E pa, veliko hvala za člana @vidovac, jer zamalo da ga operem sredstvom za čišćenje kočnica. Najpre sam tražio po netu, vidim, koriste ljudi specijalne sprejeve za MAF, neki su pominjali alkohol, a neki i brejk kliner i wd 40. Odem u Beli elektronik i pogledam, imaju desetak sprejeva za raznorazno čišćenje elektronike, objasnim za šta mi treba i prodavac ladno kaže, nemamo ništa za tu namenu?! Ja već pomislio daće mi neki kontakt sprej, ali ne, kaže čovek, nije to namenjeno za senzor i ako možda neće da škodi, ja ti ne mogu to preporučiti. Ja mu se zahvalim i izađem. Odem na Mol pumpu tražim sredstvo za čišćenje senzora, prodavac kaže, znam šta ti treba, ali nemamo, odem na NIS pumpu-nemaju, odem u AP Sport, gde imaju punu radnju ulja i sprejeva i šta god oćeš i tu mi prodavac krene, nemamo baš taj sprej, ali naši majstori koriste brejk kliner, može sto posto, ne ostavlja nikakve tragove, nije štetljiv itd. I ja kupim! Već sam se bio unervozio, mrak pada, hoću to da završim da vidim da li je do toga i jbg. Na putu do kuće, pročitam poruku sa foruma od @vidovac i

. Sjurim se brzinski do Kit Komerca i uzmem liqui moly maf cleaner.
Postupim po uputstvu, očistim iz dva pokušaja, kućište filtera po rupama razbušim na 4mm,dobro operem u kadi, ubacim mašinske šrafove 4x4 i leptir matice, usisam filter, iako je bio čist, nabacim senzor i sad ću napolje da ga nakačim da vidim da li je do toga.