Fokus tddi 90 ks poluosovina
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 69
- Član foruma od: sreda, 28. dec. 2016. u 08:13h
Pozdrav drugari..rec je o ford fokusu 1.8 tddi 90 ks..problem zglob do menjaca na kratkoj poluosovini,pri pustanju kvacila se cuje kao da lupne metal od metal..to se desava prilikom saltanja kroz sve brzine..mene interesuje da li moze da se servisira taj zglob tj da se zameni samo krst,posto je cela osovina malo poskupa..i da li neko zna gde ima da se uzme taj krst novi,i da li odgovara sa neke druge kubikaze auta tipa tdci ili klasicnog fokusa od 75 ks
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Fokus tddi 90 ks poluosovina
Mislim da ces malo teze naci taj krst. Najbolje ti je da kupis komplet polovnu poluosovinu.
-
Imas pravo..malo sam trazio sada kompletna dodje 9000 sto i nije toliko strasno
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Kupio ja juče, polovan za mondeasasa_f1 piše:Mislim da ces malo teze naci taj krst. Najbolje ti je da kupis komplet polovnu poluosovinu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
-
@duratecHE koliko si platio ako nije tajna..kontam da vecina njih sto prodaju nece da prodaju krst posebno,jer im se ne isplati rastirati deo,lakse je prodati komplet
- duratecHE
- Kontakt:
1000
Mogu posebno i rolnice, 500din/ kom samo izmeri spoljni fi,
Cela po 40€
Vidi gde ima lufta
Mogu posebno i rolnice, 500din/ kom samo izmeri spoljni fi,
Cela po 40€
Vidi gde ima lufta
-
Pa posto nije neka strasna cena,razmisljao sam da uzmem ceo krst,posto ga izmerim ajde mi posaljes broj telefona na PP od koga si uzimao ili ga okaci ovde,pa da imaju i drugi ljudi ako zatreba..
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
Pronasao sam se u ovim simptomima ali meni se cuje do 3 brzine kad brze pustim kvacilo posle 3 brzine ne cuje se. Sta konkretno treba zameniti polu osovinu? Ja ovo osecam pod nogama dok vozim kad presaltam. Tj sa vozaceve strane dolazi zvuk.
- duratecHE
- Kontakt:
Krs’
-
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 3. apr. 2017. u 01:19h
Jel reseno nesto zamenom poluosovine ili krsta? Imam i ja takve simptome, pri brzem pustanju kvacila cuje se tup ali samo dok je motor vruc, kad je hladan odn kad se upali i krene da se vozi nema tog zvuka, vec posle par min.
Jedan majstor mi rekao da imam luft u diferencijalu i da se zato to cuje, dok drugom majstoru u drugom servisu sam sugerisao da baci pogled na polosovine i da mi kaze sta je u pitanju. Kaze da su pojedene i da se ne isplati zameniti. Kaze vozi dok se ne raspadne auto, posle prodaj auto i kupi noviji.
Koliko kostaju polovne poluosovine i jer se menjaju obe i sta se tu sve menja?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Jedan majstor mi rekao da imam luft u diferencijalu i da se zato to cuje, dok drugom majstoru u drugom servisu sam sugerisao da baci pogled na polosovine i da mi kaze sta je u pitanju. Kaze da su pojedene i da se ne isplati zameniti. Kaze vozi dok se ne raspadne auto, posle prodaj auto i kupi noviji.
Koliko kostaju polovne poluosovine i jer se menjaju obe i sta se tu sve menja?
- kekic91
-
- Poruka: 1019
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Prilicno jeftin kvar,nije komplikovano zameniti...Sto volim takve majstore ''Kaze da su pojedene i da se ne isplati zameniti. Kaze vozi dok se ne raspadne auto, posle prodaj auto i kupi noviji.'' Uhhh Nema jeftinijeg auta u klasi za odrzavanje on savetuje vozi dok se ne raspadne pa posle prodaj...
-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
mozes da zamenis kineticki zglob do menjaca ako je to problem
-
Pa i neznam tacno sta je problem, nego sam pretpostavio da su poluosovine na osnovu simptoma gore spomenutih, takve imam identicno i ja. Zato sam i sugerisao majstoru da pogleda i njih. Njegov odgovor je da su poluosovine razbijene, a sad da li se treba zameniti zglob krst, lezaj, leva ili desna ili obe poluosovine to nije precizirao. Verovatno mu je lakse zameniti obe komplet da ne bi gubio vreme utvrdjujuci gde je tacno problem.
Ako je neko menjao neka napise cene da znam okvirno koliko da spremim u medjuvremenu.
Koliko je to tesko ili zeznuto utvrditi ukoliko bih oterao auto kod nekog drugog majstora da pogleda poluosovine? Da li bi neki majstor koji ne radi fordove mogao da utvrdi da li su lose poluosovine ili je potrebno bas iskustvo u servisiranju fordova da bi se to uocilo?
