ford focus 2.0 zetec velika potrosnja
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 21
- Član foruma od: sreda, 5. dec. 2018. u 19:55h
- Kontakt:
ford focus 2.0 zetec velika potrosnja
pozdrav narode
imam problem sa ford fokusom 2.0 benzinac oko potrosnje.
poceo sam da taxiram sa njim od februara a plin sam ugradio u martu mesecu. potrosnja je bila 11-12 litara na 100 km benzina u yimsom periodu, a kad je ugradjen plin nesto oko 13l plina na 100km. sve je bilo uredu dok mi nije izgoreo dihtung glave. majstor skinuo glavu, obradjena i vracena, i uradjen veliki servis. od tad je auto poceo da trosi 17l benzina i oko 20l plina. Isao kod raznih mastora i setali me ko ping-pong lopticu od mehanicara do plinasa i nazad, dok mi nije puko film i iscupao plin tako da je sad cist benzinac sa potrosnjom od 16-17 l na 100km. dijagnostika kaze da je sve uredu, nema gresaka, proverio uzubljenje i kompresiju, sve idealno. cak sam se ja proverijo sve parametre ya elektroniku i onoliko koliko se ja razumem svi parametri su idealni. a opet trosi ko blesav. spasavajte ljudi vec sam poludeo od muke.
imam problem sa ford fokusom 2.0 benzinac oko potrosnje.
poceo sam da taxiram sa njim od februara a plin sam ugradio u martu mesecu. potrosnja je bila 11-12 litara na 100 km benzina u yimsom periodu, a kad je ugradjen plin nesto oko 13l plina na 100km. sve je bilo uredu dok mi nije izgoreo dihtung glave. majstor skinuo glavu, obradjena i vracena, i uradjen veliki servis. od tad je auto poceo da trosi 17l benzina i oko 20l plina. Isao kod raznih mastora i setali me ko ping-pong lopticu od mehanicara do plinasa i nazad, dok mi nije puko film i iscupao plin tako da je sad cist benzinac sa potrosnjom od 16-17 l na 100km. dijagnostika kaze da je sve uredu, nema gresaka, proverio uzubljenje i kompresiju, sve idealno. cak sam se ja proverijo sve parametre ya elektroniku i onoliko koliko se ja razumem svi parametri su idealni. a opet trosi ko blesav. spasavajte ljudi vec sam poludeo od muke.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: ford focus 2.0 zetec velika potrosnja
Da bi dobio neke informacije navedi i koje je godište auto?
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
- Kontakt:
zaboravih da kazem. 2oo4 godiste motor eddf zetec.
motor ima blago podrhtavanje na ler na benzin, a malo vece na plin,
da dodam i to, juce merena kompresija i sva 4 cilindra 12.5.
uzubljenje ako je po uputstvu autodate idealno je uzubljen.
protokomer daje na vruc motor oko 2g u sekundi a temperatura usisnog vazduha je oko 25 stepeni.
senzor klapne gasa daje dobre voltaze, od 0.9 do 4.5 na katalizator nema. Svecice stavljene beru 14kr-6zppv koje su po autodatinom katalogu. kablovi dobri. seckanja nema.
ujutro na hladno lepo pali ali kad se zagreje pocne podrhtavanje. imam utisak da na vuce kako bi trebalo za 2.0.
motor ima blago podrhtavanje na ler na benzin, a malo vece na plin,
da dodam i to, juce merena kompresija i sva 4 cilindra 12.5.
uzubljenje ako je po uputstvu autodate idealno je uzubljen.
protokomer daje na vruc motor oko 2g u sekundi a temperatura usisnog vazduha je oko 25 stepeni.
senzor klapne gasa daje dobre voltaze, od 0.9 do 4.5 na katalizator nema. Svecice stavljene beru 14kr-6zppv koje su po autodatinom katalogu. kablovi dobri. seckanja nema.
ujutro na hladno lepo pali ali kad se zagreje pocne podrhtavanje. imam utisak da na vuce kako bi trebalo za 2.0.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
check engine lampica sija ?
Kako meriš potrošnju ?
Kako meriš potrošnju ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Sonda?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....
