tri puta mi se desilo u razmaku od 4 meseca da se Fiesta 1.4TDCI-2004 ugasi u vožnji na otvorenom putu i dva puta sam ga upalio posle dugog drukanja na pumpici, a jednom čak i produvavanju creva koja idu do i od filtera goriva prenosnom pumpom za gume. Nakon paljenja auto strahovito dimi nekih 10-15km i posle toga se vraća u normalu, da tako kažem. Pre tog samog gašenja se čuje učestalo kuckanje negde u motoru ( poput udaranja detlića) i auto se gasi uz veliki dim. Nakon poslednjeg (trećeg) puta nisam uspeo da ga uplaim, a tom prilikom se desila takozvana iber-tura, odnosno nekontrolisano pojačavanje gasa bez ikakvog pritiska na papučicu, te sam ga odmah ugasio i digao ruke od nasilnog paljenja, a i primetio sam da je negde dosta iscurelo goriva. Mislim da se sva tri puta to dešavalo posle nešto duže vožnje preko 3500 obrtaja. Urađen je servis i zamenjeni filteri pre par hiljada.
Moram da priznam da sam poslednji put prilikom sipanja G-Drive greškom sipao 5l benzina na već postojećih 6-7l dizela i posle toga sipao još 14l G-drive dizela (koje inače uvek sipam) da bih "razblažio" situaciju, a posle 200km još 10l dizela. Kvar se desio oko 300km nakon toga, auto je išao normalnopre toga (putovao sam do CG i nazad sutra dan).
Kupio sam dijagnostiku (pozivam komšije na kafu

Da li neko ima ideju šta bi to blokiralo dovod goriva u nekom trenutku (pumpica nije tvrda), ja kao i svaki laik sumnjam na nečistoće u rezervoaru, pošto ne znam šta je bivši vlasnik sipao, a moj majstor nije hteo da ga skida...
U dijagnostici kaže da prekontrolišem konektore i slično, pa nisam siguran koja bi to mesta bila osim oko filtera i filter (našao sam jedan džek u regiji iza zupčastog kaiša) kojije kao malo imao lufta i gurnuo sam ga da "škljocne" i mislim da posle toga nije curelo gorivo dalje, mada nije ni išao auto...
Usudio sam se da izbrišem greške (sačuvao sam izveštaj i na srpskom i na engleskom koji se nalazi u daljem tekstu) i posle neuspešnog verglanja ponovo uradio dijagnostiku i tog puta je prijavio samo grešku br 1 dok ovo sa cilindrima i injektorima nije.
Hvala unapred na vašem vremenu i izvinite na preopširnom tekstu.
Rezultati dijagnostike:
1.===PCM DTC P0380-60===
Kod: P0380 - Glowplug control circuit
Status:
- Greske DTC Prisutne za vrijeme zahtjeva
- Lampica upozorenja nije upaljena za ovu gresku DTC
Modul: Powertrain Control Module
Dijagnosticki kodovi gresaka detalji
Glowplug control circuit (molim Vas za prevod ovog dela na naš jezik)
This DTC may be caused by :
Open Circuit
Short circuit to ground or battery
Glow plug relay.
===END PCM DTC P0380-60===
2. ===PCM DTC P0269-70===
Kod: P0269 - A code is present to indicate that there is a problem with the fuel injection timing.
Status:
- Test nije zavrsen
A code is present to indicate that there is a problem with the fuel injection timing.
Cylinder 3
Injector 2
PCM Fault.
Faulty injectors
Inspect connectors for signs of damage, water ingress, corrosion, etc.
===END PCM DTC P0269-70===
3. ===PCM DTC P0266-70===
Kod: P0266 - A code is present to indicate that there is a problem with the fuel injection timing.
Status:
- Test nije zavrsen
A code is present to indicate that there is a problem with the fuel injection timing.
Cylinder 2
Injector 4
PCM Fault.
Faulty injectors
===END PCM DTC P0266-70===
4. ===PCM DTC P0272-70===
Kod: P0272 - A code is present to indicate that there is a problem with the fuel injection timing.
Status:
- Test nije zavrsen
Cylinder 4
Injector 3
PCM Fault.
Faulty injectors
===END PCM DTC P0272-70===
===OBDII DTC Nijedno===
Uspjesno citanje DTC, greske nisu pronadene
Modul: On Board Diagnostic II
===END OBDII DTC Nijedno===
===IC DTC Nijedno===
Modul: Instrument Cluster
===END IC DTC Nijedno===
===RCM DTC Nijedno===
Modul: Restraint Control Module