes bez remote sa radia, obavezno stavi prekidač koji obavezno moraš gasiti kada i auto da ti ne pojede acu
Ne znam koliko je snage pojačalo ali za osigurac od 30A trebalo bi da su +i- bar 10kvadrata ako je to nešto tanko bilo onda je moguće da je negde “ popustilo” zbog malog preseka

Ovo sam ja spremio za moj woofer ( mrzi me da provlacim kabl kroz požarni zid

Crunch kablovi od 20kvadeata
Ako povezujes bez remote sa radia, obavezno stavi prekidač koji obavezno moraš gasiti kada i auto da ti ne pojede acu
- Vlada pop
Videću kada ga otvorim da nije neki "ladan" lem ili tako nešto bzv pa ako nije moram tražiti elektroničara, nemam ni jednog poznatog...
- Vlada pop
- duratecHE
- Kontakt:
Kao da je već radjeno
- Vlada pop
Ko će ga znati,videću dal mogu da ga spojim ponovo, jedino to na oko deluje kao problem. Zbog čega dolazi do toga?
- Vlada pop
- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Od predebelog nece nista da mu skodi.
Samo nemoj da bude toliko debelo da bi morao da previse ugrejes stampu da bi ugrejao i zicu.
Cenim da bi neki puni presek od recimo 0.75-1mm lepo radio posao. Lemi direktno na pocetnu i krajnju tacku tog voda, nemoj ga krpiti tamo gde je pustio.
Samo nemoj da bude toliko debelo da bi morao da previse ugrejes stampu da bi ugrejao i zicu.
Cenim da bi neki puni presek od recimo 0.75-1mm lepo radio posao. Lemi direktno na pocetnu i krajnju tacku tog voda, nemoj ga krpiti tamo gde je pustio.
Djak pesak 

- Vlada pop
Probano tako ali i dalje ima problem.. Ustanovljeno da su pocrkali i izlazi (Irfz44n) Dal ima veze jedno sa drugim videćemo kad se zamene izlazi...