Ako je neko menjao neka napise cene da znam okvirno koliko da spremim u medjuvremenu.
Koliko je to tesko ili zeznuto utvrditi ukoliko bih oterao auto kod nekog drugog majstora da pogleda poluosovine? Da li bi neki majstor koji ne radi fordove mogao da utvrdi da li su lose poluosovine ili je potrebno bas iskustvo u servisiranju fordova da bi se to uocilo?
- kekic91
-
- Poruka: 1019
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Moze majstor dobro da suzi pretragu samim pregledom spolja a precizno kada pocne da rastura,vidi sta je otislo,kaze ti,ti nadjes drugo polovno ili novo zavisno sta je tacno otislo i zameni. Na tom autu nema deo koji ne moze da se nabavi polovan ili nov...
Ne vidim sto ga s'oprostenjem tupi,ocigledno je da trebas da ides kod drugog majstora koji ce da bude koliko toliko zainteresovan da ti pomogne i da ti da korisne informacije.
E sad ne znam sto se tako ponasa da ti nije auto generalno u raspadu pa ti savetuje prodaju kad sagleda kompletnu situaciju auta ?
Ne vidim sto ga s'oprostenjem tupi,ocigledno je da trebas da ides kod drugog majstora koji ce da bude koliko toliko zainteresovan da ti pomogne i da ti da korisne informacije.
E sad ne znam sto se tako ponasa da ti nije auto generalno u raspadu pa ti savetuje prodaju kad sagleda kompletnu situaciju auta ?
-
Planiram da odradim mali servis uskoro pa cu iskoristiti priliku da ih pregledaju detaljno i zamene ako je do toga stvarno.
- duratecHE
- Kontakt:
Izvuci PO i vidi šta ne valja, ja sam zamenio jedan roler i nema škljocanja vise. Kod sima i Gila 500 din roler na krstu ima pune 3kutije rolera u 3 dimenzije :-)
-
desna poluosovina nova 100eur leva 70 eur zglob do menjaca na levoj strani 35eur
- duratecHE
- Kontakt:
Polovna 40 kompletna
To uvek sa leva strane škljoca
To uvek sa leva strane škljoca
-
Pa to sam sad i hteo da pitam. Nemoguce zbog skljocanja da moram obe da zamenim i plus zglob.
Malo pogledao po oglasima, polovne u oglasima u kojima stoji cena su uglavnom oko 100€ pa na gore. Mada i majstori gde odrzavam auto imaju polovne i rashodovane fordove pa sa njih i skidaju.
Ta od 40€ je verovatno kod SiG ?
Malo pogledao po oglasima, polovne u oglasima u kojima stoji cena su uglavnom oko 100€ pa na gore. Mada i majstori gde odrzavam auto imaju polovne i rashodovane fordove pa sa njih i skidaju.
Ta od 40€ je verovatno kod SiG ?
- duratecHE
- Kontakt:
Da
-
Ok, hvala na pomoci.
Javljam kad oteram auto na servis.
Javljam kad oteram auto na servis.
- duratecHE
- Kontakt:
Meni se počeo čuti ležaj, pa mi puce i opruga pred novu godinu....
Uglavnom, zamenio sam glavcinu, kuglu, manzetnu a posto nije mogao da se iščupa zglob zamenio sam i njega. Oprugu sam sam menjao pa oterao kod majstora da zameni ostalo na dizalici. Otišao sam u pravi čas dok nije počeo da pakuje i kada sam izvukao PO vidim da je jedan roler skrcan( on bi to ostavio tako)
Glavcina 25, zglob 25, opruga 30, roler 5, kugla i manžeta kod saletaf1 novo oko 3000...
Dal se isplati uzeti stranca za delove :-)
Uglavnom, zamenio sam glavcinu, kuglu, manzetnu a posto nije mogao da se iščupa zglob zamenio sam i njega. Oprugu sam sam menjao pa oterao kod majstora da zameni ostalo na dizalici. Otišao sam u pravi čas dok nije počeo da pakuje i kada sam izvukao PO vidim da je jedan roler skrcan( on bi to ostavio tako)
Glavcina 25, zglob 25, opruga 30, roler 5, kugla i manžeta kod saletaf1 novo oko 3000...
Dal se isplati uzeti stranca za delove :-)
-
novo je uvek novo.polovno uvek menjas bar dva puta kao moj komsija alternator
- duratecHE
- Kontakt:
Nov alternator sitnica od 30-40k :-)
- boljidani_junior
- Poruka: 21
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 22:42h
- Kontakt:
Meni poce na fokusu 1.8 tddi da se cuje zvuk prilikom pustanja kvacila. Sumnjam da poluosovina ima luft. Koliko je to hitno za zamenu?