-
- Kontakt:
check engine lampica ne sija. posto imam dijagnostiku za forda nema ni jednu bitnu gresku.
potrosnju kako god da merim uvek dodje na isto. ili pun rezervar ili tipa sipam 10l pa vidim koliko predjem.
Sonda vidim da osciluje od 0.1v do 0.9v mada mi sumnjiva jer cesto je negde u gornjoj granici.
potrosnju kako god da merim uvek dodje na isto. ili pun rezervar ili tipa sipam 10l pa vidim koliko predjem.
Sonda vidim da osciluje od 0.1v do 0.9v mada mi sumnjiva jer cesto je negde u gornjoj granici.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
kad već imaš dijagnostiku... isprati šta kaže STFT i LTFT trimovi za gorivo.
Ako ti je sonda često u gornjoj granici, onda imaš iz nekog razloga bogatu smešu.
Moraš da razlikuješ mrtvu sondu i nepreciznu sondu... ova prva uglavnom okine check engine ali auto radi normalno. (samo je potrošnja povećana i naravno auto slabije ide)
Ova druga uglavnom neće da okine check engine ali uglavnom auto ima cimanja kad se održava neka konstantna brzina pri normalnoj vožnji... pošto jelde daje pogrešne vrednosti.
Ako ti je sonda često u gornjoj granici, onda imaš iz nekog razloga bogatu smešu.
Moraš da razlikuješ mrtvu sondu i nepreciznu sondu... ova prva uglavnom okine check engine ali auto radi normalno. (samo je potrošnja povećana i naravno auto slabije ide)
Ova druga uglavnom neće da okine check engine ali uglavnom auto ima cimanja kad se održava neka konstantna brzina pri normalnoj vožnji... pošto jelde daje pogrešne vrednosti.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Kontakt:
Provericu sutra ove dve stavke.
Interesuje me koja je lamda sonda bitnija za potrosnju posto nemam katalizator?
Dodao bih i to da mi morot pomalo rezi na gas.
Interesuje me koja je lamda sonda bitnija za potrosnju posto nemam katalizator?
Dodao bih i to da mi morot pomalo rezi na gas.
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
to podrhtavanje motora kad se zagreje ukazuje da imaš prebogatu smesu goriva,trimove nemoraš ni da gledaš kad po radu motora može da se zaključi bogata smesa...prvo izmeri pritisak goriva-3,5bar sa vakumom, dalje očisti protokomer vazduha i zameni filter vazduha po potrebi.zazor svećica podesi na 1 mm.ako to sve ne poboljša situaciju onda dizne izvadi i pogledaj da ne kapaju
edit:vidim da se potrošnja povecala posle skidanja glave motora...da bi bio siguran u uzubljenje faze moraš skinuti poklopac ventil dekle... a onda obrati pažnju da nisu ventili malo pretegnuti,zazor treba da bude 0,15/0,30 na hladno
edit:vidim da se potrošnja povecala posle skidanja glave motora...da bi bio siguran u uzubljenje faze moraš skinuti poklopac ventil dekle... a onda obrati pažnju da nisu ventili malo pretegnuti,zazor treba da bude 0,15/0,30 na hladno
Poslednja izmena: ljuba power, na dan četvrtak, 6. dec. 2018. u 22:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Kontakt:
filter za vazduh skoro zamenjen, protokomer daje dobre parametre bar koliko sam mogo naci na netu za njega. svecice su nove mada cu proveriti zazor. a sto se tice dizni nije mi jasno zasto isto trosi na plin ko na benzin?
- ljuba power
- Kontakt:
imaš edit gore i očisti protokomer bez obzira
-
- Kontakt:
OK provericu. Hvala na savetima.
-
- Kontakt:
Jos jedno pitanje.
Pre jedno 7-8 meseci skidao sam dizne da ih perem i primetio sam da sve dizne u isto vreme bacaju mlaz. interesuje me dali je to normalno kod zetec motora ili bi trebala svaka posebno po redosledu paljenja?
Pre jedno 7-8 meseci skidao sam dizne da ih perem i primetio sam da sve dizne u isto vreme bacaju mlaz. interesuje me dali je to normalno kod zetec motora ili bi trebala svaka posebno po redosledu paljenja?
- ljuba power
- Kontakt:
tako treba
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Evo ovako.
Protokomer opran, svecice nastelovan zazor, dizne mi ne bacaju kako treba trebalo al nisu toliko ocajne. Ventile nisam proveravao posto nemam spijuna. Pošto taxiram na plin postavljen nov isparivac i dizne AC. Prvi dan trosio 12l na 100km plina. drugi dan isto dobro, al zato danas mi je Je*o majku majčinu, na 180km 32l plina. Ono sto sam primetio je kad mi ne radi mirno pokazuje na maf senzoru peko 2.5 grama u sec vazduha i nesto preko 0.7v na ler, a kad radi normalno 1.6 - 1.8g u sec. i 0.4 - 0.5 volti. Na lambda sondana mi je pokazivao neku nebuloznu voltazu tipa 0.01 - 0.03 volti. Posle se očitavio kad sam otkacio zicu od plinskog kompa koja je vezana na signal lamda sonde. Auto čas radi mirno čas podrhtava. Stvarno ne znam sta da mu radim. Vozio sam ga od majstora do majstora i niko ne zna šta mu je. Na kraju cu ja da bacim jos 300 din za 2l benzina i da mu presudim.
Protokomer opran, svecice nastelovan zazor, dizne mi ne bacaju kako treba trebalo al nisu toliko ocajne. Ventile nisam proveravao posto nemam spijuna. Pošto taxiram na plin postavljen nov isparivac i dizne AC. Prvi dan trosio 12l na 100km plina. drugi dan isto dobro, al zato danas mi je Je*o majku majčinu, na 180km 32l plina. Ono sto sam primetio je kad mi ne radi mirno pokazuje na maf senzoru peko 2.5 grama u sec vazduha i nesto preko 0.7v na ler, a kad radi normalno 1.6 - 1.8g u sec. i 0.4 - 0.5 volti. Na lambda sondana mi je pokazivao neku nebuloznu voltazu tipa 0.01 - 0.03 volti. Posle se očitavio kad sam otkacio zicu od plinskog kompa koja je vezana na signal lamda sonde. Auto čas radi mirno čas podrhtava. Stvarno ne znam sta da mu radim. Vozio sam ga od majstora do majstora i niko ne zna šta mu je. Na kraju cu ja da bacim jos 300 din za 2l benzina i da mu presudim.
-
- Kontakt:
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Variranje napona aktivira da ECU pokušava da ispegla napon pa dolazi i do variranja gasa, a to mu dodje kao da ga stalno turiraš po malo i naravno da je onda i potrošnja veća.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
- Kontakt:
Dizem ruke od njega, cupam plin napolje i auto ide na prodaju. Ko hoce da se bace sa njim evo mu ga za 1000e pa nek lupa glavu. Budem li se jos neki dan bakćao sa njim zapaliću ga stvarno.
I da dodam i to da sto se tice automehanicara u Nišu barem ove što ja znam, sve su to dundjeri i menjaci delova. Na žalost pravih majstora nema.
Ma ne varira njemu ler gas uopste ali mnoogo nemirno radi....
I da dodam i to da sto se tice automehanicara u Nišu barem ove što ja znam, sve su to dundjeri i menjaci delova. Na žalost pravih majstora nema.
-
- Poruka: 1141
- Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h
Doteraj taj auto do Pinosave da ti reše to ljudi i da se voziš k'o car.
-
- Kontakt:
Gde je to?
Poslednja izmena: FM III, na dan utorak, 11. dec. 2018. u 23:25h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju odgovori.
Razlog: Ne citiraj prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju odgovori.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4945
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
-
- Kontakt:
Daleeekoooo.
A i nemam zivaca a ni para da se bakcem vise oko njega. Ošuškao me je do zadnjeg dinara.
U svakom slucaju hvala.
A i nemam zivaca a ni para da se bakcem vise oko njega. Ošuškao me je do zadnjeg dinara.
U svakom slucaju hvala.
Poslednja izmena: FM III, na dan sreda, 12. dec. 2018. u 10:23h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Тај мотор има две сонде , а нема катализатор ? Она друга ( даља од издувне гране ) мери учинак рада катализатора . Шта ли ће да мери када нема катализатора , не знам .
Ја има 1.8 зетек , и троши око ко 12 л гаса по граду
Ја има 1.8 зетек , и троши око ко 12 л гаса по граду